Portugese Waterhond

Portugese Waterhond
0
(0)

Portugese Waterhond – FCI Rasgroep 8

Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst
Portugal
Huidige en oorspronkelijke taken
Vissershulp.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 50 en 57 centimeter.
Teven tussen de 43 en 52 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen tussen de 19 en 25 kilo.
Teven wegen tussen de 16 en 22 kilo.
Hoofd
De schedel van de Portugese Waterhond is iets langer dan de voorsnuit. De stop en wenkbrauwen zijn duidelijk zichtbaar. De oren zijn dun en ter hoogte van de ooglijn aangezet. Ze worden dicht tegen de schedel gedragen. De ogen zijn rond. Portugese Waterhonden hebben een schaargebit.
Lichaam
De rug is stevig en kort. De borst is breed en reikt tot de ellebogen. De staart reikt niet verder dan de sprongen. Als de hond attent is wordt hij in een ring boven de rug gedragen. De benen zijn recht met ronde, platte voeten.
Vacht
Er zijn twee varianten. De eerste heeft een lange, golvende vacht. De tweede variant heeft kroeshaar. De vacht is sterk gekruld en is zeer dik.
Kleuren
Zwart en bruin, met of zonder witte aftekeningen.

Gedrag

Karakter
Het zijn vrolijke, opgewekte en zeer intelligente honden. Ze werken graag voor hun baas. Over het algemeen zijn Portugese Waterhonden gehoorzaam en beschikken ze over een zeer goed reukvermogen. Dit hondenras is vrij hard voor zichzelf.
Sociaal
Met soortgenoten gaan ze uitstekend om. Ook met andere huisdieren kunnen ze uitstekend samen leven, mits ze goed zijn gesocialiseerd. Met kinderen zijn ze geduldig en kunnen ze het verder erg goed vinden. Bezoek wordt aangekondigd, maar hier blijft het ook bij.

Omgang

Beweging
Maak lange wandelingen met de Portugese Waterhond en laat hem onaangelijnd spelen en ravotten. Ze vinden het erg leuk om te zwemmen en stokken of een bal uit het water te apporteren. Wanneer ze voldoende lichaamsbeweging krijgen, zijn ze binnenshuis rustig.
Opvoeding
Dit ras is erg intelligent en werkt graag voor zijn baas. Hierdoor zijn ze niet moeilijk op te voeden. Ze zijn gevoelig voor de intonatie van uw stem. Blijf altijd consequent en wissel de oefeningen af met spelen.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!