...

Field Spaniel

Field-Spaniel-Depositphotos_350782014_S
5
(251)

Field Spaniel

De Field Spaniel of veldspaniël wordt als lief en zachtaardig beschouwd; ze zijn echter net zo wild als kalm. Deze neven van de Cocker Spaniel en Springer Spaniel zijn geliefd bij velen vanwege hun charme. Hoewel er niet veel van zijn, is hun populariteit immens.

Field Spaniels lijken op Cocker, Springer en Sussex Spaniels vanwege hun familiegelijkenis. De Amerikaanse rasstandaard voor veldspaniëls beschrijft ze als ongewoon volgzaam, lief en gevoelig. Ze zijn ook onafhankelijk, speels en reageren op training. Deze huishonden zijn tolerant ten opzichte van andere dieren en geliefd bij kinderen.

Field Spaniel – FCI Rasgroep 8

De Field Spaniel behoort tot de rasgroep van de Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst: Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken: Jachthond.
Temperament: Sociaal, Aanpasbaar, Familiaal, Gevoelig, Volgzaam, Voorzichtig
Levensverwachting: 10 tot 12 jaar

Uiterlijk

Hun vacht moet glanzend en zwart of leverkleurig zijn; het kan ook een combinatie van beide tinten zijn. Ze moeten verschijnen als matig geproportioneerde en goed uitgebalanceerde jachtgezellen. Hun gezichtsuitdrukking toont intelligentie vermengd met zachte ernst, omlijst door lange, gevederde oren.

Schofthoogte: 43 – 46 cm
Gewicht: Ze wegen tussen de 18 en 23 kilo.

Hoofd
De schedel van de Field Spaniel heeft een duidelijke achterhoofdsknobbel. De stop is matig. De snuit is lang en droog. De oren zijn breed en laag aangezet. Ze worden hangend gedragen. De ogen zijn amandelvormig. Dit ras heeft een schaargebit.
Lichaam
De rug en lendenen zijn sterk en gespierd. De staart wordt niet boven de ruglijn gedragen. De borst van de Field Spaniel is diep en goed ontwikkeld. De achterhand is gespierd en stevig. De ronde voeten zijn goed gesloten.

Vacht: Lange vacht. De vacht glanst en moet zijdeachtig aanvoelen. De vacht mag niet krullen, draadachtig of kort zijn.
Kleuren: Effen zwart en effen leverkleur.

Karakter Field Spaniel

De Field Spaniel is een intelligente probleemoplosser die houdt van duidelijke communicatie en beloningen. Ze hebben een hekel aan repetitieve correctie en kunnen uitblinken in elk spel met de juiste motivatie. Als denkende hond hebben ze vroege socialisatie nodig in een gezin dat hun behoeften begrijpt. Field Spaniels houden van hun mensen en kunnen joviaal of streng zijn. Het Fields-ras is uitzonderlijk als het gaat om meerdere hondenactiviteiten en sporten. Ze vereisen minimale verzorging en staan ​​erom bekend dat ze constant snurken, slordig drinken en vacht verliezen. Ondanks deze potentieel negatieve eigenschappen vinden veel eigenaren het gezelschap van hun huisdier alle ongemakken waard vanwege hun zachtaardige karakter.

Field-Spaniel-Depositphotos_350783520_S

Gedrag

Dit ras is aanhankelijk, intelligent en zachtaardig. In huis zijn ze doorgaans rustig, maar buitenshuis actief en speels. Het zijn honden die graag in de buurt zijn van hun mensen. Het is dan ook geen geschikte hond om in een kennel gehouden te worden. Bezoek wordt aangekondigd, maar vriendelijk begroet.

Sociaal

Van nature zijn Field Spaniels hele sociale honden en kunnen het met iedereen goed vinden. Met kinderen hebben ze over het algemeen erg veel geduld. Als ze goed gesocialiseerd zijn, zal de omgang met katten en huisdieren geen problemen geven. Met andere honden gaan ze uitstekend om.

Omgang

De Field Spaniel houdt ervan om actief en betrokken te blijven bij hun omgeving. Ze vereisen regelmatige mentale stimulatie en lichaamsbeweging om te gedijen. Deze honden zijn ideaal voor een verscheidenheid aan atletische en competitieve hondenactiviteiten. Ze houden ook van boeiende hobby’s en activiteiten buitenshuis, hoewel ze zich ook kunnen aanpassen aan het stadsleven.

Field-Spaniel-Depositphotos_350765208_S

Beweging

De Field Spaniel is een jachthond en heeft veel beweging nodig. Laat u hem los in de tuin ravotten en spelen. Zorg er dan voor dat u de tuin goed omheind heeft. Het reukvermogen is uitstekend ontwikkeld. Dit wil er weleens voor zorgen dat ze hun neus achterna lopen.

Opvoeding

Spaniels zijn intelligent en leren snel. Ze hebben een consequente, liefdevolle en vrolijke opvoeding nodig. Een harde aanpak haalt koppige karakter trekken naar boven.

Verzorging

De prachtige enkele vacht van de Field Spaniel moet wekelijks worden geborsteld en gekamd om zijn glans te behouden. Het helpt ook haaruitval door het hele lichaam van de hond te verminderen. Af en toe kan het nodig zijn om de voeten en het hoofd van de hond minimaal te trimmen. Het is van cruciaal belang om de oren van de spaniël regelmatig te inspecteren op tekenen van infectie. Ze moeten ook vaak hun tanden poetsen met een tandpasta die specifiek is voor honden. Het ras mag ook niet op het lichaam worden geknipt zoals andere spaniëls; in plaats daarvan moeten ze een vacht dragen die geschikt is voor het seizoen en het weer.

Gezondheid en fok-info

De veldspaniël is een over het algemeen gezond ras; ze hebben echter enkele van dezelfde gezondheidsproblemen ervaren als andere hondenrassen. Verantwoorde fokkers kiezen dieren die gezondheidsonderzoeken doorstaan ​​en focussen op structuur, temperament en gezondheid bij het plannen van paringen. Potentiële fokkers worden aangemoedigd om bij het plannen van paringen rekening te houden met orthopedie, hartaandoeningen, schildklier- en oogproblemen. Uiteindelijk worden ze beschouwd als een combinatie van schoonheid en bruikbaarheid in een hondachtige metgezel die enthousiast en behulpzaam is.

Voeding

Het ras Field Spaniel houdt van hun eten en lekkernijen. Vermoedelijk zal de spaniël gedijen wanneer hij wordt voorzien van een uitgebalanceerd en voedzaam dieet dat gemakkelijk door hun lichaam kan worden gemetaboliseerd. Het is van cruciaal belang om te begrijpen welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke gevaarlijk zijn. Zelfs tafelresten kunnen gevaarlijk zijn voor honden; geef ze altijd in beperkte hoeveelheden. Over het algemeen is het het beste om honden geen vetrijke of gekookte botten te geven.

Field-Spaniel-Depositphotos_342934526_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 251

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!