...

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel
4.9
(497)

Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier King Charles Spaniël een van de mooiste honden ter wereld en heeft een zeer gelijkmatig humeur. De ogen van Cavaliers zijn een van hun belangrijkste kenmerken, omdat ze groot en rond zijn, met een zoete, zachte uitdrukking. Cavaliers spelen graag buiten en kunnen goed overweg met andere honden en kinderen. Ze rollen ook graag in het gras, of jagen op eekhoorns in de achtertuin. Ze staan ​​bekend als aristocratisch, maar ze houden van rustige activiteiten.

Cavalier King Charles Spaniel – FCI Rasgroep 9

De Cavalier King Charles Spaniel behoort tot de rasgroep van de Gezelschaps- en dwerghonden.

Land van herkomst: Engeland:
Huidige en oorspronkelijke taken: Gezelschapshond.

Meest geschikt voor: Gezinnen met kinderen, alleenstaanden, senioren, appartementen, huizen met/zonder tuin.
Temperament: Vriendelijk, speels, enthousiast om te behagen, zachtaardig
Levensduur: 10-14 jaar
Vergelijkbare rassen: Bichon Frise, Cocker Spaniël

Uiterlijk

Schouderhoogte: Ongeveer 35 centimeter.
Gewicht: Ze wegen tussen de 5,4 en 8 kilo.

Hoofd
De schedel is tussen de oren vrijwel vlak. De oren zijn hoog aangezet en zijn vrij groot. Ze worden hangend gedragen. De ogen zijn groot en rond. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam van de Cavalier King Charles Spaniel is langer dan hoog. De rug is recht. De staart wordt vrolijk gedragen. Ze hebben rechte benen met compacte voeten.

Vacht: Lange, zijdeachtige vacht. Het is vlak of licht golvend.
Kleuren: Zwart en tan, Dieprood. Wit met zwart en rood bruine aftekeningen. En wit met kastanjebruin.

Cavalier King Charles Spaniel Depositphotos_46159015_S

Afkomst en geschiedenis

Koning Charles II van Engeland staat bekend om zijn liefde voor kleine honden en heeft blijkbaar de voorkeur gegeven aan mini hondenrassen en kleine rassen. De Cavalier King Charles Spaniel kan zijn wortels terugvoeren tot royalty’s, aangezien koning Charles II bekend stond om zijn voorkeur voor dit hondenras. Er is een legende dat de koning zei dat de Cavalier King Charles Spaniel niet kon worden uitgesloten van openbare plaatsen, wat een enorme eer is.

De Cavalier King Charles is al honderden jaren een favoriet huisdier in Europa. Hoewel het niet altijd het meest favoriete hondenras is geweest, was de spaniël in de 17e eeuw populair in Noord-Europa, samen met de mopshond.

In de afgelopen paar honderd jaar was dit hondenras zo vaak gefokt dat een deel van hun oorspronkelijke erfgoed verloren is gegaan. In de 19e en 20e eeuw moesten fokkers het ras herbouwen met oude foto’s als referentie, aangezien het ras bijna verdwenen was. Tegenwoordig vind je Cavaliers in Engeland en andere delen van het Verenigd Koninkrijk, Europa en ook steeds meer in Amerika.

Gedrag en karakter van de Cavalier King Charles Spaniel

De Cavalier King Charles Spaniël is een hondenras dat erg vriendelijk, liefdevol en enthousiast is om hun baasje te plezieren. Ze kunnen vriendelijk zijn tegen vreemden en andere dieren en zijn geweldig met kinderen. Cavaliers zijn intelligent en gemakkelijk te trainen en presteren goed in veel hondensporten, zoals gehoorzaamheid, rally en zelfs behendigheid. Cavalier King Charles-spaniëls hebben lieve persoonlijkheden en zijn geweldige therapiehonden. Vroege socialisatie- en trainingslessen zullen de Cavalier King Charles Spaniel puppy helpen goede manieren te leren en zich op zijn gemak te voelen met veel mensen en situaties.

Hoe Sociaal is de Cavalier King Charles Spaniel

In de omgang met andere huisdieren en soortgenoten zijn ze sociaal. U hoeft hier geen problemen te verwachten. De omgang met kinderen is eveneens goed, mits kinderen de hond wel in zijn waarde laten.

