Jack Russell Terrier

4
(18)

Jack Russell Terrier – FCI Rasgroep 3

Terriers.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Het aanblaffen van dassen
en vossen.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 25 en 30 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 5 en 6 kilo.
Hoofd
De Jack Russell Terrier heeft V-vormige oren die gevouwen worden gedragen. De ogen zijn amandelvormig. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam is droog en gespierd met een rechte rug. De staart is kort en hoog aangezet. Hij wordt vrolijk gedragen. Jack Russells hebben kattenvoeten.
Vacht
Jack Russells komen voor in broken, glad- en ruwhaar. Alle vachten zijn stug, gesloten en dicht.
Kleuren
Wit, of wit met aftekeningen op het hoofd en de staartaanzet. Er bestaan geen raszuivere Jack Russells met de kleuren zwart en tan, goud en zilver.

Gedrag

Karakter
Het zijn levendige, vrolijke en spontane honden. Ze zijn moedig, zelverzekerd, actief en speels. Vooral de reuen kunnen dominant zijn. Jack Russells zijn intelligent en behoorlijk waaks. Hierdoor kunnen ze vaker blaffen dan nodig is.
Sociaal
Als de Jack Russell Terrier goed gesocialiseerd is, zal hij geen problemen geven met andere honden. Is hij van jongs af aan gewend aan een huiskat, dan zullen ze goed met elkaar om gaan. Katten buitenshuis worden achterna gezeten. Met kinderen kunnen ze het erg goed vinden.

Omgang

Beweging
Het zijn actieve honden. Ze hebben redelijk veel beweging nodig. Drie keer per dag een blokje om is te weinig voor de Jack Russell. Geef de hond de kans om onaangelijnd te kunnen rennen en spelen. Let erop dat graven een grote hobbie van ze is.
Opvoeding
Jack Russells hebben een zeer consequente baas nodig die niet met zich laat sollen. Houdt u zich hieraan, dan zijn ze niet moeilijk op te voeden. Geef extra aandacht aan het ‘hier’ komen op commando. Ook het overmatig blaffen moet sterk ontmoedigd worden.
Verzorging

Jack Russell Terrier puppy

alles voor dieren bopets

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 18

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets