...

Japanse Spits

Japanse Spits Depositphotos_337638494_S
5
(387)

Japanse Spits

De Japanse spits zijn kleine honden die graag mensen aan het lachen en blij maken. Het zijn ook intelligente en zeer loyale metgezellen. Japanse spits is graag in de buurt van hun baasjes en vergezelt ze graag op avonturen. Ze zijn ook bereid om autoritten, strandwandelingen of tochten over het meer te maken. De Japanse Spits is de perfecte metgezel voor zowel alleenstaanden als gezinnen met kinderen. Ze zijn onvermoeibaar, nieuwsgierig en speels, waardoor het onwaarschijnlijk is dat iemand die met ze omgaat zich ooit zal vervelen. Het Japanse hondenras staat erom bekend stil te zijn en minimaal geluid te maken. Ze worden ook beschouwd als ideale waakhonden vanwege hun neiging om te blaffen bij het zien van vreemden.

Japanse Spits – FCI Rasgroep 5

De Japanse Spits behoort tot de rasgroep van de Spitsen en honden van het oerhondtype.

Land van herkomst: Japan
Huidige en oorspronkelijke taken: Gezelschapshond
Levensverwachting: 12 tot 14 jaar
Temperament: Vrolijk, Loyaal, Gehoorzaam, Gezellig, Trots, Speels, Intelligent, Aanhankelijk, Brutaal

Uiterlijk

Schouderhoogte: Reuen tussen de 30 en 38 cm. – Teven tussen de 24 en 32 cm.
Gewicht: 5 – 9 kg

Hoofd
De Japanse Spits heeft een spitse snuit en een duidelijke stop. De kleine oren zijn driehoekig van vorm en worden rechtop, naar voren toe gericht gedragen De ogen zijn amandelvormig en iets schuin geplaatst. Japanse Spitsen hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam is iets langer dan hoog. De rug is kort en recht. De borst is diep en breed, en de buiklijn is goed opgetrokken. De staart is matig lang en wordt over de rug gedragen. Japanse Spitsen hebben ronde voeten met goed gesloten tenen.

Vacht: Lang, recht en opstaand dekhaar. De ondervacht is kort, dik en zacht.
Kleuren: Witte vachtkleur.

Geschiedenis

Sinds de oprichting is er geen definitief antwoord geweest op de vraag wie de voorouder van de Japanse spits is. Er bestaan ​​verschillende theorieën, waarvan er één beweert dat ze afstammelingen zijn van een witte Duitse spits die aan het begin van de 20e eeuw vanuit China naar Japan werd gebracht. Een andere theorie stelt dat het eigenlijk kleine versies zijn van Siberische Samojeed Huskies. In 1948 werd een Japanse standaard vastgesteld voor dit ras en ze werden in de jaren 70 in Europa geregistreerd. De Japanse spits lijkt volgens Amerikaanse fokkers op de Amerikaanse Eskimohond. Bijgevolg erkennen alle hondenverenigingen behalve de American Kennel Club de Japanse spits.

Japanse Spits Depositphotos_565156592_S

Gedrag

Het Japanse Spitz-ras geniet van het gezelschap van hun families en zijn kleine komieken. Ze hebben altijd een glimlach op hun gezicht en houden ervan om met wie ze ook zijn te plezieren. Als gezelschapshond zijn ze graag in de buurt van hun baasjes en vergezellen ze ze vaak buitenshuis. Japanse spitsen hebben een puur witte vacht met een manenachtig uiterlijk rond hun nek. De neus lijkt op dat van een vos; hun oren zijn driehoekig en staan ​​rechtop. Deze honden hebben een ongelooflijk scherp gehoor, wat te danken is aan oren die alles kunnen oppikken wat er om hen heen gebeurt. Hun staarten krullen ook over hun rug in een prachtig scherm dat eruitziet als een haarpluim.

Karakter

De Japanse Spits is een opgewekte, speelse en intelligente hond. Over het algemeen zijn ze vrij gehoorzaam en waaks. Het is een hond die graag zijn stem laat horen.

Sociaal

Met kinderen kunnen ze het goed vinden. Tegen over vreemden stellen ze zich gereserveerd op. Bekenden van de familie worden enthousiast begroet. Met soortgenoten en andere huisdieren geeft de Japanse Spits weinig problemen.

