Entlebucher Sennenhond

3.2
(11)

Entlebucher Sennenhond – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Zwitserland
Huidige en oorspronkelijke taken
Veedrijver en erfhond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 44 tot 50 centimeter.
Teven tussen de 42 en 48 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De schedel is vlak, met een lichte stop en krachtige snuit. De oren zijn hoog aangezet en driehoekig van vorm en worden hangend gedragen. De ogen zijn tamelijk klein. De Entlebucher Sennenhond heeft een schaar- of tanggebit.
Lichaam
Het lichaam is iets langer dan hoog. De borst is diep en breed, en de rug is recht en sterk. De staart is van nature vrij kort. De sprongen zijn goed gehoekt. De hals is kort en gedrongen.
Vacht
Kort, hard en glanzend.
Kleuren
Zwarte grondkleur met tankleurige en witte aftekeningen.

Gedrag

Karakter
Entlebucher Sennenhond zijn levendige en temperamentvolle honden. Ze zijn intelligent en opgewekt. Het karakter is evenwichtig en stabiel. Ze hechten zich erg aan het gezin. Ze zijn gehoorzaam maar niet slaafs. Het is geen geschikte hond voor in een kennel. Ze zijn graag met hun baas buiten.
Sociaal
Met katten en kleinvee kunnen ze het uitstekend vinden. De Entlebucher Sennenhond gaat in doorsnee goed om met soortgenoten, dit geldt ook voor de omgang met kinderen. Tegenover vreemden nemen ze een waakzame en afwachtende houding aan. Ze zullen u en het gezin beschermen indien dit nodig mocht zijn.

Omgang

Beweging
De Entlebucher Sennenhond is een echte werkhond en heeft dan ook veel beweging nodig. Wanneer u de hond te weinig beweging geeft wordt hij humeirig en onzeker. ze zijn redelijk erfvast en lopen tijdens onaangelijnde wandelingen niet ver bij u uit de buurt.
Opvoeding
Ze vinden het vaak leuk om nieuwe opdrachten uit te voeren, ze leren dan ook vrij vlot. Houd wel veel afwisseling in de oefeningen. Eentonige opdrachten zijn niet aan hun besteed. Ze reageren het best op een consequente en liefdevolle opvoeding.
Verzorging
De Entlebucher Sennenhond moet eenmaal in de week geborsteld worden, dit is meestal voldoende. Is de Entlebucher Sennenhond in de verharingsperiode dan kunt u dode en losse ondervacht eenvoudig verwijderen met een herderharkje.

Beoordeel dit artikel

het nieuwe puppyboek

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.2 / 5. Aantal beoordelingen: 11

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets