...

Flatcoated Retriever

flatcoated-retriever
5
(258)

Flatcoated Retriever

De FlatCoated Retriever is een jachthond die pas onlangs is gedomesticeerd. Een goede Flat-Coat zal vertrouwen en gretigheid tonen om te behagen. Ze worden beschouwd als de kampioen van de hondenwereld en het gelukkigste ras van alle rassen. Flatcoats rijpen langzamer en lijken nooit volwassen te worden. Sommige eigenaren zeiden zelfs dat ze een puppy-achtige smaak voor kattenkwaad behouden naarmate ze ouder worden. Het energieke karakter van dit ras betekent dat ze veel tijd buitenshuis nodig hebben. Sommige mensen vinden hun constante energie vertederend, terwijl anderen het misschien irritant vinden.

Flatcoated Retriever – FCI Rasgroep 8

De Flatcoated Retriever behoort tot de rasgroep van de Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst: Verenigd Koninkrijk, Engeland
Oorsprong: Groot-Brittannië

Huidige en oorspronkelijke taken: Jachthond, opzoeken en apporteren van waterwild.
Temperament: Toegewijd, Zelfverzekerd, Optimistisch, Extravert, Vriendelijk
Levensverwachting: 8 tot 14 jaar

Uiterlijk

Net als andere retrievers heeft de Flat-Coated Retriever een glanzende zwarte of leverkleurige vacht, samen met staart- en beenveren. Het meest onderscheidende kenmerk is echter de langwerpige kop, waardoor het een vriendelijke en slimme uitstraling heeft.

Schouderhoogte: Reuen tussen de 58 en 61 cm. – Teven tussen de 55 en 58 cm.
Gewicht: Reuen wegen tussen de 25 en 35 kg. – Teven wegen tussen de 22,5 en 30 kg.

Hoofd
De schedel van de Flatcoated Retriever is plat en matig breed. De stop is licht. De hangende oren zijn klein en worden dicht tegen de schedel aan gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Flatcoated Retrievers zijn iets langer dan hoog. De staart is recht en vrij kort. Hij wordt vrolijk gedragen. De borst is diep en redelijk breed. De benen staan rechtstandig. De voeten zijn rond met goed gesloten tenen.

Vacht: Dichte, gladde vacht. Het heeft een redelijk fijne structuur. De benen en staart hebben vrij veel bevedering.
Kleuren: Effen zwart en effen leverkleur.

Flatcoated-Retriever-Depositphotos_51865511_S

Karakter Flatcoated Retriever

Deze honden zijn intelligent, vriendelijk en goedaardig. Ze leren vrij snel en werken graag voor hun baas. Ze zijn niet snel zenuwachtig of ergens van onder de indruk. Het uithoudingsvermogen is groot en ze zijn dol op zwemmen en apporteren. Ze blaffen weinig en zijn niet erg waaks. Ze hebben een groot aanpassingsvermogen en hechten zich sterk aan hun baas.

Sociaal

Met soortgenoten kunnen ze het over het algemeen erg goed vinden. Ze zijn erg vrolijk en kunnen onstuimig zijn. Daardoor zijn het goede speelkameraadjes voor de wat oudere kinderen. Maar minder geschikt voor kleine kinderen. Als ze op jonge leeftijd goed gesocialiseerd zijn, gaan ze goed om met andere huisdieren.

Omgang en beweging

Flatcoated Retrievers hebben vrij veel beweging nodig. Het zijn echte werkhonden die graag bezig zijn. Maak geregeld lange wandelingen, waarbij de hond onaangelijnd kan rennen en spelen. Ze apporteren en zwemmen erg graag. Kunt u eens een dagje niet lopen, dan zal de hond niet vervelend gaan doen. Dit moet echter niet te vaak voorkomen.

Flatcoated-Retriever-puppy-Depositphotos_50635293_S

Opvoeding

Wanneer de eigenaar consequent is, is deze hond vrij makkelijk op te voeden. Ze zijn zeer intelligent en leren erg graag van hun baas. Hou de oefeningen leuk en afwisselend, zodat de hond niet eigenzinnig wordt. De Flatcoated Retriever neemt regelmatig deel aan activiteiten die zowel hun geest als lichaam ten goede komen. Deze kunnen deelname aan gehoorzaamheidscursussen, behendigheidscursussen, rally en tracking omvatten. Ze hebben ook dagelijkse fysieke en mentale stimulatie nodig door lange wandelingen te maken en te spelen met hun baasjes.

Trainen van de Flatcoated retriever

Flatcoated retrievers zijn intelligent, gevoelig en enthousiast om te behagen. Ze zijn meestal gemakkelijk te trainen, hoewel ze niet goed reageren op harde correcties of methoden. Deze honden vinden het leuk om bij hun familie te zijn en kunnen zich gaan gedragen als ze te lang alleen worden gelaten. Vroege socialisatie- en puppytrainingslessen worden aanbevolen voor Flat-Coated Retrievers. Dit zal hen helpen uitgroeien tot een goed opgevoede metgezel die goed is aangepast en gemanierd.

Flatcoated-Retriever-Depositphotos_101176272_S

Verzorging en gezondheid

Het Flat-Coat-ras heeft specifieke gezondheidsproblemen die regelmatig moeten worden gescreend. Fokkers die deze zorgen serieus nemen, werken vaak met elkaar samen om de algehele gezondheid van hun kudde te waarborgen. Dit omvat het controleren van de oren op tekenen van infectie en het poetsen van de tanden van de hond vaak met een speciale tandpasta. Bovendien vereisen Flat-Coats regelmatige bezoeken aan de dierenarts voor controles en parasietenbestrijding. Dit kan het leven van de hond verlengen en zijn unieke eigenschappen behouden.

Puppy Flatcoated Retriever info

Flat-Coat-puppy’s moeten hun wekelijkse middellange vacht borstelen met een metalen hondenkam om vuil en los haar te verwijderen. Ook moeten hun oren regelmatig worden geïnspecteerd en indien nodig worden schoongemaakt. Hun nagels moeten vaak worden bijgesneden met een nagelknipper; anders kunnen ze de puppy ongemak bezorgen tijdens het lopen en rennen.

Voeding

Het is belangrijk om een ​​Flat Coated Retriever hondenvoeding te geven dat overeenkomt met zijn leeftijd: puppy, volwassene of senior. Ze moeten ook voedsel krijgen dat past bij hun activiteitsniveau. Alle zorgen over het gewicht of het dieet van een hond moeten worden besproken met een dierenarts of fokker. Elke hond moet te allen tijde toegang hebben tot schoon water.

Flatcoated Retriever - Flatcoated Retriever

Flatcoated Retriever - flatcoated retriever 3299393 340

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 258

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!