Australien Cattledog

3.4
(7)

Australien Cattledog – FCI Rasgroep 1

Schapenhoeders en veedrijvers.

Land van herkomst
Australië
Huidige en oorspronkelijke taken
Veedrijver

Andere namen‎: ‎Australian cattle dog, Heeler.

alles voor dieren bopets

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 45 en de 51 centimeter.
Teven tussen de 43 tot 48 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Australien Cattledog heeft een brede schedel, die tussen de oren gewelfd is. De wangen moeten gespierd zijn. De voorsnuit is diep. De ogen zijn ovaal van vorm. De Australien Cattledog heeft een schaargebit.
Lichaam
Dit ras is gedrongen, symmetrisch en gespierd. De rug is recht. De achterhand is breed en gespierd. De staart reikt tot aan de sprong en is laag aangezet. Hij heeft een goed gespierde borst en de voorbenen zijn krachtig.
Vacht
De bovenvacht is vrij kort en enigszins grof.
Kleuren
De meest voorkomende kleurslagen zijn blauw en roodgespikkeld.

Gedrag

Karakter
Deze hond is intelligent en zeer gehecht aan zijn baas. Het is een moedige sobere hond die erg hard is voor zichzelf. Ze zijn vriendelijk en waakzaam. Het is een hond die weinig blaft.
Sociaal
Tegenover kinderen zijn ze normaal gesproken vriendelijk. Tegenover soortgenoten kunnen ze afstandelijk zijn. Ze gaan zeer goed om met bekenden, maar tegenover vreemden neemt hij een waakzaame houding aan.

Omgang

Beweging
Dit ras heeft veel beweging nodig. Het is een hond die iets te doen moet hebben. Als hij zich verveelt is hij lastig en gaat hij zichzelf taken toebedelen. Neem hem mee op lange wandelingen. Apporteren, balspelletjes en zwemmen zijn goede vormen van lichaamsbeweging en bezigheid voor dit ras.
Opvoeding
Een leergierige hond. Hij is zeer intelligent. De opvoeding is eenvoudig. Tijdens de opvoeding is wel een goede socialisatie nodig.
Verzorging
De Australian Cattledog heeft niet veel vachtverzorging nodig. Tijdens de verharingsperiode kan een herderharkje goed van pas komen om de losgekomen ondervacht te verwijderen.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.4 / 5. Aantal beoordelingen: 7

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets