Border Terrier

3.8
(5)

Border Terrier – FCI Rasgroep 3

Terriers.

Land van herkomst
Noord-Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond, o.a. op vossen

Uiterlijk

Schouderhoogte
De rasstandaard geeft geen uitsluitsel over de schouderhoogte.
Gewicht
Reuen wegen tussen de 5,9 en de 7,1 kilo.
Teven wegen tussen de 5,1 en 6,4 kilo.
Hoofd
Het hoofd van de Border Terrier lijkt op dat van een otter. Het is middelmatig breed in de schedel en heeft een korte en krachtige voorsnuit. De kleine oren hangen naar voren. Ze hebben een V-vorm. Ze hebben een schaar- of tanggebit.
Lichaam
Border Terrier hebben een diepe en smalle romp die vrij lang is. De staart is dik aan de basis en loopt smal in de punt toe. De benen zijn recht met niet te zware botten. Ze hebben kattenvoeten.
Vacht
Harde, dikke vacht.
Kleuren
Rood, grijs met bruin, blauw met bruin en tarwekleurig.

Gedrag

Karakter
De Border Terrier is zeer intelligent. Het zijn actieve en speelse honden. Ze zijn niet ergens snel van onder de indruk en kunnen tegen een stootje. Ze zijn erg aanhankelijk. Voor het kennelleven zijn ze volledig ongeschikt.
Sociaal
Deze honden kunnen het erg goed vinden met kinderen. In doorsnee gaan ze goed om met soortgenoten. Als de hond van jongs af aan gewend is aan een kat, dan is de omgang met de huiskat goed. Een kat die hij buiten ziet wordt achterna gezeten. Elke vorm van visite wordt vriendelijk begroet.

Omgang

Beweging
De Border Terrier is een echte werkhond. Het is een hond die graag buiten is en graag lange wandelingen maakt. Laat ze alleen onaangelijnd lopen als er geen verkeer in de buurt is en u er zeker van bent dat u uw hond kunt terugroepen. Als de Border Terrier te weinig beweging krijgt zal hij vervelend worden.
Opvoeding
Dit hondenras is erg intelligent en is graag bezig. Ze zijn dol op afwisseling en uitdaging. De hond heeft een consequente en liefdevolle opvoeding nodig. Gebruik veel variatie tijdens de trainingen. Leer hem op jonge leeftijd terug komen als u hem roept.
Verzorging
De Border Terrier moet geregeld geborsteld worden met een harenborstel. Daarnaast moet een Border Terrier ongeveer twee keer per jaar geplukt worden. Hierbij worden de dode haren met de hand uit de vacht geplukt, zodat de nieuwe vacht kan groeien. Ook teveel haren in de oren mogen geplukt worden.

Border Terrier

alles voor dieren bopets

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.8 / 5. Aantal beoordelingen: 5

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets