Grote Zwitserse Sennenhond

4.2
(9)

Grote Zwitserse Sennenhond – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Zwitserland
Huidige en oorspronkelijke taken
Trekhond en erfbewaker

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 65 tot 72 centimeter.
Teven tussen de 60 en 68 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Grote Zwitserse Sennenhond heeft een krachtig maar niet al te zware schedel. De schedel heeft een lichte groef. De neusrug is recht en breed. De oren zijn middelgroot en driehoekig van vorm. Ze worden hangend vlak tegen de schedel aan gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam is iets langer dan hoog. De rug is matig lang. Grote Zwitserse Sennenhonden hebben een vrij zware staart die reikt tot de spronggewrichten. De borst is breed, diep en ook naar voren toe mooi gewelfd. De krachtige benen zijn goed gehoekt. De hals is sterk en middelmatig lang.
Vacht
Stokharige middellange vacht.
Kleuren
Zwarte grondkleur met tankleurige en witte aftekeningen.

Gedrag

Karakter
De Grote Zwitserse Sennenhonden zijn intelligent en kalm. Ze zijn vriendelijk maar waken uitstekend. Ze hechten zich sterk aan het gezin. Het is een hond die graag werkt en is vrij gehoorzaam. In hun jeugd zijn ze onstuimig. Ze blaffen alleen als het ook echt nodig is. Het is geen geschikte hond voor het leven in een kennel.
Sociaal
Over het algemeen gaat de Grote Zwitserse Sennenhond goed om met huiskatten en andere dieren. De omgang met andere honden verloopt goed, al kunnen de reuen wat dominant zijn tegenover seksegenoten. In aanleg gaan ze uitstekend om met kinderen. Let er op dat deze honden het voor uw kinderen op zullen nemen als er te hard met vriendjes wordt gespeeld.

Omgang

Beweging
De Grote Zwitserse Sennenhond is erg graag bezig. Neem hem geregeld mee op lange onaangelijnde wandelingen. Apporteren doen ze ook erg graag. Als u een keer wat minder tijd heeft om met hem te lopen dan past hij zich goed aan. De hond heeft veel ruimte nodig. Een flatwoning of een huis met een kleine tuin is geen geschikte leefomgeving voor dit ras.
Opvoeding
Het is geen geschikte hond voor iedereen. Ze hebben een baas nodig die sterk in zijn of haar schoenen staat. De hond moeten weten waar hij aan toe is. Blijf zeer consequent tegen de hond. Met een harde aanpak wordt het karakter verpest.
Verzorging
De vachtverzorging van de Grote Zwitserse Sennenhond neemt relatief weinig tijd in beslag. Een wekelijkse borstelbeurt is vaak voldoende. In de verharingsperiode kunt u met een grove borstel de losse en dode haren eenvoudig uit de vacht verwijderen.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.2 / 5. Aantal beoordelingen: 9

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!