Erdelyi Kopo

2.3
(3)

Erdelyi Kopo – FCI Rasgroep 6

Drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst
Hongarije
Huidige en oorspronkelijke taken
Drijvende hond op groot en
klein wild

Andere naam: Transsylvanische Brak

Uiterlijk

Schouderhoogte
De hoogbenige variant tussen de 55 en 65 centimeter.
De laagbenige variant tussen de 45 en 50 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De lichaamsbouw van de Erdelyi Kopo is rechthoekig, met een rechte rug. De staart is laag aangezet en reikt tot aan de sprongen. De buik is licht opgetrokken. De benen zijn recht. Ze hebben katten voeten. De hals is middellang en gespierd.
Lichaam
Het zijn lichtgebouwde maar krachtige honden. De staart is dik en loopt in een punt uit. De borst reikt tot de ellebogen. Duitse Brakken staan hoog op hun benen. Ze zijn fijn van bot en pezig. De hals is matig lang.
Vacht
Glanzende kortharige vacht.
Kleuren
De hoogbenige zijn zwart met een tankleurige aftekeningen.
De laagbenige hebben een bruinrode vachtkleur met witte aftekeningen.

Gedrag

Karakter
Erdelyi Kopo’s zijn zelfstandige, intelligente en vriendelijke honden. Ze hebben een uitstekend reukvermogen en het jachtinstinct is goed ontwikkeld. Buitenshuis zijn ze beweeglijk en actief. Ze kunnen goed in een buitenkennel gehouden worden, mits het contact met mensen en de nodige lichaamsbeweging hen niet ontzegd wordt.
Sociaal
Ze kunnen het goed met soortgenoten vinden. Ze gaan niet ideaal om met andere huisdieren zoals katten en konijnen. Dit komt door het aanwezige jachtinstinct. Een goede socialisatie maakt wel enig verschil. Met kinderen kunnen ze het goed vinden.

Omgang

Beweging
De Erdelyi Kopo heeft erg veel beweging nodig. Deze honden moeten minimaal een uur per dag actief wandelen, zwemmen of naast de fiets lopen. Houdt er rekening mee dat het jachtinstinct de overhand kan nemen. Laat de hond daarom alleen los lopen op plaatsen waar dat geen kwaad kan.
Opvoeding
Voor de normale opvoeding bij deze honden heeft u geduld nodig. Ze hebben zo hun eigen ideeen. De fijne kneepjes van de jacht hebben ze zeer snel onder de knie, omdat ze hier generaties lang op gefokt zijn. Wees altijd consequent en duidelijk.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 2.3 / 5. Aantal beoordelingen: 3

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!