Griffon Bruxellois

3.8
(10)

Griffon Bruxellois – FCI Rasgroep 9

Gezelschaps- en dwerghonden.

Land van herkomst
Belgie
Huidige en oorspronkelijke taken
Gezelschapshond.

Andere namen : Griffon Belge

alles voor dieren bopets

Uiterlijk

Schouderhoogte
Ongeveer 28 centimeter.
Gewicht
Ze wegen ongeveer 5 kilo.
Hoofd
Het hoofd is breed en rond. De schedel is goed gewelfd en heeft een afgetekende stop. De neus is zeer kort. De ogen zijn groot en rond en ze staan wijd uit elkaar.
Lichaam
Honden van dit ras hebben een stevige lichaamsbouw. De borst is vrij breed en diep. De staart wordt hoog gedragen. De voeten zijn rond (ze hebben katten voeten).
Vacht
Ruwharig, warrelig en hard.
Kleuren
Roodrossig met een beetje zwart aan de snor. De belgische Griffon is zwart, zwart en tan en zwart bruin.

Gedrag

Karakter
Het zijn zeer alerte en nieuwsgierige honden. Ze hechten zich sterk aan hun baas en de gezinsleden. Ze zijn aanhankelijk en graag in de buurt van hun mensen. Verder zijn ze intelligent, speels, leergierig en gehoorzaam. Het aanpassingsvermogen is groot.
Sociaal
De omgang met kinderen is goed. Met soortgenoten en andere huisdieren geeft hij geen problemen, mits hij wel goed gesocialiseerd is. Bezoek wordt aangekondigd.

Omgang

Beweging
De Griffon Bruxellois en Griffon Belge hebben een gemiddelde bewegingsbehoefte. Naast de dagelijkse wandelingen kunt u zo nu en dan de hond in het bos los laten lopen. Het zijn trouwe honden die niet de neiging hebben om ver bij u uit de buurt te lopen.
Opvoeding
Het zijn intelligente en gehoorzame honden. De opvoeding loopt dan vaak probleemloos. Ze maken het u graag naar de zin en zijn gevoelig voor de intonatie van uw stem.
Verzorging

Griffon Bruxellois

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.8 / 5. Aantal beoordelingen: 10

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets