...

Sabueso Espanol

Chien Courant Espagnol
5
(1)

Sabueso Espanol – FCI Rasgroep 6

Drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst
Spanje
Huidige en oorspronkelijke taken
Drijven van wild en
naspeuren van zweetsporen

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 52 en 57 centimeter.
Teven tussen de 48 en 53 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Sabueso Espanol heeft een langgerekt hoofd. Ze hebben een kleine achterhoofdsknobbel. De snuit en schedel zijn evenlang. De oren zijn lang, rechthoekig van vorm met afgeronde punten. De ogen zijn amandelvormig.
Lichaam
De lichaamsbouw van de Sabueso Espanol is rechthoekig. De borst is ruim. De staart reikt iets verder dan de sprong gewrichten. In rust wordt hij laag gedragen.
Vacht
Kort, dik en dicht.
Kleuren
Wit met oranje.

Gedrag

Karakter
De Sabueso Espanol is een vriendelijke en zachtaardige hond. Tijdens de jacht zijn ze moedig en volhardend. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen. Het zijn geen waakhonden.
Sociaal
Met andere honden kan de Sabueso Espanol het goed vinden. Met kinderen gaan ze uitstekend om. In de omgang met andere huisdieren hoeft de Sabueso Espanol geen problemen te geven, mits de hond van jongs af aan goed gesocialiseerd is.

Omgang

Beweging
Dit hondenras heeft veel beweging nodig. Een sportieve eigenaar is gewenst. Maak elke dag flinke wandelingen met de hond. Wanneer de hond voldoende lichaamsbeweging krijgt is hij in huis doorgaans rustig. Op onaangelijnde wandelingen wil hij nog weleens de benen nemen.
Opvoeding
Voed de hond consequent en met zachte hand op. Het zijn niet de gehoorzaamste honden, en dit zullen ze ook nooit worden. Wanneer u veel geduld heeft en de hond niet te veel onder druk zet, kan hij absoluut een verrassend aantal commando’s onder de knie krijgen. Leg tijdens de opvoeding de nadruk op het commando ‘hier komen’.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!