Epagneul Francais

3.1
(21)

Epagneul Francais – FCI Rasgroep 7

Staande honden.

Land van herkomst
Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken
Apporterende jachthond.

Andere namen, Franse Epagneul, French Spaniel

het nieuwe puppyboek

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 55 en 61 centimeter.
Teven tussen de 54 en 59 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Het hoofd van de Epagneul Francais is tamelijk lang en krachtig. De schedel is matig gewelfd. De voorsnuit is vrij lang en breed. De oren zijn lang en worden hangend gedragen. Ze zijn hoog aangezet. De ogen zijn middelmatig groot.
Lichaam
De rug van de Epagneul Francais is middelmatig lang. De lendenen zijn kort en recht. De lange staart is laag aangezet en wordt in een bocht gedragen. De borst is lang en diep en reikt tot de ellebogen. De voeten zijn compact met goed gesloten tenen. De voeten hebben een ovale vorm.
Vacht
Op de oren, achterzijde van de benen en de staart is het haar lang, vlak of enigszins golvend. Op het hoofd is het haar kort.
Kleuren
Wit met bruine vlekken.

Gedrag

Karakter
Epagneul Francais zijn intelligente, zachtaardig en gehoorzame honden. Ze zijn aanhankelijk en rustig in huis. Hun reukvermogen is goed. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen.
Sociaal
Met andere honden en huisdieren kan de Epagneul Francais het goed vinden. Met kinderen kan de hond uitstekend omgaan. Tegenover bekenden en onbekenden is de hond vriendelijk.

Omgang

Beweging
Ze hebben redelijk veel beweging nodig. Het is een echte jachthond die graag lange wandelingen door het bos maakt. De meeste honden van dit ras apporteren en zwemmen ook graag.
Opvoeding
Voed de Epagneul Francais met zachte hand op. Ze zijn intelligent, meegaand en werken graag voor hun baas. Wees altijd zeer consequent. Dit ras heeft een baas nodig die duidelijk is.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.1 / 5. Aantal beoordelingen: 21

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets