...

Whippet

Whippet
3.9
(27)

Whippet – FCI Rasgroep 10

Windhonden.

Andere rasnaam voor de Whippet: Dwergwindhondje

De Whippets, deze worden verondersteld dat ze afstammen van de Greyhound. De honden die te klein waren om op herten te jagen werden teruggestuurd naar hun fokkers, die ze toch bleven kweken voor het vangen van ratten en de jacht op hazen en konijnen.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Renhond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 47 en 51 centimeter.
Teven tussen de 44 en 47 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Whippet heeft een lang en droog hoofd. De stop is licht aanwezig. De oren zijn klein. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De borstkas van de Whippet is zeer diep. Met goed gewelfde ribben. De rug is breed en stevig. De benen zijn recht met goed gehoekte knieen. De staart is lang. Als de hond attent is wordt de staart in een opwaarts boog gedragen.
Vacht
Korte, fijne vacht.
Kleuren
Alle kleuren zijn toegestaan.

Gedrag

Karakter
Whippets zijn intelligente, levendige en vrolijke honden. Ze hechten zich sterk aan hun baas en het gezin. Ze blaffen weinig en zijn over het algemeen redelijk gehoorzaam. Het jachtinstinct is aanwezig en sommige exemplaren zijn waaks.
Sociaal
Met andere honden kan de Whippet het erg goed vinden. Wanneer ze van jongs af aan gewend zijn aan katten van het gezin, kunnen ze hier goed mee samenleven. Vluchtende katten buitenshuis worden achterna gezeten. Met kinderen kunnen ze het goed vinden.

Omgang

Beweging
Het zijn net als de Afghaanse windhonden echte renhonden, en hebben dan ook erg veel lichaamsbeweging nodig. Maak lange wandelingen en geef de hond vaak de kans om lekker te kunnen rennen en spelen.
Opvoeding
Geef de hond een afwisselende en op beloning gerichtte opvoeding. De hond moet plezier hebben in de oefeningen. Houdt u zich hieraan, dan zijn ze goed op te voeden.
Verzorging

Puppy-info

Fokker Dalmatiër met stamboom:

Whippet

Whippet

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.9 / 5. Aantal beoordelingen: 27

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!