Cavalier King Charles Spaniel met puppy Depositphotos_8038616_S

Omgang en beweging

Hoe een hond handelt en zich gedraagt, wordt bepaald door zijn temperament. De Cavalier King Charles Spaniel is een uitstekende keuze voor gezinnen met kinderen en andere honden. Ook vormen ze geen problemen met katten, honden en dieren uit de buurt. Hun kalme houding maakt ze geweldige metgezellen. Ze hebben een gemiddelde bewegingsbehoefte. Driemaal daags een blokje om is voldoende voor dit ras. Toch vinden ze apporteren, balspelletjes en onaangelijnd ravotten erg leuk om te doen.

De Cavalier is een oorspronkelijk gefokte schoothond, hoewel hij ook sportieve voorouders heeft en van wat beweging en tijd buiten houdt. Cavaliers kunnen goed presteren in verschillende sporten en wandelen met hun baasje is een van hun favoriete bezigheden. Ze zitten ook graag de hele dag op de bank. Cavaliers hebben een sterk jachtinstinct en kunnen geuren ruiken, dus ze mogen niet loslopen tijdens het wandelen. Een omheinde tuin is aan te raden.

Opvoeding van de Cavalier King Charles Spaniel

Deze honden zijn vrij makkelijk op te voeden. Ze zijn redelijk intelligent en willen graag iets van hun baas leren. Ze hebben een consequente en liefdevolle opvoeding nodig. Als het trainen van honden nieuw voor u is, kan de dit hondenras een goede keuze voor u zijn. Deze honden zijn erg vriendelijk en houden ervan om te behagen, wat een bonus is voor trainers die het gedrag van een hond vormgeven.

Verzorging

Om een ​​Cavalier gezond en in goede conditie te houden, hoef je alleen maar af en toe te poetsen en te baden. Borstelen laat de vacht van de hond glanzen, helpt bij klitten en geeft de hond een volledige lichaamsmassage waar hij dol op is. Verzorgingen helpen de band tussen de hond en de eigenaar te versterken, stellen de eigenaar in staat alle lichaamsdelen van de hond te controleren op eventuele problemen of infecties, en helpen bij het knippen van de nagels en oren. Nagels moeten minstens één keer per maand worden geknipt en als ze te lang zijn, kunnen ze pijn en andere structurele problemen bij de hond veroorzaken.

Cavalier King Charles Spaniël

Gezondheid

Gezondheidsproblemen kunnen om verschillende redenen ontstaan. Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen worden hieronder opgesomd. Hoewel Cavalier King Charles Spaniëls enkele bekende gezondheidsproblemen hebben, vanwege hun genetische samenstelling. De meesten zullen mitralisklepziekte ontwikkelen, wat kan leiden tot hartfalen. Enkele andere problemen die deze honden kunnen hebben, zijn Syringomyelia en Cavalier King Charles Spaniels worden meer door deze ziekte getroffen dan andere honden. Het beïnvloedt de wervelkolom en de hersenen en kan voor onze hondenvrienden moeilijk zijn om er mee om te gaan.

Voeding

Cavalier King Charles Spaniëls kunnen vatbaar zijn voor overgewicht, dus er moet op worden gelet dat ze op hun calorie-inname en gewicht letten. Een hondenvoer van goede kwaliteit wordt aanbevolen voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassen, senior). Sommige Cavaliers kunnen gezondheidsproblemen krijgen als ze te veel traktaties krijgen, dus het is belangrijk om ze te gebruiken tijdens de training en alleen in kleine hoeveelheden.

Cavalier King Charles Spaniël en kinderen

Wat voor soort hond is het beste voor kinderen? Sommige mensen geven de voorkeur aan de Cavalier King Charles Spaniel. Cavaliers zijn graag in de buurt van hun baasjes en willen goede vrienden met kinderen worden. Hun motto is “Ik hou van degene met wie je bent”, verwijzend naar de eigenaar.

Gezinnen met zeer jonge kinderen (jonger dan 5 jaar) moeten voorzichtig zijn bij het kiezen van een puppy, want hoewel een kind de puppy misschien niet wil kwetsen, kunnen ze wel schade aanrichten. Het jongere kind zou beter kunnen worden gecombineerd met een oudere Cavalier King Charles Spaniël, omdat ze vriendelijk, warm en aanhankelijk zullen zijn. De oudere hond en het jongere kind zouden ook goed met elkaar overweg kunnen.

Hoe gaat een Cavalier King Charles Spaniël om met een kat?

Wanneer een Cavalier King Charles Spaniël met een kat samen woont, strekt de goede aard van de hond zich uit tot alle huisdieren. Honden en katten kunnen elkaar psychologisch helpen, wat handig kan zijn als de hond een paar uur alleen thuis blijft.

Cavalier King Charles puppy

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.9 / 5. Aantal beoordelingen: 497

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!