Bedlington Terrier

0
(0)

Bedlington Terrier – FCI Rasgroep 3

Terriers.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Ongedierteverdelger en
jachthond op o.a. hazen,
vossen en dassen

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen 40,5 centimeter.
Teven 38 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Het hoofd van de Bedlington Terrier is peervormig en heeft geen stop. De oren zijn laag aangezet en worden hangend langs het hoofd gedragen. De ogen hebben een driehoekige vormen liggen diep. Ze hebben een tang- of schaargebit.
Lichaam
De Bedlington Terrier is een gespierde hond. De borst is breed en diep. Ze hebben gewelfde lendenen en de achterhand is gespierd. De staart loopt in een spitse punt toe, en wordt nooit boven de ruglijn gedragen. Ze hebben lange hazenvoeten met goed gesloten voetzolen.
Vacht
Dikke warrelige vacht. Het haar heeft de neiging tot krullen.
Kleuren
Effen blauw, blauw en bruin en leverkleurig.

Gedrag

Karakter
De Bedlington Terrier is een moedige, vrolijke en intelligente hond. Onder normale omstandigheden zijn ze rustig, meegaand en aanhankelijk. Buiten zijn het onvermoeibare speelse honden. De hond heeft de neiging om zich tot een persoon te richten. Ze zijn niet slaafs ingesteld, maar gehoorzamen in de regel goed. Het is een ras dat weinig blaft.
Sociaal
Met kinderen kunnen ze het doorgaans goed vinden. Katten en andere huisdieren worden als prooi gezien. Socialiseer de hond goed, om dit te verminderen. Met andere kunnen ze het redelijk goed vinden. Houd de hond bij dominante en vechtlustige honden vandaan. Eenmaal uitgedaagd, zijn honden van dit ras enorme vechters.

Omgang

Beweging
Het is een hondenras dat nog veel jachtinstinct in zich heeft. Ze kunnen hard rennen en erg hoog springen. Eenmaal wild geroken of gezien dan moet de eigenaar van goede huize komen om hem tijdig terug te kunnen roepen. Ze passen zich goed aan. Ze zijn geschikt voor etagewoningen, drukke stad of een boerderij. De hond heeft wel meer dan de gemiddelde bewegingsbehoefte nodig.
Opvoeding
De Bedlington Terriers zijn eigenzinnig en intelligent. Ze reageren goed op de intonatie van uw stem. Dit hondenras heeft een consequente opvoeding nodig.
Verzorging
De vacht van de Bedlington Terrier verhaart niet, maar groeit wel aan. De vacht van de hond moet gemiddeld elke twee a drie maanden in model geknipt worden. Het is verstandig om de hond dagelijks te borstelen met een slickerborstel.

Bedlington Terrier

het nieuwe puppyboek

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets