...

Picardische herdershond

Picardische Herder - Epagneul Bleu de Picardie Depositphotos_350768588_S
2
(7)

Picardische herdershond – FCI Rasgroep 1

Schapenhoeders en veedrijvers.

Land van herkomst
Frankrijk, uit de Noord-Franse streek Picardië
Huidige en oorspronkelijke taken
Herdershond en waakhond

Een andere naam voor de Picardische Herder is “Berger de Picardie”

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 60 en 65 centimeter.
Teven tussen de 55 en 60 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen tussen de 30 tot 34 kilo.
Teven tussen de 27 to 31 kilo.
Hoofd
De schedel is evenlang als de voorsnuit. De neusrug is recht. De wangen zijn rond, maar mogen niet al te sterk ontwikkeld zijn. De oren zijn middelgroot maximaal 12cm.
Lichaam
Het lichaam van de picardische herdershond is langer dan hoog. Ze hebben een rechte rug en de buiklijn loopt iets op. De staart reikt tot aan de sprong. Hij heeft een sterke gespierde hals.
Vacht
De vacht is stug, halflang en mag niet gekruld of sluik zijn. Het haar heeft een gemiddelde lengte van 5 a 6 centimeter.
Kleuren
Meest voorkomende kleur is licht tot donkerfauve.

Gedrag

Karakter
De picardische herdershond is een intelligente beweeglijke hond. Hij is aanhankelijk en trouw, maar kan ook eigenzinnig zijn. De hond ontwikkelt zich tot een eenpersoonshond. Ze zijn niet geschikt voor het leven in een kennel.
Sociaal
Bekenden begroet hij vriendelijk. Tegenover vreemden is hij afstandelijk. De picardische herdershond gaat goed om met kinderen.

Omgang

Beweging
Een hond van dit ras heeft redelijk wat beweging nodig. De hond vindt het fijn om naast de fiets te lopen, te zwemmen of te apporteren.
Opvoeding
Tijdens de opvoeding kan deze hond een beetje onzeker zijn over zichzelf. Laat hem zoveel mogelijk wennen aan verschillende mensen en dieren om een evenwichtige hond te krijgen. Een te harde aanpak heeft een negatieve uitwerking.
Verzorging
De vachtverzorging van een Picardische herdershond is gemakkelijk. Maximaal een keer in de week een grove borstel door de vacht is voldoende. Heeft de picardische herdershond klitten, dan kunnen deze eruit geplukt of geknipt worden. De vacht beschermd hem tegen alle weersomstandigheden. Het wassen van de picardische herdershond hoeft dan ook alleen wanneer hij zichzelf niet schoon kan maken.

Puppy-info

Fokker Picardische herdershond met stamboom:

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 2 / 5. Aantal beoordelingen: 7

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!