...

Epagneul Francais

Epagneul Francais Depositphotos_6068942_S
5
(134)

Epagneul Francais

De Franse Spaniel staat in Frankrijk bekend als de Epagneul Français. Dit ras is sociaal, zachtaardig, extravert en kalm. Ze zijn geweldige metgezellen en gretige jagers. Franse Spaniels hebben een talent voor het aanwijzen en ophalen van objecten bij het apporteren – ze worden ook beschouwd als een ideale hond om te jagen. De maat van de Epagneul Français is medium; hij is echter gespierd, elegant en heeft gemiddelde proporties. Zijn uitgebalanceerde lichaamsbouw levert de energie en taaiheid die nodig zijn voor het werk. Deze Franse hond is intelligent, wil graag hard werken en is gemakkelijk te trainen.

Epagneul Francais – FCI Rasgroep 7

De Epagneul Francais behoort tot de rasgroep van de Staande honden.

Land van herkomst: Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken: Apporterende jachthond.

Andere namen: Franse Epagneul, French Spaniel

Temperament: Aanpasbaar, Rustig, Taai, Intelligent, Energiek, Liefdevol.

Uiterlijk

Schouderhoogte: Reuen tussen de 55 en 61 cm. – Teven tussen de 54 en 59 cm.
Gewicht: Mannelijk: 20–27 kg, Vrouwelijk: 20–27 kg

Hoofd
Het hoofd van de Epagneul Francais is tamelijk lang en krachtig. De schedel is matig gewelfd. De voorsnuit is vrij lang en breed. De oren zijn lang en worden hangend gedragen. Ze zijn hoog aangezet. De ogen zijn middelmatig groot.
Lichaam
De rug van de Epagneul Francais is middelmatig lang. De lendenen zijn kort en recht. De lange staart is laag aangezet en wordt in een bocht gedragen. De borst is lang en diep en reikt tot de ellebogen. De voeten zijn compact met goed gesloten tenen. De voeten hebben een ovale vorm.

Vacht: Op de oren, achterzijde van de benen en de staart is het haar lang, vlak of enigszins golvend. Op het hoofd is het haar kort.
Kleuren: Wit met bruine vlekken.

Epagneul Francais Depositphotos_353212020_S

Karakter van de Epagneul Francais

Epagneul Francais zijn intelligente, zachtaardig en gehoorzame honden. Ze zijn aanhankelijk en rustig in huis. Hun reukvermogen is goed. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen.

Sociaal

Met andere honden en huisdieren kan de Epagneul Francais het goed vinden. Met kinderen kan de hond uitstekend omgaan. Tegenover bekenden en onbekenden is de hond vriendelijk. Kortom een prachtige gezinshond .

Omgang en beweging

Ze hebben redelijk veel beweging nodig. Het is een echte jachthond die graag lange wandelingen door het bos maakt. De meeste honden van dit ras apporteren en zwemmen ook graag. Andere opties zijn onder meer deelnemen aan activiteiten binnenshuis, zoals verstoppertje spelen of nieuwe trucjes leren. Een extra uitlaatklep voor het vrijmaken van energie zijn buitenactiviteiten zoals wandelen, zwemmen en achter ballen of vliegende schijven aan gaan. Daarnaast kan het trainen van een hond voor sporten als gehoorzaamheid, rally en behendigheid hem veel beweging opleveren.

Opvoeding

Voed de Epagneul Francais met zachte hand op. Ze zijn intelligent, meegaand en werken graag voor hun baas. Wees altijd zeer consequent. Dit ras heeft een baas nodig die duidelijk is.

Epagneul Francais Depositphotos_345535012_S

Gezondheid

Sommige honden kunnen tijdens hun leven gezondheidsproblemen krijgen, maar de meeste Franse Spaniels zijn gezonde honden. Door samen te werken met een verantwoordelijke fokker, kunnen potentiële eigenaren worden voorgelicht over wat ze moeten weten over de specifieke gezondheidsproblemen van het ras.

Verzorging

Naast de regelmatige wekelijkse verzorging, zorgt een bad ervoor dat uw Franse hond schoon blijft en er op zijn best uitziet. Hun sterke, snelgroeiende nagels moeten regelmatig worden bijgesneden om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. Hun oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om ophoping van oorsmeer en vuil te voorkomen die tot infectie kan leiden. De tanden moeten natuurlijk regelmatig worden gepoetst.

Voeding

Franse Spaniel-honden hebben de juiste hondenvoeding nodig die past bij hun unieke spijsverteringsstelsel in verschillende stadia van hun leven. Veel hondenvoerbedrijven bieden rasspecifieke hondenvoeding aan voor middelgrote rassen. De Franse Spaniël is een van deze rassen. Kiezen wat je een hond gaat voeren is een persoonlijke beslissing, maar het is het beste om samen te werken met een fokker of dierenarts om het juiste dieet te vinden. Dit komt omdat ze kunnen helpen bij het bepalen van de beste maaltijdfrequentie voor puppy’s en het beste dieet voor volwassenen om hun levensduur te verlengen. Honden hebben ook schoon water nodig dat altijd toegankelijk is.

Puppy kopen

Een Franse Spaniël puppy kopen kan je best doen bij een fokker die duidelijk alles weet over dit mooie hondenras. Ga ook eens naar een hondenshow. Op die manier kom je in contact met verschillende soorten fokkers die daar hun honen tentoonstellen.

Epagneul Francais Depositphotos_346303658_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 134

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!