...

Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrier
5
(510)

Jack Russell Terrier

De Jack Russell Terrier is een leuke hond, maar niet geschikt voor beginnende hondenbezitters. Ze zijn onafhankelijk, sluw, slim en kunnen gevaarlijk zijn voor onervaren eigenaren. Dit hondenras toont de wil om kleine dieren te achtervolgen als ze niet goed zijn opgeleid. Ze zullen ook negatief gedrag vertonen als ze niet weten wat gepast is of proberen de aandacht van hun baasje te trekken. Als ze echter goed zijn opgeleid, kunnen deze problemen worden verholpen.

Jack Russell Terriers staan ​​bekend als koppige, luide blaffers en gevoelig voor materiële schade. Ze kunnen graven of kauwen op huishoudelijke artikelen vanwege rusteloosheid als ze alleen zijn. Ondanks hun compacte formaat is dit ras niet de beste keuze voor een appartement. Het is beter als de hond een perceel heeft in de buurt van een privéhuis. Dan zal hij kunnen stoeien en rennen, zelfs als je afwezig bent. Vergeet niet dat het hek hoog en veilig moet zijn. De Jack Russell Terrier is een van de meest veerkrachtige rassen. Daarom zal de hond gemakkelijk over een laag hek springen en onder een onbetrouwbaar hek graven.

Jack Russell Terrier – FCI Rasgroep 3

De Jack Russell Terrier behoort tot de rasgroep van de Terriërs.

Land van herkomst: Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken: Het aanblaffen van dassen en vossen.

Temperament: Clownesk, Onbevreesd, Atletisch, Vocaal, Eigenwijs, Intelligent, Energiek
Levensverwachting: 13 tot 16 jaar

Uiterlijk

Schouderhoogte: Tussen de 25 en 30 cm.
Gewicht: Ze wegen tussen de 5 en 6 kilo.

Hoofd
De Jack Russell Terrier heeft V-vormige oren die gevouwen worden gedragen. De ogen zijn amandelvormig. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam is droog en gespierd met een rechte rug. De staart is kort en hoog aangezet. Hij wordt vrolijk gedragen. Jack Russells hebben kattenvoeten.

Vacht: Jack Russells komen voor in broken, glad- en ruwhaar. Alle vachten zijn stug, gesloten en dicht.
Kleuren: Wit, of wit met aftekeningen op het hoofd en de staartaanzet. Er bestaan geen raszuivere Jack Russells met de kleuren zwart en tan, goud en zilver.

Geschiedenis

De Jack Russell Terrier is een vrij oud ras dat zijn oorsprong vindt in Engeland. Maar het werd pas onlangs erkend, na 1900. Haar uiterlijk wordt toegeschreven aan een man genaamd John Russell. Tot op de dag van vandaag is hij het die de naar hem vernoemde honden houdt.

John Russell stond bij zijn kennissen bekend als een fervent jager. Daarom had hij een perfecte viervoeter nodig voor deze activiteit. De man bespaarde energie en tijd, voerde een grootse selectie uit en verbeterde de kwaliteit van het ras.

De belangrijkste vereiste voor honden in die tijd was moed van karakter. En de fysieke kenmerken moeten geschikt zijn voor de vossenjacht. Daarom is de Jack Russell Terrier klein van gestalte, sterke kaken en wit haar. Honden zijn gemakkelijk te onderscheiden van hun prooi, zelfs op grote afstanden.

In 1818 deed dominee John Russell, bijgenaamd Jack, zijn meest succesvolle aanwinst – hij verwierf een vrouwelijke ruwharige terriër die de “moeder” werd van de generatie Jack Russell-terriër. Het was haar John die met andere honden werd gekruist om een ​​verbeterd ras te krijgen. Soms worden ook pitbulls voor deze doeleinden gebruikt, dus de Jack Russell Terrier heeft enkele van hun kwaliteiten, zij het zwak. Van de dominee is bekend dat hij buldoggen, Sealyham- en Lakeden-terriërs gebruikt om te kruisen.

Als gevolg hiervan registreerde John Russell in 1873 een nieuw ras. Daarnaast organiseerde hij een club waar hij niet alleen de voorzitter werd, maar ook de belangrijkste ontwikkelaar van de Jack Russell Terrier-standaard was.

In het midden van de 20e eeuw kwam het ras naar Frankrijk en van daaruit werd het actief verspreid over heel Europa. Twee jaar na de officiële registratie werd de Jack Russell Terrier Standard goedgekeurd. Clubs van dit ras beginnen in veel landen te verschijnen. Honden werden actief gebruikt voor de jacht en huisdieren van adellijke families. Dit ras is tegenwoordig erg populair.

Jack Russell Terrier Depositphotos_88023248_S

Gedrag

De Jack Russell Terrier is een Engelse jachthond. Ze wordt gewaardeerd om haar scherpe reukvermogen, uithoudingsvermogen en hoge discipline. Er wordt aangenomen dat het trainen van een hond van dit ras niet veel inspanning van de eigenaar vereist, maar dat betekent niet dat je het gemakkelijk zonder kunt doen: een onbeschofte Jack Russell wordt een oncontroleerbare koppige saboteur.

