Japanse Spits

3.2
(5)

Japanse Spits – FCI Rasgroep 5

Spitsen en honden van het oerhondtype.

Land van herkomst
Japan
Huidige en oorspronkelijke taken
Gezelschapshond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 30 en 38 centimeter.
Teven tussen de 24 en 32 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Japanse Spits heeft een spitse snuit en een duidelijke stop. De kleine oren zijn driehoekig van vorm en worden rechtop, naar voren toe gericht gedragen De ogen zijn amandelvormig en iets schuin geplaatst. Japanse Spitsen hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam is iets langer dan hoog. De rug is kort en recht. De borst is diep en breed, en de buiklijn is goed opgetrokken. De staart is matig lang en wordt over de rug gedragen. Japanse Spitsen hebben ronde voeten met goed gesloten tenen.
Vacht
Lang, recht en opstaand dekhaar. De ondervacht is kort, dik en zacht.
Kleuren
Witte vachtkleur.

Gedrag

Karakter
De Japanse Spits is een opgewekte, speelse en intelligente hond. Over het algemeen zijn ze vrij gehoorzaam en waaks. Het is een hond die graag zijn stem laat horen.
Sociaal
Met kinderen kunnen ze het goed vinden. Tegen over vreemden stellen ze zich gereserveerd op. Bekenden van de familie worden enthousiast begroet. Met soortgenoten en andere huisdieren geeft de Japanse Spits weinig problemen.

Omgang

Beweging
Ze hebben een gemiddelde bewegingsbehoefte. Driemaal daags een wandelingetje met daarnaast af en toe onaangelijnd spelen en ravotten is voldoende voor dit ras. Over het algemeen vinden ze apporteren en balspelletjes erg leuk om te doen.
Opvoeding
Het zijn redelijk intelligente en gehoorzame honden. Ze leren dan ook vrij vlot nieuwe commando’s. Ze moeten net als alle andere honden consequent opgevoedt worden. Woont u in een drukke woonwijk, dan zult u extra aandacht moeten besteden aan het in toom houden van het blaffen.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.2 / 5. Aantal beoordelingen: 5

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!