Podenco Ibicenco

Podenco Ibicenco
0
(0)

Podenco Ibicenco – FCI Rasgroep 5

Spitsen en honden van het oerhondtype.

Land van herkomst
Balearen
Huidige en oorspronkelijke taken
Zelfstandige jachthond op
klein wild.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 66 en 72 centimeter.
Teven tussen de 60 en 67 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Ze hebben een lang en smal hoofd. Het ras heeft een duidelijke achterhoofdsknobbel. De voorsnuit en schedel zijn bij de Podenco Ibicenco evenlang. De oren worden rechtop gedragen en zijn ruitvormig. Ze hebben een tanggebit.
Lichaam
De schoft is hoog. Podenco Ibicenco’s hebben een rechte rug. De borst is diep en smal. De staart reikt minstens tot aan de sprongen. De benen zijn lang en rechtstandig.
Vacht
Ze komen in drie varianten voor. Kort- Lang- en ruwhaar. De korthaar is de meest voorkomende. De langhaar is zeldzaam. Bij de korthaar en langhaar is het haar vrij zacht.
Kleuren
Rood met wit.

Gedrag

Karakter
Podenco Ibicenco’s zijn intelligente honden. Ze zijn leergierig en redelijk gehoorzaam. Het ras is aanhankelijk maar tevens ook zelfstandig ingesteld. In huis is het ras doorgaans rustig. Buitenshuis zijn ze speels en beweeglijk. De hond is ongeschikt voor het leven in een kennel.
Sociaal
Ze gaan goed om met kinderen. Met andere honden kunnen ze het doorgaans goed vinden. Al kunnen de reuen nog weleens dominant overkomen tegenover seksegenoten. Socialiseer ze goed met andere huisdieren om problemen te voorkomen.

Omgang

Beweging
De Podenco Ibicenco heeft een groot aanpassingsvermogen. Geschikte vorm van lichaamsbeweging is het naast de fiets lopen. Doe dit niet eerder dan dat de hond volledig is uitgegroeid. Zorg ervoor dat uw tuin goed en vooral ook hoog omheind is. Vanuit stilstand kan dit ras 2 meter hoog springen. Ze apporteren graag.
Opvoeding
Het opvoeden van dit ras is niet moeilijk. Ze zijn intelligent en leren graag iets. U bereikt het meest door de commando’s op een vrolijke manier te geven. Besteed veel aandacht aan het terugkomen op bevel.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!