Field Spaniel

4
(6)

Field Spaniel – FCI Rasgroep 8

Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Ongeveer 46 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 18 en 23 kilo.
Hoofd
De schedel van de Field Spaniel heeft een duidelijke achterhoofdsknobbel. De stop is matig. De snuit is lang en droog. De oren zijn breed en laag aangezet. Ze worden hangend gedragen. De ogen zijn amandelvormig. Dit ras heeft een schaargebit.
Lichaam
De rug en lendenen zijn sterk en gespierd. De staart wordt niet boven de ruglijn gedragen. De borst van de Field Spaniel is diep en goed ontwikkeld. De achterhand is gespierd en stevig. De ronde voeten zijn goed gesloten.
Vacht
Lange vacht. De vacht glanst en moet zijdeachtig aanvoelen. De vacht mag niet krullen, draadachtig of kort zijn.
Kleuren
Effen zwart en effen leverkleur.

Gedrag

Karakter
Dit ras is aanhankelijk, intelligent en zachtaardig. In huis zijn ze doorgaans rustig, maar buitenshuis actief en speels. Het zijn honden die graag in de buurt zijn van hun mensen. Het is dan ook geen geschikte hond om in een kennel gehouden te worden. Bezoek wordt aangekondigd, maar vriendelijk begroet.
Sociaal
Van nature zijn Field Spaniels hele sociale honden en kunnen het met iedereen goed vinden. Met kinderen hebben ze over het algemeen erg veel geduld. Als ze goed gesocialiseerd zijn, zal de omgang met katten en huisdieren geen problemen geven. Met andere honden gaan ze uitstekend om.

Omgang

Beweging
De Field Spaniel is een jachthond en heeft veel beweging nodig. Laat u hem los in de tuin ravotten en spelen. Zorg er dan voor dat u de tuin goed omheind heeft. Het reukvermogen is uitstekend ontwikkeld. Dit wil er weleens voor zorgen dat ze hun neus achterna lopen.
Opvoeding
Spaniels zijn intelligent en leren snel. Ze hebben een consequente, liefdevolle en vrolijke opvoeding nodig. Een harde aanpak haalt koppige karakter trekken naar boven.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 6

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!