...

Perro de Presa Canario

Perro de Presa Canario
4.2
(12)

Perro de Presa Canario – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Canarische eilanden
Huidige en oorspronkelijke taken
Vecht-, herders- en
waakhond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 59 en 66 centimeter.
Teven tussen de 55 en 62 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen tussen de 45 tot 57 kilo.
Teven wegen tussen de 40 tot 50 kilo.
Hoofd
De Perro de Presa Canario heeft een grote en massieve schedel. De voorsnuit is korter dan de schedel. De neusrug is recht. De kaken zijn goed ontwikkeld. De middelgrote oren worden gevouwen gedragen. De ogen staan vrij ver uit elkaar en zijn amandelvormig.
Lichaam
Dit hondenras heeft een rechthoekige lichaamsbouw. De rug is recht en kort. De ribben zijn goed gewelfd. De zeer brede borstkas reikt tot aan de ellebogen. De voorbenen staan wijd uit elkaar. De hals is rond, massief en gespierd.
Vacht
Korte, vlakaanliggende vacht.
Kleuren
Verschillende kleuren gestroomd, effen zandkleurige tinten.

Gedrag

Karakter
Deze hond heeft veel zelfvertrouwen en is vrij rustig. Ze zijn intelligent en zeer trouw. Ze zijn waaks en erg verdedigend. Onbekenden komen dan ook niet verder dan het tuinhek.
Sociaal
Mits goed gesocialiseerd gaan ze goed om met kinderen. Ze nemen het voor uw kinderen op als deze geplaagd worden door vriendjes. Tegenover andere honden zijn ze dominant en strijdvaardig.

Omgang

Beweging
In huis is deze hond vrij rustig. De hond is graag bezig. Ga er regelmatig op uit en neem hem mee op lange wandelingen. Hij kan zich ook weleens een uurtje in de tuin vermaken, mits deze goed omheind is.
Opvoeding
Deze hond heeft een strikte eigenaar nodig die stevig in zijn schoenen staat. Hij is intelligent en werkt graag voor zijn baas. Geef hem een consequente maar geen harde opvoeding. Stel een streng ontmoedigingsbeleid in ten aanzien van de strijdvaardigheid naar andere honden toe.
Verzorging
De vacht van de Perro de Presa Canario verhaart weinig. U kunt de hond eenmaal per week borstelen met een harde harenborstel. Wanneer de Perro de Presa Canario in de verharingsperiode zit kunt u gebruik maken van een rubberen massagehandschoen. Hiermee kunt u de losgekomen vacht er gemakkelijk uit halen.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.2 / 5. Aantal beoordelingen: 12

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!