Bolognezer

4.1
(10)

Bolognezer – FCI Rasgroep 9

Gezelschaps- en dwerghonden.

Land van herkomst
Italië
Huidige en oorspronkelijke taken
Gezelschapshond.

De hondsoort is vernoemd naar de Italiaanse stad Bologna

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 27 en 30 centimeter.
Teven tussen de 25 en 28 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 3 en 4 kilo.
Hoofd
De Bolognezer heeft een duidelijke stop en achterhoofdsknobbel. De voorsnuit is kort en mag niet puntig zijn. De oren zijn hoog aangezet en vrij lang.
Lichaam
De lichaamsbouw van de Bolognezer is vierkant. De rug is recht. De borst reikt tot de ellebogen. De staart wordt over de rug gedragen en is ter hoogte van het kruis aangezet. De voeten hebben een ovale vorm.
Vacht
Lange, zeer dichte vacht.
Kleuren
Wit.

Gedrag

Karakter
Het zijn zeer vriendelijke, intelligente en evenwichtige honden. Over het algemeen zijn ze vrij gehoorzaam. Ze zijn rustig en zeer trouw aan hun baas en de gezinsleden. Het is een hond die niet overmatig blaft.
Sociaal
Met soortgenoten kan de Bolognezer het goed vinden. De omgang met kinderen en andere huisdieren is uitstekend. Ze zijn erg graag in de buurt van hun gezin en zijn niet graag alleen. Tegenover vreemden neemt hij een afwachtende houding aan.

Omgang

Beweging
Honden van dit ras hebben een gemiddelde behoefte aan lichaamsbeweging. Ze zijn graag in de buurt van hun baas, en hebben niet de neiging om ver uit de buurt van de baas te lopen. De hond kan hierdoor gemakkelijk onaangelijnd lopen.
Opvoeding
Ze zijn intelligent en doen graag iets voor hun baas. Over het algemeen verloopt de opvoeding daardoor probleemloos. Hij heeft een consequente, zachte aanpak nodig.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.1 / 5. Aantal beoordelingen: 10

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!