...

Manchester Terrier

Manchester Terrier
3.1
(17)

Manchester Terrier – FCI Rasgroep 3

Terriers.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Rattenvanger

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen 40 centimeter.
Teven 38 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Manchester Terriers hebben een wigvormig hoofd. Het is lang en smal. De oren zijn klein en V-vormig. Ze hangen vlak langs het hoofd. De ogen zijn klein en amandelvormig. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het is een compact gebouwde, sierlijke hond. De romp is kort met goed gewelfde ribben. De staart is dik aan het begin en loopt smal toe in een punt. De voeten zijn klein, met goed gebogen tenen. De droge hals is behoorlijk lang.
Vacht
Dicht, glad en kort.
Kleuren
Zwart en tan.

Gedrag

Karakter
De Manchester Terrier is zeer intelligent, opgewekt en leert graag. Het is een actief ras. Ze zijn moedig en zelden agressief. Ze hechten zich sterk aan het gezin. Waken doen ze uitstekend maar laten hun stem niet vaker horen dan nodig.
Sociaal
Ze gaan doorgaans goed om met kinderen. Tegenover andere honden kunnen ze dominant zijn. Het is belangrijk om de hond vroeg te socialiseren. Het jachtinstinct is erg aanwezig, socialiseert u ze niet met katten en andere huisdieren, dan zal de hond ze als prooi gaan zien. Normaal gesproken zijn het vriendelijke honden tegen zowel bekenden als onbekenden.

Omgang

Beweging
Manchester Terriers hebben redelijk veel beweging nodig. Laat ze naast de gewone wandelingen, regelmatig onaangelijnd rennen en spelen.
Opvoeding
Deze Terriers zijn intelligent en werkt graag voor zijn baas. Ze leren snel en reageren goed op de intonatie van uw stem.
Verzorging
De Manchester Terrier heeft weinig vachtverzorging nodig. De vacht is kort en verhaart weinig, hierdoor kan hij geschikt zijn voor mensen met astma of hooikoorts. Mocht de Manchester Terrier in de verharingsperiode zitten dan kan een rubberen borstel gebruikt worden om de losse en dode haren uit de vacht te verwijderen.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.1 / 5. Aantal beoordelingen: 17

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!