Flatcoated Retriever

4.5
(8)

Flatcoated Retriever – FCI Rasgroep 8

Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond, opzoeken en
apporteren van waterwild.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 58 en 61 centimeter.
Teven tussen de 55 en 58 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen tussen de 25 en 35 kilo.
Teven wegen tussen de 22,5 en 30 kilo.
Hoofd
De schedel van de Flatcoated Retriever is plat en matig breed. De stop is licht. De hangende oren zijn klein en worden dicht tegen de schedel aan gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Flatcoated Retrievers zijn iets langer dan hoog. De staart is recht en vrij kort. Hij wordt vrolijk gedragen. De borst is diep en redelijk breed. De benen staan rechtstandig. De voeten zijn rond met goed gesloten tenen.
Vacht
Dichte, gladde vacht. Het heeft een redelijk fijne structuur. De benen en staart hebben vrij veel bevedering.
Kleuren
Effen zwart en effen leverkleur.

Gedrag

Karakter
Deze honden zijn intelligent, vriendelijk en goedaardig. Ze leren vrij snel en werken graag voor hun baas. Ze zijn niet snel zenuwachtig of ergens van onder de indruk. Het uithoudingsvermogen is groot en ze zijn dol op zwemmen en apporteren. Ze blaffen weinig en zijn niet erg waaks. Ze hebben een groot aanpassingsvermogen en hechten zich sterk aan hun baas.
Sociaal
Met soortgenoten kunnen ze het over het algemeen erg goed vinden. Ze zijn erg vrolijk en kunnen onstuimig zijn. Daardoor zijn het goede speelkameraatjes voor de wat oudere kinderen. Maar minder geschikt voor kleine kinderen. Als ze op jonge leeftijd goed gesocialiseerd zijn, gaan ze goed om met andere huisdieren.

Omgang

Beweging
Flatcoated Retrievers hebben vrij veel bweging nodig. Het zijn echte werkhonden die graag bezig zijn. Maak geregeld lange wandelingen, waarbij de hond onaangelijnd kan rennen en spelen. Ze apporteren en zwemmen erg graag. Kunt u eens een dagje niet lopen, dan zal de hond niet vervelend gaan doen. Dit moet echter niet te vaak voorkomen.
Opvoeding
Wanneer de eigenaar consequent is, is deze hond vrij makkelijk op te voeden. Ze zijn zeer intelligent en leren erg graag van hun baas. Hou de oefeningen leuk en afwisselend, zodat de hond niet eigenzinnig wordt.
Verzorging

Flatcoated Retriever - Flatcoated Retriever

Flatcoated Retriever - flatcoated retriever 3299393 340

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.5 / 5. Aantal beoordelingen: 8

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!