Cavalier King Charles Spaniel

4.1
(29)

Cavalier King Charles Spaniel – FCI Rasgroep 9

Gezelschaps- en dwerghonden.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Gezelschapshond.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Ongeveer 35 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 5,4 en 8 kilo.
Hoofd
De schedel is tussen de oren vrijwel vlak. De oren zijn hoog aangezet en zijn vrij groot. Ze worden hangend gedragen. De ogen zijn groot en rond. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam van de Cavalier King Charles Spaniel is langer dan hoog. De rug is recht. De staart wordt vrolijk gedragen. Ze hebben rechte benen met compacte voeten.
Vacht
Lange, zijdeachtige vacht. Het is vlak of licht golvend.
Kleuren
Zwart en tan, Dieprood. Wit met zwart en rood bruine aftekeningen. En wit met kastanjebruin.

Gedrag

Karakter
De Cavalier King Charles Spaniel is een vrolijke, zachtaardige en vriendelijke hond. Over het algemeen zijn ze redelijk gehoorzaam, maar ze hebben zo hun eigenzinnige kant. Ze hebben een groot aanpassingsvermogen en zijn graag in de buurt van hun gezin.
Sociaal
In de omgang met andere huisdieren en soortgenoten zijn ze sociaal. U hoeft hier geen problemen te verwachten. De omgang met kinderen is eveneens goed, mits kinderen de hond wel in zijn waarde laten.

Omgang

Beweging
Ze hebben een gemiddelde bewegingsbehoefte. Driemaal daags een blokje om is voldoende voor dit ras. Toch vinden ze apporteren, balspelletjes en onaangelijnd ravotten erg leuk om te doen.
Opvoeding
Deze honden zijn vrij makkelijk op te voeden. Ze zijn redelijk intelligent en willen graag iets van hun baas leren. Ze hebben een consequente en liefdevolle opvoeding nodig.
Verzorging

Cavalier King Charles puppy Cavalier King Charles

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.1 / 5. Aantal beoordelingen: 29

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!