...

Markiesje

markiesje
4
(14)

Markiesje – (nog) niet erkend door FCI

honden in deze groep zijn nog niet erkend door de F.C.I.

Land van herkomst
Nederland
Huidige en oorspronkelijke taken
Gezelschapshond

Andere naam voor Markiesje is de Dutch Tulip Dog

Uiterlijk

Schouderhoogte
Ongeveer 35 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De schedel van het Markiesje is vrij vlak. De stop is duidelijk. De neus is iets korter dan het hoofd en is niet spits. De oren zijn hoog aangezet en worden hangend gedragen. De ogen zijn ovaalrond. Markiesjes hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam is langer dan hoog. De rug is recht en de borstkas is goed ontwikkeld en ovaal. Markiesjes hebben rechte benen die goed gehoekt zijn. Ze hebben hazenvoeten met goed aangesloten tenen.
Vacht
Halflang, fijne zachte vacht.
Kleuren
Zwart.

Gedrag

Karakter
Markiesjes zijn intelligente en opgewekte honden. Ze zijn speels en alert op alles wat er in hun omgeving gebeurt. Ze waken dan ook goed. Het zijn gezelschapshonden die zich aan hun gezin hechten. Hierdoor worden ze niet graag alleen gelaten.
Sociaal
Met kinderen kunnen ze het over het algemeen goed vinden. Van nature gaat het Markiesje goed om met andere honden. Ook de omgang met katten en andere huisdieren geeft zelden problemen. Bekenden en onbekenden worden vriendelijk benaderd.

Omgang

Beweging
Markiesjes hebben een gemiddelde bewegingsbehoefte. Het maakt ze daarbij niet uit of u ze meeneemt in op wandelingen in de stad of in het bos. Ook vinden ze balspelletjes leuk om te doen.
Opvoeding
Ze zijn intelligent en doen graag iets voor hun baas. Markiesjes hebben een consequene, vrolijke en afwisselende opvoeding nodig.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 14

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!