...

Foxterrier

Foxterrier
4.8
(193)

Gladharige foxterrier en de draadharige foxterrier

De Gladharige Foxterrier en de draadharige Foxterrier bestaan ​​als afzonderlijke rassen. Draadharige foxterriers zijn showhonden en liefhebbende metgezellen. Ze waren ooit een hoofdbestanddeel van de traditionele Britse vossenjacht. De rasstandaard van de draadharige Fox terrier stelt dat ze bij de minste provocatie op de rand van verwachting moeten staan. Foxterriers zijn geweldige huisdieren voor gezinnen. Ze bezitten de typische onafhankelijkheid en prooidrift van pittige hondenrassen; ze zijn echter slim en sociaal. Trainen kan een uitdaging zijn, maar het is niet onmogelijk. Foxterriers zijn atletische, weinig verharende, charmante huisgenoten en langlevende metgezellen. Deze hond is ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar een vrolijk en vriendelijk huisdier.

Foxterrier – FCI Rasgroep 3

De Foxterrier behoort tot de rasgroep van de Terriërs.

Land van herkomst: Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken: Ongedierteverdelger, jachthond op vossen en dassen

Uiterlijk

Deze honden hebben een symmetrisch lichaam met een korte rug en zijn bedekt met een ruwe en stugge witte vacht. Hun V-vormige oren vouwen netjes naar voren, wat hun donkere ronde ogen en onweerstaanbare uitdrukking accentueert.
Schouderhoogte: Tussen de 35 tot 39,5 cm.
Gewicht: Ze wegen tussen de 7 tot 8 kg.

Hoofd
De Foxterrier heeft een vlakke en smalle schedel. De oren zijn klein en V-vormig. De ogen zijn klein zoveel mogelijk rond van vorm en vrij diepliggend.
Lichaam
De rug is recht en kort. De lendenen zijn krachtig en licht gewelfd. De staart is hoog aangezet en wordt vrolijk gedragen. De borst is diep maar niet breed. De benen zijn kaarsrecht. De voeten zijn rond en gesloten, met matig gewelfde tenen.

Vacht: Gladharig en draadharig.
Kleuren: Overheersend wit met tan of zwarte aftekeningen.

Foxterrier-Depositphotos_44142859_S

Karakter

De Foxterrier is een temperamentvolle, levendige, vrolijke en alerte hond. ze zijn hard, moedig en zelfverzekerd. Als ze iets willen, dan zijn ze moeilijk op andere gedachten te brengen. Ze zijn intelligent. Ze spelen graag met een balletje en kuilen graven is hun favoriete bezigheid.

Sociaal

Ze kunnen het goed met kinderen vinden en zijn uitstekende speelkameraadjes. Tegenover seksegenoten kunnen de reuen strijdvaardig zijn. Leer de Foxterrier al vroeg omgaan met katten en andere huisdieren, zodat ze later niet zal najagen. Ze zijn waakzaam en slaan aan bij onraad.

Omgang

Fox Terriërs zijn zoals de meeste terriërs in die zin dat ze veel fysieke en mentale oefening vereisen. Ze kunnen dit bereiken door met een tennisbal in de achtertuin te spelen, hun baasje te achtervolgen tijdens lange wandelingen of door te spelen in een groot, veilig omheind gebied. Elk van deze methoden zal hun lichaam en geest gezond houden. Bovendien mogen Fox Terriërs nooit loslopen; dit zou ervoor zorgen dat ze al hun training zouden vergeten als ze kleine dieren als prooi zouden zien.

Foxterrier-Depositphotos_68947121_S

Fox Terrier Trainen

Fox Terriers zijn opgewekte en vrolijke honden die veel geduld en consistentie vereisen tijdens de training. Omdat deze honden slim en onafhankelijk zijn, raken ze snel verveeld met training. Daarom moeten trainingen leuk en interessant zijn om de aandacht vast te houden. Deze Terriers reageren goed op positieve trainingsmethoden; ze zullen stoppen als ze hard worden behandeld terwijl ze worden getraind. Deze honden zijn ideaal voor behendigheid- en snelheidsevenementen die intelligentie vereisen.

Beweging

Dit hondenras is graag bezig en heeft enorm veel energie. Balspelletjes zijn hun favoriet en dit kan hun niet lang genoeg duren. Ze zijn geschikt om in de bossen te spelen, maar hebben er net zoveel plezier in als dit achter in de tuin gebeurt.

Opvoeding

Foxterriers zijn erg intelligent. De baas moet wel stevig in zijn schoenen staan, een ijzeren discipline kunnen handhaven en de hond altijd een stapje voor zijn. Wees altijd duidelijk en zeer consequent.

Foxterrier-Depositphotos_159683172_S

Gezondheid

Fox terriers zijn over het algemeen gezonde honden; fokkers screenen hun puppy’s vaak op bepaalde gezondheidsproblemen. Deze aandoeningen omvatten glaucoom, cataracten, luxatie van de primaire lens, dysplasie van de elleboog en heup en cyaract. Er is ook een neurologische aandoening genaamd ‘wobbler’s gang’ waarop kan worden gescreend bij foxterriers.

Verzorging

De gladharige Foxterrier heeft minder vachtverzorging nodig dan de draadharige Fox terrier. Voor de gladharige Foxterrier is het voldoende om hem eens in de week te borstelen. De draadharige fox terrier heeft zoals eerder gezegd veel meer vachtverzorging nodig. Naast het borstelen moet de hond 4 keer per jaar getrimd worden. Deze trimbeurten bestaan uit twee grote trimbeurten en twee na trimbeurten. Het trimmen gebeurt met de hand of met een trimmes. De draadharige Foxterrier mag absoluut niet geschoren of geknipt worden. Voor het wassen van deze vachten is een juiste hondenshampoo aangewezen.

Het verzorgen van een draadharige Foxterrier kan tijdrovend zijn, afhankelijk van het gewenste resultaat. Ongeacht hoe ze zijn verzorgd, alle Fox Terriers moeten regelmatig worden geborsteld om klitten te voorkomen. Als u van plan bent uw hond te showen, kunt u zijn vacht het beste met de hand uittrekken. Het wordt ook aanbevolen om iemand anders regelmatig te betalen om dit te doen. Huisdieren kunnen met minimale inspanning worden getrimd tot een korte versie van een showtrim. Nagels moeten eenmaal per maand worden geknipt om infecties te voorkomen. Bovendien moeten de oren wekelijks worden geïnspecteerd om overtollig oorsmeer of vuil te verwijderen dat tot een infectie kan leiden.”

Foxterrier-Depositphotos_1602298_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.8 / 5. Aantal beoordelingen: 193

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!