...

Shiba Inu

Shiba Inu
3.4
(20)

Shiba Inu – FCI Rasgroep 5

Spitsen en honden van het oerhondtype.

Land van herkomst
Japan
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond op grofwild

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen ongeveer 40 centimeter.
Teven ongeveer 37 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Het hoofd is breed, met goed ontwikkelde wangen. De Shiba Inu heeft een voorhoofdsgroef. De neusrug is recht. De kleine oren zijn driehoekig van vorm en worden rechtop gedragen. De ogen zijn klein. Ze hebben een driehoekige vorm. Shiba Inu’s hebben een schaargebit.
Lichaam
Het is een compacte hond. Het lichaam is iets langer dan hoog. De staart is hoog aangezet en reikt tot aan de sprong. De borst is diep. ze hebben ronde voeten met goed aangesloten tenen. Shiba Inu’s hebben een zware en stevige hals.
Vacht
De bovenvacht is hard en recht. De ondervacht is dicht en zacht.
Kleuren
Zwart en tan, rood, sesam en zwartsesam.

Gedrag

Karakter
Shiba Inu’s zijn opgewekte nieuwsgierige honden die weinig blaffen. Ze hechten zich aan hun baas, maar stellen zich niet afhankelijk op. Het aanpassingsvermogen is groot en ze zijn vrij gehoorzaam.
Sociaal
Zolang de kinderen de hond niet als speelgoed gebruiken is de omgang goed te noemen. Tegenover soortgenoten van hetzelfde geslacht kunnen ze nog weleens botsen. Met honden van het andere geslacht gaan ze in de regel goed om. Wilt u twee honden van dit ras, dan is het beter om een reu en een teef samen te houden.

Omgang

Beweging
De Shiba Inu is al tevreden met driemaald daags een ommetje en daarnaast nog wat spelen en ravotten in de tuin. Mocht u hele lange wandelingen met de hond maken, dan is dit geen enkel probleem en zal hij geen spoortje van vermoeidheid tonen. Ze passen zich goed aan en kunnen daardoor prima in een drukke stad of woonwijk wonen. Ook zijn ze geschikt voor een etagewoning.
Opvoeding
De Shiba is een ras met een dominante uitstraling en moet daarom zeer consequent (maar niet hard) worden opgevoed. Leg de nadruk op het belonen van gewenst gedrag. Wissel de oefeningen af met leuke spelletjes. Door het jachtinstinct is het verstandig om tijdens de opvoeding de nadruk te leggen op het ‘hier komen’ op commando.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.4 / 5. Aantal beoordelingen: 20

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!