...

Old English sheepdog of Bobtail

Bobtail-of-Old-English-Sheepdog-Depositphotos_2599862_S Purebred Old English Sheepdog upright in a garden
5
(351)

Old English sheepdog of Bobtail

De Old English sheepdog of Bobtail is optimistisch en intelligent. Ze hebben een groot aanpassingsvermogen. Vooral op jonge leeftijd kunnen ze onstuimig zijn. Ze zijn zeer gesteld op aandacht van de baas en zijn gezin. Het is een volgzame hond. Onbevreesd, trouw en betrouwbaar, zonder een spoor van nervositeit of niet-uitgelokte agressie. Ze zijn niet bang om vuil te worden tijdens een fikse wandeling. Dus ja, er komt soms wat poetswerk aan te pas.

De Bobtail is een levenslustige hond met een prachtig karakter. Bobtails hebben behoorlijk wat beweging nodig, maar als je de mogelijkheid niet ziet om de hele dag met je hond te wandelen, zal hij er geen last van hebben. De meeste Bobtails houden van spelen zoals frisbee, balspelletjes en apporteren. Kort gezegd, de ideale gezinshond!

Old English sheepdog of Bobtail – FCI Rasgroep 1

Old English sheepdog of Bobtail behoren tot de rasgroep van Schapenhoeders en veedrijvers.

Land van herkomst: Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken: Herdershond
Namen voor dit ras: Old English sheepdog of Bobtail

Uiterlijk

Schouderhoogte: Reuen ongeveer 61 cm – Teven ongeveer 56 centimeter.

Hoofd
De Bobtail heeft een vierkant hoofd. De snuit en schedel zijn ongeveer even lang. De oren zijn klein en worden hangend gedragen. Ze hebben ronde stevige voeten.
Lichaam
De Bobtail heeft een vierkante lichaamsbouw. De borst is ruim en diep. De lendenen zijn zeer sterk. De benen zijn zwaar van bot. De hals is lang.
Vacht
Lange vacht met een harde structuur. De achterhand is zwaarder behaard dan de voorhand en moet vrij zijn van krullen.
Kleuren
Grijs, grauw of blauw met witte aftekeningen.

Gedrag en karakter

De meeste Old English Sheepdogs zijn intelligent en hebben een volgzaam karakter. Ze hebben een groot aanpassingsvermogen. Vooral op jonge leeftijd kunnen ze onstuimig zijn. Ze zijn zeer gesteld op aandacht van de baas en zijn gezin.

Sociaal

De Bobtail is zeer sociaal en gaat dan ook goed om met andere huisdieren. De visite wordt vriendelijk gedag gezegd.

Omgang en beweging

De Bobtail heeft een redelijke lichaamsbehoefte. Hij gaat niet vervelend doen als u een keer een dag minder lang met hem kan lopen. Ze zijn dol op balspelletjes en apporteren.

Old English sheepdog of Bobtail

Opvoeding en trainen

De beste opvoeding bij deze hond is consequent en met zachte hand. Deze hond is niet dominant, wat hem uiterst geschikt maakt voor mensen met minder ervaring. De vacht heeft wel de nodige verzorging nodig. Laat uw puppy nooit iets doen dat u niet zou willen dat een grote, ruige, natte, mogelijk modderige hond in uw huis doet. Laat de hond zo vroeg mogelijk wennen aan een borstel beurt. De Bobtail is optimistisch en intelligent, maar ze raken verveeld met repetitieve trainingsoefeningen. Dus als je aan sommige van die activiteiten wilt deelnemen, moet je dingen aanpassen, nieuw en leuk maken. Nadat ze iets hebben geleerd, vergeten ze het niet. Zoals bij alle hondenrassen, is vroege socialisatie in de puppytijd van vitaal belang.

Verzorging

Old English Sheepdogs hebben veel vachtverzorging nodig. Minstens een keer per week moet de bobtail goed doorgeborsteld worden, tot op de huid. Het beste is echter om de bobtail elke dag te borstelen met de juiste borstels, zodat er geen klitten ontstaan. In de verharingsperiode dient de hond sowieso vaker geborsteld te worden. Hou het haar rond de ogen en oren goed schoon, zodat de hond geen irritaties krijgt. Overtollig haar bij de gehoorgang kan verwijderd worden. Door de voeten netjes geknipt te houden worden problemen geminimaliseerd. Dit kan gebeuren door de eigenaar of een professionele trimmer is een andere optie. Hou rekening dat dit het geval is voor meerdere beurten per maand. Zoals bij alle hondenrassen, moeten de nagels regelmatig worden geknipt.

Gezondheid

Verantwoordelijke fokkers testen hun honden op gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie, oogaandoeningen (PRA en erfelijke cataracten), auto-immuunthyreoïditis, hartafwijkingen en erfelijke doofheid. Gelukkig bestaan ​​er nu DNA-tests voor cerebellaire ataxie en primaire ciliaire dyskinesie, twee dodelijke ziekten die fokkers kunnen vermijden door simpelweg dragers te identificeren en ze niet met andere dragers te fokken.

Old English sheepdog of Bobtail Depositphotos_10886126_S

Voeding

De Old English Sheepdog doet het goed op rasvoeding van hoge kwaliteit. Sommige honden zijn vatbaar voor overgewicht, dus houd het calorieverbruik en het gewicht van uw hond in de gaten. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Of je nu zelf thuis de voeding bereid of gebruikt maakt van commercieel vervaardigde hondenbrokken, doe dit onder toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Snacks voor honden kunnen een belangrijk trainingshulpmiddel zijn, maar te veel geven kan leiden tot obesitas. Contacteer uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of de voeding van uw hond. Er moet te allen tijde schoon, vers water beschikbaar zijn.

Bobtail Puppy kopen

Een Bobtail puppy kopen doe je niet bij de eerste en beste verkoper dat je opmerkt via een tweedehands site of koopjeskrant. Goede fokkers zal je niet snel zien adverteren. Koop een Bobtail puppy met stamboom. Op die manier ken je de afstamming. Gezondheidstesten – verantwoorde fokkers zullen de richtlijnen van de kennelclub nauwkeurig opvolgen.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 351

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!