...

Bedlington Terrier

bedlington-terrier
4.9
(63)

Bedlington Terrier

Bedlington Terrier, genoemd naar het Engelse mijngebied waar ze voor het eerst werden gefokt, zijn ongelooflijk slim in huis, geweldige waakhonden, geweldige atleten en super knuffelig op tv. Deze met schapenvacht bedekte Terriers hebben een sierlijke houding.

Bedlingtons zijn actieve, energieke Engelse honden met een unieke vacht en vorm. Hun vacht is gekruld, hun staart is kromzwaard, hun oren zijn kwastjes en ze hebben een wollige peervormige kop. Van de Bedlington Terrier is bekend dat ze Whippet in hun bloedlijn hebben en bewegen met een lichte, veerkrachtige stap. Als ze worden gevraagd om iets te achtervolgen, kunnen ze ongelooflijk snel rennen. Bedlingtons staan ​​erom bekend dat ze hun familie beschermen en in het middelpunt van de belangstelling willen staan. Ze zijn vrolijk, charmant en leuk. Als je een druk gezin hebt dat een hond nodig heeft die niet verhaart, en die levendig en loyaal is, zoek dan niet verder dan een Bedlington Terrier.

Bedlington Terrier – FCI Rasgroep 3

De Bedlington Terrier behoort tot de rasgroep van Terriers.

Land van herkomst: Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken: Ongedierteverdelger en jachthond op o.a. hazen, vossen en dassen

Uiterlijk

Schouderhoogte: Reuen 40,5 centimeter – Teven 38 centimeter.

Hoofd
Het hoofd van de Bedlington Terrier is peervormig en heeft geen stop. De oren zijn laag aangezet en worden hangend langs het hoofd gedragen. De ogen hebben een driehoekige vormen liggen diep. Ze hebben een tang- of schaargebit.
Lichaam
De Bedlington Terrier is een gespierde hond. De borst is breed en diep. Ze hebben gewelfde lendenen en de achterhand is gespierd. De staart loopt in een spitse punt toe, en wordt nooit boven de ruglijn gedragen. Ze hebben lange hazenvoeten met goed gesloten voetzolen.
Vacht: Dikke warrelige vacht. Het haar heeft de neiging tot krullen.
Kleuren: Effen blauw, blauw en bruin en leverkleurig.

Bedlington Terrier

Gedrag en karakter

De Bedlington Terrier is een moedige, vrolijke en intelligente hond. Onder normale omstandigheden zijn ze rustig, meegaand en aanhankelijk. Buiten zijn het onvermoeibare speelse honden. De hond heeft de neiging om zich tot een persoon te richten. Ze zijn niet slaafs ingesteld, maar gehoorzamen in de regel goed. Het is een ras dat weinig blaft.

Sociaal

Met kinderen kunnen ze het doorgaans goed vinden. Katten en andere huisdieren worden als prooi gezien. Socialiseer de hond goed, om dit te verminderen. Met andere kunnen ze het redelijk goed vinden. Houd de hond bij dominante en vechtlustige honden vandaan. Eenmaal uitgedaagd, zijn honden van dit ras enorme vechters.

Omgang en beweging

Het is een hondenras dat nog veel jachtinstinct in zich heeft. Ze kunnen hard rennen en erg hoog springen. Eenmaal wild geroken of gezien dan moet de eigenaar van goede huize komen om hem tijdig terug te kunnen roepen. Ze passen zich goed aan. Ze zijn geschikt voor etagewoningen, drukke stad of een boerderij. De hond heeft wel meer dan de gemiddelde bewegingsbehoefte nodig. Ze hebben een omheinde tuin nodig om in te leven en moeten aangelijnd zijn als ze gaan wandelen.

Bedlington Terriers moeten, net als andere Terriers, actief worden gehouden om gezond en gelukkig te blijven. Ze zijn energiek maar niet hinderlijk. Een Bedlington vindt het heerlijk om te apporteren of een lange wandeling te maken of te rennen, en dan lekker met zijn gezin op de bank te kruipen. Ondanks dat hij eruitzag als een lam, werd de Bedlington gefokt om kleinere dieren te achtervolgen, wat ze ook doen. Bedlingtons kunnen actieve honden zijn, die genieten van behendigheid en gehoorzaamheids wedstrijden.

Opvoeding

De Bedlington Terrier is eigenzinnig en intelligent. Ze reageren goed op de intonatie van uw stem. Dit hondenras heeft een consequente opvoeding nodig.

Bedlington Terrier verzorging  Depositphotos_12078078_S

Verzorging

De vacht van Bedlington Terrier is een combinatie van zacht en hard haar, maar niet draadachtig. Het haar groeit erg snel en moet om de 2 maanden worden geknipt. Kieskeurige eigenaren kunnen blij zijn te weten dat hun hond niet veel verhaart, maar het proces van knippen vereist zowel een elektrische tondeuse als een schaar, wat veel eigenaren leren zelf te doen of hun hond naar een trimsalon te brengen. De vacht van de hond moet gemiddeld elke twee a drie maanden in model geknipt worden. Het is verstandig om de hond dagelijks te borstelen met een slickerborstel. Bedlingtons moeten hun haar een of twee keer per week laten borstelen of kammen. Hun nagels moeten regelmatig worden geknipt, omdat te lange nagels de hond pijn kunnen doen en het hem moeilijk kunnen maken om te lopen en rennen. De vacht van de Bedlington Terrier verhaart niet, maar groeit wel aan.

Gezondheid

Verantwoordelijke fokkers zullen hun fokhonden controleren op verschillende gezondheidsproblemen, waaronder heup- en elleboogdysplasie, schildklierproblemen, de ziekte van Von Willebrand (een aandoening die verband houdt met bloedingsstoornissen), trombopathie en oogproblemen. Elke Bedlington moet zijn oren regelmatig laten controleren en zijn tanden elke dag poetsen. De Bedlington Terrier is een over het algemeen gezond ras.

Bedlington Terrier Depositphotos_109971370_S

Voeding

Een Bedlington Terrier kan het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, hetzij zelfgemaakt door uw dierenarts onder toezicht van goedkeuring, of commercieel. Het dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (baby, volwassene of senior). Sommige honden kunnen te zwaar zijn, dus zorg ervoor dat u let op hoeveel calorieën uw hond eet en zorg ervoor dat ze niet aankomen. Lees meer over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Als u zich zorgen maakt dat uw hond te mager is of zijn dieet moet veranderen, neem dan contact op met uw dierenarts. Uw hond heeft altijd schoon, vers water nodig.

Puppy training

Bedlingtons zijn erg intelligent en houden ervan om hun baasjes te plezieren. Vroege socialisatie en training als puppy wordt aanbevolen voor alle Bedlington Terriers. Hoewel ze koppig kunnen zijn, reageren ze niet op harde trainingsmethoden of fysieke straffen. In plaats daarvan zijn methoden van positieve bekrachtiging, zoals het prijzen van de hond en het geven van traktaties als beloning, veel effectiever.

Bedlington Terrier puppy Depositphotos_348256718_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.9 / 5. Aantal beoordelingen: 63

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!