Japanse Spits Depositphotos_459343518_S

Omgang

Van de Japanse spits wordt gezegd dat hij zeer trainbaar, gehoorzaam en attent is. Deze honden kunnen echter (soms) hun baasjes proberen te overheersen. Dus de scholing verdient vanwege deze mogelijkheid extra aandacht. Bij het trainen van een Japanse spits is het belangrijk om niet te streng of toegeeflijk te zijn; dit zou het temperament van de hond bederven.

Het Japanse Spitz-hondenras raakt snel gehecht aan hun familie – vooral ouderen of kinderen – en kan gemakkelijk overweg met andere dieren, waaronder katten. Er wordt aangenomen dat dit ras een zwak verlangen heeft om te jagen.

Beweging

Ze hebben een gemiddelde bewegingsbehoefte. Driemaal daags een wandelingetje met daarnaast af en toe onaangelijnd spelen en ravotten is voldoende voor dit ras. Over het algemeen vinden ze apporteren en balspelletjes erg leuk om te doen. Het Japanse hondenras Spits past zich goed aan in verschillende omgevingen aan. Ze hebben veel ruimte nodig om rond te rennen, maar kunnen ook in kleinere ruimtes zoals appartementen wonen. Waar ze ook wonen, ze hebben regelmatig beweging en plezier nodig door tijd met hun gezin door te brengen.

Een dagelijkse wandeling of een vrije buitenloop zal de hond zowel fysiek als mentaal ten goede komen. Een Japanse Spits vindt het heerlijk om gezellig tegen je aan op de bank te zitten om tv te kijken of te lezen. Het zijn gezelschapshonden die gewoon tijd met je willen doorbrengen; ze zullen je gelukkig maken en in ruil daarvoor glimlachen.

Opvoeding

Het zijn redelijk intelligente en gehoorzame honden. Ze leren dan ook vrij vlot nieuwe commando’s. Ze moeten net als alle andere honden consequent opgevoed worden. Woont u in een drukke woonwijk, dan zult u extra aandacht moeten besteden aan het in toom houden van het blaffen.

Verzorging

De Japanse spits heeft een dikke, sneeuwwitte vacht die minimale verzorging vereist. Hun wol klit, ruikt en wordt niet vies. De vacht van de Japanse spits is gemakkelijk te onderhouden door elke dag eenvoudig te kammen. Bijgevolg kan de Japanse spits meestal zonder veel moeite het dagelijkse vuil aan.

Japanse spitsen moeten tijdens hun vachtwisseling meerdere keren per week worden geborsteld. Bovendien moeten ze worden gewassen wanneer ze vuil worden met speciale shampoos en balsems voor honden met een witte vacht. Te vaak baden kan ertoe leiden dat ze hun natuurlijke oliën verliezen en hun huid irriteren, dus één keer per seizoen is voldoende.

Japanse Spits Depositphotos_11313821_S

Japanse spitsen houden niet van hygiënische procedures; het is het beste om een ​​puppy te laten wennen aan het knippen van zijn klauwen en tandenpoetsen als hij jong is.

Een Japanse Spits puppy kopen

Japanse Spitz-puppy’s mogen alleen worden gekocht bij erkende fokkers. Door een puppy van een vertrouwde fokker te kopen, kunnen potentiële eigenaren meer te weten komen over de gezondheidsproblemen die specifiek zijn voor het ras. Japanse spitsen hebben een over het algemeen gezond en actief temperament; ze kunnen 12 tot 14 jaar oud worden en ontwikkelen zelden gezondheidsproblemen. Sommige Japanse spits vertonen echter tekenen van patellaluxatie; dit kan worden getest door een dierenarts te bezoeken.

Hoewel intelligent en eigenzinnig, wil het Japanse Spits-ras hun eigenaar een plezier doen. Als ze aan isolatie worden overgelaten, kunnen ze problematische gedragspatronen ontwikkelen. puppy’s hebben puppylessen en vroege socialisatie nodig om te leren wat u wilt. Ze leren, maar niet per se op de manier die je bedoeld.

Voeding

De Japanse Spit heeft een uitgebalanceerd dieet nodig dat uit de winkel of zelfgemaakt voedsel bestaat. Het wordt aanbevolen dat de Spits twee keer per dag eet. Elk voedsel van hoge kwaliteit is prima. Traktaties zijn gunstig voor puppytraining. Als u uw hond echter te veel geeft, kan dit obesitas veroorzaken. Lees meer over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Raadpleeg een dierenarts voor het dieet of het gewicht van uw hond. Geef ze altijd vers water.

Japanse Spits Depositphotos_123897618_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 387

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!