...

Staffordshire bull terrier

Staffordshire bull terrier
3.6
(7)

Staffordshire bull terrier – FCI Rasgroep 3

Terriers.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Vechthond, gezelschapshond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 35,5 en 40,5 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen 12,7 tot 17,3 kilo.
Teven wegen 10,9 tot 15 kilo.
Hoofd
Staffordshire bull terriers hebben een kort en diep hoofd. De lippen liggen strak aangesloten. De ogen zijn rond en middelmatig groot. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam is compact en goed gespierd. de rug is recht en de lendenen zijn kort. De borst is breed en diep. De benen van de Staffordshire bull terrier staan ver uit elkaar. De voeten zijn middelmatig groot en staan naar buiten gedraaid. De nek is gespierd en droog.
Vacht
Korte, gladde en gesloten vacht.
Kleuren
Rood, zwart, blauw, gestroomd en reekleurig.

Gedrag

Karakter
Het is een intelligente, stabiele en redelijk gehoorzame hond. Staffordshire bull terriers hebben veel zelfvertrouwen en zijn erg vrolijk. Het is een ras dat door zijn enthousiasme en energie nogal onstuimig kan zijn. Het aanpassingsvermogen is groot. Ze zijn zowel geschikt voor een flat als een boerderij.
Sociaal
Met kinderen kunnen Staffordshire bull terriers het erg goed vinden. Ze kunnen tegen een stootje. Mits de hond goed gesocialiseerd is, gaat de omgang met katten en andere huisdieren goed. Vooral de reuen kunnen nogal dominant zijn tegenover soortgenoten.

Omgang

Beweging
Het zijn actieve honden en hebben veel energie. De Staffordshire bull terrier vindt het leuk om balspelletjes of touwtrekspelletjes te spelen. Leer de hond wel los te laten als u het genoeg vindt. Ze kunnen erg hoog springen. maak geregeld lange wandelingen met ze. het maakt hun niet uit of u dit in het bos of door de stad doet.
Opvoeding
Het is een intelligent ras dat snel leert. Ze hebben een consequente en liefdevolle opvoeding nodig. Een goede socialisatie is belangrijk, het zal de karaktervorming ten goede komen.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.6 / 5. Aantal beoordelingen: 7

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!