Ierse Rood-Witte Setter

4.7
(3)

Ierse Rood-Witte Setter – FCI Rasgroep 7

Staande honden.

Land van herkomst
Ierland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond, met name op
vederwild.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 62 en 66 centimeter.
Teven tussen de 57 en 61 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Ierse Rood-Witte Setter heeft een lang hoofd met een gewelfde schedel. De voorsnuit is rechthoekig van vorm. De oren zijn ver naar achteren aangezet en worden hangend gedragen. De ogen zijn rond. Setters hebben een schaar- of tanggebit.
Lichaam
Setters zijn krachtige honden. De rug is zeer gespierd. De staart is middellang en loopt in een punt toe. De borst is diep met goed gewelfde ribben. De benen zijn rechtstandig en de voeten hebben gesloten tenen.
Vacht
Lange zijdeachtige vacht.
Kleuren
Wit met rode tekeningen.

Gedrag

Karakter
Ierse Setters zijn vriendelijke, intelligente en stabiele honden. Ze zijn actief en levendig en hebben een zeer goed reukvermogen. Ze zijn aanhankelijk en zijn zeer gehecht aan hun gezin. Setters blaffen weinig.
Sociaal
Als de hond een goede socialisatie heeft gehad, is de omgang met katten en andere huisdieren goed. Ze kunnen het doorgaans goed vinden met soortgenoten. Met kinderen kunnen ze het altijd goed vinden. De honden laten hun stem horen, maar zijn vriendelijk tegen elk bezoek.

Omgang

Beweging
Ierse Setters hebben veel beweging nodig. Neem de hond geregeld mee op lange onaangelijnde wandelingen. Ze hebben een goed reukvermogen. Houd er rekening mee dat hij van eventuele geurtjes het zijne wil weten. Leer de hond daarom al op jonge leeftijd het ‘hier komen’ op commando.
Opvoeding
Ze zijn vrij makkelijk om op te voeden. Ze leren snel en zijn meegaand. Wees consequent en duidelijk tegen de hond. Ze houden niet van hele lange trainingsessies. Maak daarom gebruik van veel afwisselende oefeningen, zodat de hond er plezier in blijft houden.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.7 / 5. Aantal beoordelingen: 3

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!