Ierse Wolfshond

5
(1)

Ierse Wolfshond – FCI Rasgroep 10

Windhonden.

Land van herkomst
Ierland
Huidige en oorspronkelijke taken
Zichtjager op groot wild.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen minimaal 79 centimeter.
Teven minimaal 71 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen minimaal 55 kilo.
Teven wegen minimaal 40 kilo.
Hoofd
De Ierse Wolfshond heeft een lang en vlak hoofd. De oren zijn klein en worden naar achter gevouwen gedragen. Ze hebben een schaar- of tanggebit.
Lichaam
De rug is lang met gewelfde lendenen. De staart wordt licht gebogen gedragen. De voeten zijn rechtstandig en rond. De tenen zijn gebogen en gesloten. De hals is lang en droog.
Vacht
Harde, ruwe vacht.
Kleuren
Gestroomd, grijs, rood, zwart, wit en reekleurig.

Gedrag

Karakter
Het zijn vriendelijke, evenwichtige honden. Ze hechten zich sterk aan hun baas en het gezin. De Ierse Wolfshond is dan ook een hond die midden in het gezin moet leven. Over het algemeen zijn ze gehoorzaam, maar zeker niet slaafs. Het zijn erg grote honden, maar als waakhond volledig ongeschikt. Ze blaffen weinig.
Sociaal
Ierse Wolfshonden gaan erg goed om met kinderen. De omgang met soortgenoten is goed te noemen. Het jachtinstinct is nog aanwezig, dit houdt in dat u deze hond al vroeg met andere huisdieren moet socialiseren. Eenmaal goed opgevoedt, hoeft u geen problemen te verwachten. Bezoek, gewenst en ongewenst wordt vriendelijk verwelkomt.

Omgang

Beweging
De Ierse Wolfshond past zich redelijk goed aan. U dient wel geregeld lange wandelingen met hem te maken, maar komt het eens een keer niet uit, dan gaat hij niet vervelend doen. Het is een hond die soms de neiging heeft om op onaangelijnde wandelingen de benen te nemen. Let er goed op waar u de hond onaangelijnd uitlaat en of hij geen kwaad kan doen.
Opvoeding
Ierse Wolfshonden hebben een zachte, duidelijke en consequente opvoeding nodig. Ze zijn soms een beetje onzeker, u kunt de hond helpen door door hem te belonen als hij iets goed doet. Trekken aan de lijn moet op zeer jonge leeftijd al worden afgeleerd. Eenmaal volwassen zijn ze veel te groot en te sterk om hem te kunnen corrigeren.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

alles voor dieren bopets

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets