Ierse Setter

4.4
(5)

Ierse Setter – FCI Rasgroep 7

Staande honden.

Land van herkomst
Ierland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond, gespecialiseerd
in het opzoeken en
aanwijzen van wild.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 57,5 en 66 centimeter.
Teven tussen de 54 en 61 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Ierse Setters hebben een lang en droog hoofd. De stop is duidelijk zichtbaar. De achterhoofdsknobbel is goed ontwikkeld. De oren zijn laag aangezet. Ze zijn middelmatig groot en worden hangend gedragen. De ogen zijn amandelvormig. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Ze hebben een harmonische lichaamsbouw. De middellange staart is vrij laag aangezet. Hij wordt in een lijn met de rug gedragen, of net iets lager. De borst is diep met goed gewelfde ribben. De voeten zijn klein en stevig, met gebogen en gesloten tenen.
Vacht
Lange tamelijk vlakke vacht, met zo min mogelijk krullen en golven.
Kleuren
Kastanje-bruinkleurige vacht.

Gedrag

Karakter
De Ierse Setter is een zachtaardige, aanhankelijke en intelligente hond. Ze hechten zich sterk aan hun gezin. Ze zijn graag betrokken bij het gezin en zijn hierdoor ongeschikt als kennelhond. Deze honden kunnen eigenzinnig en volhardend zijn. Als deze hond voldoende beweging krijgt is hij in huis doorgaans rustig. Ze blaffen weinig.
Sociaal
Tegenover kinderen steldt de Ierse Setter zich vriendelijk op. Met soortgenoten gaan ze goed om. De omgang met andere huisdieren hoeft niet op problemen te stuiten, als de hond een goede socialisatie heeft gehad.

Omgang

Beweging
Ze hebben redelijk veel beweging nodig. U kunt lange wandelingen met de hond maken, of als ze volwassen zijn kunt u ze prima naast de fiets leren lopen.
Opvoeding
Ze zijn vrij makkelijk op te voeden. Wanneer u de hond een harde opvoeding geeft worden ze behoorlijk koppig. U kunt dit voorkomen door de hond liefdevol maar beslist consequent op te voeden. Besteed extra aandacht aan het ‘hier komen’ op commando.
Verzorging

Ierse Setter puppy

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.4 / 5. Aantal beoordelingen: 5

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!