...

Ierse Wolfshond

Ierse Wolfshond - Ierse Wolfshond Depositphotos 160429562 S
4.9
(165)

Ierse Wolfshond

De Ierse Wolfshond is een vriendelijk, waardig en rustige groot hondenras. In het verleden waren het onverschrokken jagers die in staat waren om een ​​enkele wolf te verslaan. Tegenwoordig zijn ze de meest serene en aangename metgezellen. De Ierse Wolfshond is een grote, intelligente hond met een sterke bouw en een mooie houding.
Hoewel Ierse Wolfshonden er woest uitzien, zijn ze over het algemeen kalm en ontspannen. Het zijn slechte waakhonden omdat indringers niet bang zouden zijn als ze er een zouden zien. Kleine kinderen moeten echter onder toezicht staan ​​wanneer ze zich in de buurt van Ierse Wolfshonden bevinden vanwege de mogelijkheid van letsel veroorzaakt door de grootte van hun huisdier. Hoewel het bezitten van een Ierse Wolfshond een enorme verplichting is, is het bezitten ook een unieke en lonende ervaring.

Ierse Wolfshond – FCI Rasgroep 10

De Ierse Wolfshond behoort tot de rasgroep van de Windhonden.

Land van herkomst: Ierland
Huidige en oorspronkelijke taken: Zichtjager op groot wild.
Temperament: Waardig, Loyaal, Gul, Geduldig, Zachtaardig, Bedachtzaam
Levensverwachting: 7 tot 10 jaar

Uiterlijk

Schouderhoogte: Reuen minimaal 79 cm. – Teven minimaal 71 cm.
Gewicht: Reuen wegen minimaal 55 kg. – Teven wegen minimaal 40 kg.

Hoofd
De Ierse Wolfshond heeft een lang en vlak hoofd. De oren zijn klein en worden naar achter gevouwen gedragen. Ze hebben een schaar- of tanggebit.
Lichaam
De rug is lang met gewelfde lendenen. De staart wordt licht gebogen gedragen. De voeten zijn rechtstandig en rond. De tenen zijn gebogen en gesloten. De hals is lang en droog.

Vacht: Hun vacht is ruw en hard
Kleuren: Gestroomd, grijs, rood, zwart, wit en reekleurig.

Geschiedenis

De geschiedenis van de Wolfshond gaat terug tot de oudheid en is bedekt met legendes en mythen. De eerste Wolfshonden werden gemaakt door de grote honden van Groot-Brittannië te kruisen met jachthonden uit het Midden-Oosten die tijdens de vroegste internationale handel over de hele wereld werden verhandeld.

De al lang bestaande aanwezigheid van gigantische Ierse honden dateert van vóór de ontwikkeling van het Romeinse rijk op de Britse eilanden. De wolvenpopulatie van Ierland groeide in de 15e eeuw tot enorme proporties. De indrukwekkende jagers werden een gespecialiseerd hondenras dat uitsluitend op wolven jaagde. Toen aan het einde van de 18e eeuw de meeste grote wilddieren in Ierland werden gedood, verloren de honden hun doel en stierven ze bijna uit. Dit is een voorbeeld van een ras dat zijn werk te goed doet, iets dat schadelijk kan zijn voor het ras zelf.

De Irish National Hunting Dog stierf bijna uit in 1862. Kapitein George Augustus Graham zocht naar overlevende honden van dit ras, vastbesloten om ze te beschermen en het ras te standaardiseren. Om deze reden wordt de naam Captain Graham nog steeds vereerd door mensen die van Ierse Wheaton Terriers houden.

Karakter Ierse Wolfshond

Het zijn vriendelijke, evenwichtige honden. Ze hechten zich sterk aan hun baas en het gezin. De Ierse Wolfshond is dan ook een hond die midden in het gezin moet leven. Over het algemeen zijn ze gehoorzaam, maar zeker niet slaafs. Het zijn erg grote honden, maar als waakhond volledig ongeschikt. Ze blaffen weinig.

Ierse Wolfshond Depositphotos_363424816_S

Sociaal

Ierse Wolfshonden gaan erg goed om met kinderen. De omgang met soortgenoten is goed te noemen. Het jachtinstinct is nog aanwezig, dit houdt in dat u deze hond al vroeg met andere huisdieren moet socialiseren. Eenmaal goed opgevoed, hoeft u geen problemen te verwachten. Bezoek, gewenst en ongewenst wordt vriendelijk verwelkomt.

