...

Amerikaanse Bulldog

Amerikaanse bulldog
5
(250)

Amerikaanse Bulldog / American Bulldog

De Amerikaanse Bulldog is een zelfverzekerde en evenwichtige hond. Ze zijn intelligent en erg hard voor zichzelf. Het zijn honden met een natuurlijk instinct om hun gezin en huis te bewaken en te verdedigen. Hij doet dit kalm en overdacht maar zeer overtuigend. Ze zijn erg gehecht aan hun eigenaar en het gezin. Ze horen midden in het gezin te leven. Voor het leven in een kennel zijn ze dan ook niet geschikt.

Amerikaanse Bulldogs zijn echte werkhonden en kunnen verschillende taken aan. Dit hondenras is echter erg koppig, dominant en eigenzinnig. Ze streven ernaar de hoofdrol te spelen in elke situatie. De eigenaar van een Amerikaanse Bulldog moet vastberaden zijn, sterk en altijd in gedachten houden wat hij zegt.

Andere namen voor de Amerikaanse Bulldog zijn : American Bulldog, Bulldog, Village Bulldog, Old English White, American Pete Bull Terrier.

Gedrag en karakter van de Amerikaanse Bulldog

De Amerikaanse Bulldog is een zelfverzekerde en evenwichtige hond. Ze zijn intelligent en erg hard voor zichzelf. Ze zijn erg gehecht aan hun eigenaar en het gezin. Met kinderen kunnen ze goed opschieten, maar tegenover andere honden voelen ze zich soms wat superieur, dit komt vooral door hun instinct. Daarom moet de Amerikaanse Bulldog reeds op jonge leeftijd worden getraind op gehoorzaamheid.

amerikaanse bulldog

Amerikaanse Bulldog / American Bulldog

Dit hondenras is nog niet erkend door de F.C.I.

Land van herkomst : Verenigde-Staten
Huidige en oorspronkelijke taken : Waakhond en jachthond.

De huidige hond is een werkhond die voor veel taken kan ingezet worden. Het is tevens een fijne en loyale hond binnen het gezin. Op 1 januari 1999 werd dit ras erkend door de Kennel Club in Engeland. De Amerikaanse Bulldog is al lang gefokt en gaat van de ene lichaamsvorm naar de andere. Gedurende deze tijd werd het ras voor verschillende toepassingen gebruikt. De structuur en het temperament weerspiegelden dergelijke verschillen.

Uiterlijk

Schofthoogte
Reuen tussen de 55 en 70 centimeter.
Teven tussen de 50 en 65 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen maximaal 50 kilo.
Teven wegen maximaal 45 kilo.

Hoofd : Het hoofd is groot en breed. Amerikaanse Bulldogs hebben een diepe stop met goed ontwikkelde wangen. De voorsnuit is breed en vierkant. De oren mogen hangend of naar achter gevouwen worden gedragen. De middelgrote ogen zijn rond tot amandelvormig. De Amerikaanse Bulldog heeft een onder-voorbijtend gebit.

Lichaam : De lichaamsbouw is compact met een vrij korte sterke rug. De staart van de Amerikaanse Bulldog is laag aangezet en wordt hangend gedragen. Hij is matig lang, meestal onder de achterlijn gehouden, het uiteinde in de vorm van een sikkel. De staart komt tot het niveau van het spronggewricht. De benen zijn rechtstandig en voorzien van zwaar bot. De voeten zijn middelgroot met goed gewelfde en aansluitende tenen.

Vacht : Korte, zachte vacht.
Kleuren : Wit met gestroomde, zwarte, rode vlekken.

Sociaal

Voor mensen van het eigen gezin gaan ze door het vuur. Het is belangrijk op te merken dat er veel Amerikaanse buldoggen zijn die niet kunnen leven met een hond van hetzelfde geslacht. Deze honden hebben ook sterke jachtinstincten en jagen meestal op lopende dieren en vangen katten. Een slecht gesocialiseerde, ongetrainde en oncontroleerbare Amerikaanse Bulldog kan een ander huisdier verlammen of zelfs doden.

Met honden die bij het gezin horen en zich onderdanig ten opzichte van ze opstellen, kunnen ze het goed vinden. Andere dieren die tot het gezin behoren en waar de hond mee is opgegroeid, worden geaccepteerd.

