Gordon Setter

0
(0)

Gordon Setter – FCI Rasgroep 7

Staande honden.

Land van herkomst
Schotland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond, met name op
vederwild.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen ongeveer 66 centimeter.
Teven ongeveer 62 centimeter
Gewicht
Hoofd
De schedel van de Gordon Setter is licht gewelfd. De stop is duidelijk aanwezig. Gordon Setters hebben middelmatig lange oren die laag zijn aangezet. Ze worden hangend gedragen. Deze honden hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam is middelmatig lang. De staart is recht of enigszins sabelvormig. De borst is diep. Ze hebben ovale voeten met goed gesloten tenen.
Vacht
Glad haar, middelmatig van lengte.
Kleuren
Zwart en tan.

Gedrag

Karakter
Gordon Setters zijn intelligente honden. Ze zijn zachtaardig, vriendelijk en zelfbewust. Voor stemmingen in huis zijn ze gevoelig. Deze honden kunnen eigenzinnig zijn. Ze zijn laat volwassen, zijn niet graag alleen en hechten zich sterk aan hun baas.
Sociaal
Om de hond een evenwichtig en stabiel karakter te geven, is het belangrijk om hem van jongs af aan al met allerlei positieve situaties in aanraking te laten komen. Ze gaan goed om met soortgenoten en kunnen het ook prima vinden met kinderen. Wanneer de hond een goede socialisatie heeft gehad, geeft hij geen problemen met andere huisdieren. Tegenover vreemden nemen ze een afwachtende houding aan.

Omgang

Beweging
Deze honden hebben redelijk veel beweging nodig. Gordon Setters kunnen uitstekend naast de fiets leren lopen. Ze kunnen op deze manier hun energie kwijt. Wanneer ze voldoende beweging krijgen, zijn ze in huis rustig.
Opvoeding
Ze zijn intelligent maar kunnen behoorlijk eigenzinnig zijn. Voor iemand die zich in dit ras verdiept is hij echter niet moeilijk op te voeden. De hond komt het best tot zijn recht bij een baas die zeer consequent, liefdevol en begrijpend is. Ze worden laat volwassen.
Verzorging

Gordon Setter

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!