Omgang

Ierse Wolfshonden hebben hun hele leven regelmatige lichaamsbeweging nodig. Vanwege hun aangeboren verlangen om prooien te achtervolgen en te jagen, mogen deze honden alleen buiten worden toegelaten in veilig omheinde gebieden. Ze mogen ook alleen aan de lijn worden uitgelaten en mogen niet buiten worden losgelaten. Bovendien kunnen volwassenen last hebben van gezondheidsproblemen als ze niet regelmatig sporten. Lange wandelingen en speelsessies kunnen Wolfshonden echter helpen om zowel fysiek als mentaal gezond te blijven. Deze honden hebben een grote afgesloten ruimte nodig om in te leven. Ze kunnen ook profiteren van hondensporten die hen mentaal en fysiek uitdagen. Deze omvatten tracking, behendigheid en kunstaas jagen.

Beweging

De Ierse Wolfshond past zich redelijk goed aan. U dient wel geregeld lange wandelingen met hem te maken, maar komt het eens een keer niet uit, dan gaat hij niet vervelend doen. Het is een hond die soms de neiging heeft om op onaangelijnde wandelingen de benen te nemen. Let er goed op waar u de hond onaangelijnd uitlaat en of hij geen kwaad kan doen.

Ierse WolfshondDepositphotos_11860539_S

Opvoeding

Ierse Wolfshonden hebben een zachte, duidelijke en consequente opvoeding nodig. Ze zijn soms een beetje onzeker, u kunt de hond helpen door door hem te belonen als hij iets goed doet. Trekken aan de lijn moet op zeer jonge leeftijd al worden afgeleerd. Eenmaal volwassen zijn ze veel te groot en te sterk om hem te kunnen corrigeren.

Gezondheid

Een opgeblazen gevoel is een onmiddellijke en gevaarlijke zwelling van de maag die levensbedreigend kan zijn voor rassen met een grote bovenlijf, waaronder wolfshonden. Fokkers dienen hun dieren te controleren op tekenen van longontsteking, hartaandoeningen en lever- of pancreaskanker. Ze moeten ook jaarlijkse examens op hun honden uitvoeren; idealiter zouden deze worden uitgevoerd door een dierenarts met ervaring in windhonden. Een opgeblazen gevoel kan worden veroorzaakt door overmatige lucht in de maag. Dus het is belangrijk dat eigenaren zichzelf informeren over symptomen en zorgopties.

Verzorging

De Ierse Wolfshond heeft een dubbele vacht met een harde, stugge buitenlaag en een zachte onderlaag. Ze verliezen het hele jaar door wat haar, maar niet overdreven. Hun verlies kan worden verminderd door eenmaal per week te poetsen; dit verwijdert los vuil en haren. De Ierse Wolfshond is een dubbellaags ras dat hun vacht verliest tijdens een jaarlijkse of halfjaarlijkse rui. Zoals bij alle rassen, moeten hun nagels regelmatig worden geknipt, omdat lange nagels de hond pijn kunnen doen en lopen en rennen moeilijk kunnen maken.

Puppy info

Wolfshond-puppy’s hebben ongeveer 18 maanden – of langer – nodig om volwassen te worden. Ze kunnen zeer destructief zijn als ze voor langere tijd alleen worden gelaten. Om deze reden moeten puppy’s toegang hebben tot vrij spel dat geschikt is voor hun leeftijd. Ze mogen echter niet met volwassen honden spelen of op enigerlei wijze bewegen. Vroege socialisatie- en puppytrainingslessen worden aanbevolen; deze lessen mogen alleen positieve trainingsmethoden gebruiken. Ierse Wolfshonden zijn intelligente honden die snel nieuwe dingen leren. Ze zijn ook erg gevoelig voor menselijke interactie en zijn vaak uitstekende therapiehuisdieren. Hierdoor hebben ze de neiging om te snakken naar het gezelschap van andere mensen.

Ierse Wolfshond puppy Depositphotos_40708267_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.9 / 5. Aantal beoordelingen: 165

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!