Amerikaanse Bulldog trainen

Honden van dit ras moeten regelmatig voorgesteld worden aan vriendelijke en onbekende mensen, zodat ze het verschil leren voelen tussen goede en andere mensen die het niet zo goed menen. Omdat de Amerikaanse Bulldog een sterk beschermend instinct heeft, is het dus nodig tijdens de training om zorgvuldig met vreemden leren om te gaan. Als je dit niet doet, kan het punt bereikt worden dat de Amerikaanse Bulldog iedereen zal bijten die hem in de weg staat.

Omgang en beweging

Wanneer u een dag geen tijd voor hem heeft, past hij zich over het algemeen goed aan. In een goed afgesloten tuin zal de hond zelf in zijn bewegingsbehoefte voorzien. Balspelletjes vinden ze leuk om te doen.

Opvoeding

Bent u onervaren, wispelturig of onevenwichtig, dan is dit hondenras niet geschikt voor u. Een eigenaar die rustig is en een natuurlijk overwicht heeft, vormt een goede combinatie. Ze zijn intelligent en leren vrij snel nieuwe commando’s. Een duidelijke, consequente en liefdevolle opvoeding is noodzakelijk. Een harde opvoeding is uit den boze. Besteed erg veel tijd en aandacht aan een goede socialisatie, zodat ze alle kans hebben om op te groeien tot een evenwichtige en stabiele hond.

amerikaanse bulldog

Oorsprong Amerikaanse Bulldog

De Amerikaanse Bulldog is een hondenras dat bekend is sinds het einde van de 19e eeuw en is een van de naaste familieleden van de oude Engelse Bulldog. In Amerikaanse werd het hondenras gebruikt voor het beoogde doel en heeft geen veranderingen ondergaan zoals in Europa. De Amerikaanse Bulldog is een echt uniek ras.

In de afgelopen 40 jaar zijn er twee verschillende soorten geweest. Eén groter type (een krachtigere hond met een kortere snuit en beschermende eigenschappen), die we nu vaak het klassieke type noemen. Het ander type is kleinere maar meer atletische hond met een langwerpige snuit en een uitgesproken instinct voor achtervolging. Dit type noemen we vaak het het Standaard-type.

Het doel voor fokkers om honden van dit “hybride” type te verkrijgen, is om honden te verkrijgen die iets krachtiger zijn dan het standaardtype, met behoud van atletische capaciteiten. Dergelijk fokken leidt tot een veelzijdige werk-, beveiliging en sporthonden. De Amerikaanse Bulldog is zowel in het land van herkomst als in het buitenland erg populair als werkhond of gewoon als familievriend. In veel landen van de wereld wordt de Amerikaanse Bulldog gebruikt als jager op wilde zwijnen of een werkhond met vee, evenals voor K-9.

Te onthouden, er 2 soorten Amerikaanse Bulldogs:

1. Het klassiek of Johnson-type;
2. Standaard of Scott-type.

Ze verschillen in uiterlijk, maar vooral – in doel. Klassieke Bulldogs zijn goede bewakers, ze hebben een korte snuit en een zeer krachtig lichaam. Maar de standaard Bulldogs hebben een langwerpige kop en een licht atletisch lichaam, wat geweldig is voor het jagen.

Ziekten

Ondanks het feit dat de Amerikaanse Bulldog een gezond en sterk dier is, is hij het meest vatbaar voor de volgende ziekten zoals heupdysplasie, elleboogdysplasie, allergieën en huidziekten die tekenen kunnen zijn van immuunproblemen en unilaterale of bilaterale doofheid.

Amerikaanse Bulldog puppy

Wees voorzichtig bij het kopen van een Amerikaanse Bulldog. Koop uw puppy alleen bij verantwoordelijke fokkers. De Amerikaanse Bulldog is een liefdevol huisdier dat goed met kinderen kan opschieten maar tegelijkertijd is hij ook een onverschrokken bewaker dat iedereen die een bedreiging vormt voor zijn eigenaar resoluut aanvalt. Deze honden vragen veel tijd, energie en een goede opvoeding. Zo kommen we nu bij de vraag, is er voldoende tijd is om deze nieuwe puppy/hond te geven wat hij nodig heeft.

american-bulldog

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 250

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!