Foxterrier

2.9
(13)

Foxterrier – FCI Rasgroep 3

Terriers.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Ongedierteverdelger en
jachthond op vossen en
dassen

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 35 tot 39,5 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 7 tot 8 kilo.
Hoofd
De Foxterrier heeft een vlakke en smalle schedel. De oren zijn klein en V-vormig. De ogen zijn klein zoveel mogelijk rond van vorm en vrij diepliggend.
Lichaam
De rug is recht en kort. De lendenen zijn krachtig en licht gewelfd. De staart is hoog aangezet en wordt vrolijk gedragen. De borst is diep maar niet breed. De benen zijn kaarsrecht. De voeten zijn rond en gesloten, met matig gewelfde tenen.
Vacht
Gladharig en draadharig.
Kleuren
Overheersend wit met tan of zwarte aftekeningen.

Gedrag

Karakter
De Foxterrier is een temperamentvolle, levendige, vrolijke en alerte hond. ze zijn hard, moedig en zelfverzekerd. Als ze iets willen, dan zijn ze moeilijk op andere gedachten te brengen. Ze zijn intelligent. Ze spelen graag met een balletje en kuilen graven is hun favoriete bezigheid.
Sociaal
Ze kunnen het goed met kinderen vinden en zijn uitstekende speelkameraadjes. Tegenover seksegenoten kunnen de reuen strijdvaardig zijn. Leer de Foxterrier al vroeg omgaan met katten en andere huisdieren, zodat ze later niet zal najagen. Ze zijn waakzaam en slaan aan bij onraad.

Omgang

Beweging
Dit hondenras is graag bezig en heeft enorm veel energie. Balspelletjes zijn hun favoriet en dit kan hun niet lang genoeg duren. Ze zijn geschikt om lekker in de bossen te spelen, maar hebben er net zoveel plezier in als dit achter in de tuin gebeurt.
Opvoeding
Foxterriers zijn erg intelligent. De baas moet wel stevig in zijn schoenen staan, een ijzeren discipline kunnen handhaven en de hond altijd een stapje voor zijn. Wees altijd duidelijk en zeer consequent.
Verzorging
De gladharige foxterrier heeft minder vachtverzorging nodig dan de draadharige foxterrier. Voor de gladharige foxterrier is het voldoende om hem eens in de week te borstelen. De draadharige foxterrier heeft zoals eerder gezegd veel meer vachtverzorging nodig. Naast het borstelen moet de hond 4 keer per jaar getrimd worden. Deze trimbeurten bestaan uit twee grote trimbeurten en twee na trimbeurten. Het trimmen gebeurt met de hand of met een trimmes. De draadharige foxterrier mag absoluut niet geschoren of geknipt worden.

Beoordeel dit artikel

alles voor dieren bopets

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 2.9 / 5. Aantal beoordelingen: 13

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets