Italiaans Windhondje

3.8
(5)

Italiaans Windhondje – FCI Rasgroep 10

Windhonden.

Land van herkomst
Italië en Egypte
Huidige en oorspronkelijke taken
Zichtjager op konijnen.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 32 en 38 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 4 en 5 kilo.
Hoofd
Het Italiaans Windhondje heeft een lang hoofd. De schedel en voorsnuit zijn even lang. De snuit is spits. De oren zijn hoog aangezet, ze zijn klein en worden naar achter gevouwen gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam is korter dan de schouderhoogte. De rug is gebogen. De staart word gebogen gedragen. De borst reikt tot de ellebogen en is smal. De voeten zijn klein, bijna ovaal met goed gesloten tenen.
Vacht
Korte, fijne beharing.
Kleuren
Zwart, leisteenkleur en isabel. Eventueel met wit op de borst.

Gedrag

Karakter
Italiaanse Windhondjes zijn vrolijke, aanhankelijke honden. Ze zijn erg snel en beweeglijk. Ze zijn zeer intelligent en ook erg volgzaam. Ze hechten zich sterk aan hun gezin.
Sociaal
Met kinderen kunnen ze het over het algemeen goed vinden, denk er wel om dat uw kinderen de hond niet als speelgoed behandelen en hem respecteren. Met katten en andere huisdieren kunnen ze het doorgaans uitstekend vinden. Ook de omgang met andere honden is zeer goed. Het wordt aanbevolen om meer dan een exemplaar in huis te nemen. Houd dan wel rekening dat u (wanneer u voor een ander ras kiest) een ongeveer even grote hond neemt als speelkameraadje.

Omgang

Beweging
Italiaanse Windhondjes zijn ontzettend snel en beweeglijk. U kunt ze het best op een omheind terrein onaangelijnd laten rennen en spelen. Daarnaast kunt u lange aangelijnde wandelingen met hem maken. In huis zijn ze doorgaans rustig.
Opvoeding
Doordat ze nogal ondeugend kunnen zijn moet u duidelijk en consequent zijn. Zolang u dit blijft, is de opvoeding niet moeilijk. Geef de hond geen harde straffen en gebruik geen harde woorden.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.8 / 5. Aantal beoordelingen: 5

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!