...

Border Terrier

border terrier Depositphotos_33769317_S
5
(199)

Border Terriër

Border Terriërs zijn populaire huisdieren in zowel landelijke als stedelijke gebieden. Deze vrolijke en aanhankelijke honden worden bewonderd om hun reputatie als een no-nonsense werkende terriër. Ze zijn ook moedig en vastberaden, met een stugge vacht die gemakkelijk te onderhouden is. Border Terriërs hebben een specifieke kopvorm die hen onderscheidt van andere kleine terriërs.

De Border Terriër is een landhond die is gefokt om in de stad te leven. Zolang ze voldoende beweging krijgen, passen ze zich gemakkelijk aan het stadsleven aan. Border Terriërs hebben echter jagersinstincten die kunnen worden geactiveerd wanneer katten hun pad kruisen. Deze honden kunnen over het algemeen goed met andere honden overweg.

Border Terriër – FCI Rasgroep 3

De Border Terriër behoort tot de rasgroep van de Terriërs.

Land van herkomst: Noord-Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken: Jachthond, o.a. op vossen

Uiterlijk

Schouderhoogte: De rasstandaard geeft geen uitsluitsel over de schouderhoogte.
Gewicht: Reuen wegen tussen de 5,9 en de 7,1 kilo. – Teven wegen tussen de 5,1 en 6,4 kilo.

Hoofd
Het hoofd van de Border Terriër lijkt op dat van een otter. Het is middelmatig breed in de schedel en heeft een korte en krachtige voorsnuit. De kleine oren hangen naar voren. Ze hebben een V-vorm. Ze hebben een schaar- of tanggebit.
Lichaam
Border Terriër hebben een diepe en smalle romp die vrij lang is. De staart is dik aan de basis en loopt smal in de punt toe. De benen zijn recht met niet te zware botten. Ze hebben kattenvoeten.

Vacht: Harde, dikke vacht.
Kleuren: Rood, grijs met bruin, blauw met bruin en tarwekleurig.

border terrier Depositphotos_71207779_S

Gedrag en karakter

De Border Terriër is zeer intelligent. Het zijn actieve en speelse honden. Ze zijn niet ergens snel van onder de indruk en kunnen tegen een stootje. Ze zijn erg aanhankelijk. Voor het kennelleven zijn ze volledig ongeschikt.

Sociaal

Deze honden kunnen het erg goed vinden met kinderen. In doorsnee gaan ze goed om met soortgenoten. Als de hond van jongs af aan gewend is aan een kat, dan is de omgang met de huiskat goed. Een kat die hij buiten ziet wordt achterna gezeten. Elke vorm van visite wordt vriendelijk begroet.

Omgang en beweging

De Border Terriër is een echte werkhond. Deze honden worden beschreven als goedgehumeurd, aanhankelijk en thuis trainbaar. Als ze aan het werk zijn, worden ze omschreven als een harde werker. Buiten het werk vinden ze het heerlijk om de natuur te verkennen. Het is een hond die graag buiten is en graag lange wandelingen maakt. Laat ze alleen onaangelijnd lopen als er geen verkeer in de buurt is en u er zeker van bent dat u uw hond kunt terugroepen. Als de Border Terriër te weinig beweging krijgt zal hij vervelend worden.

Ze spelen ook graag met ballen of frisbees, dus deze activiteiten moeten plaatsvinden in een veilig omheind gebied. Bovendien hebben Borders een drang om achter kleine dieren aan te jagen; daarom moeten ze altijd uit de buurt van dieren in de buurt worden gehouden. De belangrijkste hobby van een terriër is graven; ze hebben een hek nodig dat zich minstens 30cm onder het maaiveld uitstrekt. Terriërs kunnen aan veel hondensporten deelnemen, waaronder behendigheid, coursing met kunstaas, flyball en andere hondensporten.

border terrier Depositphotos_34711773_S

Opvoeding

Dit hondenras is erg intelligent en is graag bezig. Ze zijn dol op afwisseling en uitdaging. De hond heeft een consequente en liefdevolle opvoeding nodig. Gebruik veel variatie tijdens de trainingen. Leer hem op jonge leeftijd terug komen als u hem roept.

Verzorging

Border Terriërs hebben een dubbele vacht die bestaat uit een zachte ondervacht en een stugge buitenlaag. Ze werpen seizoensgebonden hun dode haar af, dat kan worden verwijderd met een harkje. Eigenaren kunnen echter verwachten dat ze tijdens de rui elke dag ongeveer een half uur bezig zijn met het afborstelen van losse haren. De Border Terriër moet geregeld geborsteld worden met een harenborstel. Daarnaast moet een Border Terriër ongeveer twee keer per jaar geplukt worden. Hierbij worden de dode haren met de hand uit de vacht geplukt, zodat de nieuwe vacht kan groeien. Ook teveel haren in de oren mogen geplukt worden.

Gezondheid

Het ras Border Terriër heeft doorgaans een goede gezondheid; fokkers screenen hun honden regelmatig op problemen. Enkele veelvoorkomende problemen bij Border Terriërs zijn staar bij jonge honden, hartproblemen, allergieën, toevallen en heupdysplasie. Bovendien zou het ras niet goed tegen de warmte kunnen. Daarom raden fokkers aan om buitenactiviteiten te beperken wanneer de temperatuur boven de 30 graden komt.

border terrier Depositphotos_71207643_S

Voeding voor een Border Terriër

De voeding van een Border Terriër moet geschikt zijn voor hun leeftijd: een puppy, volwassen of oudere hond. Honden kunnen gemakkelijk overgewicht krijgen; eigenaren moeten de calorie-inname en het gewicht van hun huisdier in de gaten houden. Houd toezicht op de bereiding van hondenvoer met de hulp van een dierenarts. Commercieel hondenvoer is een gemakkelijke optie, maar zelfgemaakte voeding kan ook gezond zijn. Zorg er echter voor dat u voedsel vermijdt dat giftig is voor honden – dit omvat sommige menselijke voedingsmiddelen. Op internet vind je een lijst met veilige hondenvoeding.

Het trainen van puppy’s kan baat hebben bij traktaties, maar teveel snoepjes kan leiden tot obesitas. Vraag altijd een dierenarts voordat u zelfgemaakte lekkernijen aan een huisdier geeft. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over de voeding of het gewicht van uw hond. Ze moeten te allen tijde over schoon water kunnen beschikken.

Puppytraining

Puppytraining en vroege socialisatie is nodig voor de Border Terriër. Ze zijn gefokt om ‘voor zichzelf te denken’, wat zowel hun meest innemende als meest frustrerende eigenschap kan zijn. Als hen wordt verteld ergens te blijven, zullen ze voor een passende tijdsduur blijven. Dan sluipen ze weg om te doen wat ze willen. Wanneer ze worden geconfronteerd, zullen ze zich verontschuldigen omdat ze het echt leuk vinden om te behagen. De koppige aard van de Border Terriër maakt het onmogelijk om hun geest te breken door harde straffen. Ze kunnen een achtervolging niet weerstaan ​​en mogen alleen worden losgelaten in afgesloten ruimtes met hekwerk. Bovendien worden mensen gewaarschuwd om geen Border Terriër te nemen als ze een hond willen die zonder twijfel gehoorzaam is. Kies een goed klinkende naam voor je hond. Zo zijn er ook geen misverstanden als je hem naar je toe roept.

Border Terrier

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 199

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!