Het is belangrijk om te begrijpen dat deze hond meer is dan alleen een vriend of huisdier. Dit is een volwassen metgezel die zijn meester overal zal volgen en al zijn hobby’s en activiteiten zal delen. Bovendien is actieve fysieke activiteit essentieel voor deze dieren. Verveling en gebrek aan activiteit veranderden deze schattige hond in een orkaan en vernietigde alles, van schoenen tot huishoudelijke artikelen op zijn pad. Het is dus in het belang van de eigenaar om niet alleen meer met het huisdier te wandelen, maar ook om activiteiten voor hem te ontwerpen om energie te verbruiken, hij heeft veel.

Jack Russell Terrier en eigenaar

Honden van dit ras staan ​​graag in het middelpunt van de belangstelling en doen er alles aan om dit te doen. Bovendien houden ze erg van communicatie en missen ze de kans niet om aanwezig te zijn wanneer gasten arriveren: eerst kijken ze goed, en dan maken zelfs vreemden gemakkelijk en snel verbinding.

Maar met andere dieren ontwikkelt Jack Russell niet altijd relaties. Jachtinstinct is de boosdoener: ze kunnen kleine dieren als prooi zien. Ook delen ze met niemand actief de aandacht van de eigenaar. Hoewel deze honden vriendelijk zijn met kinderen en veel plezier met ze hebben, zullen ze altijd proberen de aandacht van de eigenaren van hun kinderen op zichzelf te vestigen.

Ondanks hun bescheiden formaat zijn honden van dit ras erg luidruchtig en blaffen ze veel. Dus uit gewoonte kunnen ze onvoorbereide mensen bang maken. Ze kunnen zelfs iemand bijten die geen ervaring heeft met honden. Als je je realiseert dat je het bezit van een hond niet aankunt, neem dan onmiddellijk contact op met een professional.

Jack Russell Terrier Depositphotos_133249786_S

Karakter

Het zijn levendige, vrolijke en spontane honden. Ze zijn moedig, zelfverzekerd, actief en speels. Vooral de reuen kunnen dominant zijn. Jack Russells zijn intelligent en behoorlijk waaks. Hierdoor kunnen ze vaker blaffen dan nodig is.

Sociaal

Als de Jack Russell Terrier goed gesocialiseerd is, zal hij geen problemen geven met andere honden. Is hij van jongs af aan gewend aan een huiskat, dan zullen ze goed met elkaar om gaan. Katten buitenshuis worden achterna gezeten. Met kinderen kunnen ze het erg goed vinden.

Beweging

Het zijn actieve honden. Ze hebben redelijk veel beweging nodig. Drie keer per dag een blokje om is te weinig voor de Jack Russell. Geef de hond de kans om onaangelijnd te kunnen rennen en spelen. Let erop dat graven een grote hobby van ze is.

Opvoeding

Jack Russells hebben een zeer consequente baas nodig die niet met zich laat sollen. Houdt u zich hieraan, dan zijn ze niet moeilijk op te voeden. Geef extra aandacht aan het ‘hier’ komen op commando. Ook het overmatig blaffen moet sterk ontmoedigd worden.

Opvoeden puppy Jack Russell Terrier

De Jack Russell Terrier is een puppy met een onuitputtelijke bron van energie. Ze heeft een sterke geest en persoonlijkheid, een feit waar je tijdens de training niet omheen kunt. Slim en actief, dit ras is constant in beweging en op zoek naar ‘avonturen’. Daarom vereist de Jack Russell Terrier duidelijk en hard werk, evenals constant toezicht en begeleiding.

Ongepaste training, zelfs in de eerste paar maanden, kan in de toekomst “ongebreideld” gaan. Veel eigenaren kunnen zich niet eens voorstellen dat zo’n klein en schattig wezen een gecompliceerde persoonlijkheid kan hebben. Daarom zijn opleiding en training zo belangrijk, zowel voor uw gemoedsrust als voor het welzijn van uw huisdier.

Als je een puppy van dit ras koopt, laat hij zich zeker niet weerhouden door samen te werken met een hondenbegeleider. Je kunt algemene training en gehoorzaamheidstraining krijgen door groepslessen te volgen of individuele lessen te volgen. Maar dat zal je niet bevrijden van het werken met honden.

Jack Russell Terrier Depositphotos_172928716_S

Verzorging

Jack Russell-terriërs hebben weinig verzorging nodig. Ze hebben een korte, stugge vacht die gekamd moet worden met een speciale want. Jack Russells worden graag gewassen, maar ze hoeven maar 1-2 keer per maand te worden gewassen.

Een kortharige hond van dit ras is het gemakkelijkst te verzorgen. Ze hoeven niet gekamd te worden en vuil kan met een vochtige handdoek van hun wol worden verwijderd. Deze honden verharen echter twee keer per jaar – wat ongeveer een maand duurt – dus het is noodzakelijk om extra dekens en stofzuigers klaar te maken. De haren van de vacht zien eruit als kleine naalden. Verwacht ze van kleding en meubels te verwijderen.

De ruwharige Jack Russell Terrier heeft iets andere verzorging nodig. Ze verharen niet, dus moeten ze elke drie maanden worden bijgesneden. Trimmen verwijdert dood haar en helpt de vacht van de hond gezond te blijven. Eigenaars van een draadhaarterriër krijgen meestal hulp van een trimmer bij het trimmen van de vacht van hun hond. Dit komt omdat het knippen van de vacht tijdrovend en moeilijk alleen te doen is.

Jack Russell Terrier puppy

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 510

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!