Groenlandse hond

0
(0)

Groenlandse hond – FCI Rasgroep 5

Spitsen en honden van het oerhondtype.

Land van herkomst
Scandinavië
Huidige en oorspronkelijke taken
Sledehond en jachthond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen minimaal 60 centimeter.
Teven minimaal 55 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De schedel van de Groenlandse honden zijn breed en licht gewelfd. De neusrug is breed en recht. De vrij kleine oren zijn driehoekig van vorm en worden rechtop gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De Groenlandse hond is gebouwd op uithoudingsvermogen. De romp is iets langer dan de schouderhoogte. Het lichaam is sterk en gespierd. De borst is breed. De rug is recht met brede lendenen. De benen zijn voorzien van zwaar bot. De voeten zijn rond, dik en krachtig.
Vacht
Dubbele vacht. De ondervacht is zacht en dicht. De bovenvacht is dicht, recht en ruw.
Kleuren
Alle kleuren zijn toegestaan.

Gedrag

Karakter
De Groenlandse hond is een ras dat niet geschikt is als gezinshond. Ze zijn zelfverzekerd, kalm, evenwichtig en zelfstandig. Het is een dominante hond die erg hard is voor zichzelf. Het is een hond die sociaal is en niet graag alleen wordt gelaten. De hond blaft niet veel, maar kan wel huilen. Ze hebben veel energie en een groot uithoudingsvermogen.
Sociaal
Dit hondenras kan er slecht tegen om alleen te zijn, Wanneer u een Groenlandse hond aanschaft, wordt u aanbevolen om minimaal twee of meer exemplaren te nemen. Groenlandse honden kunnen uitstekend met meerdere tegelijk in een buitenkennel gehouden worden. Tegenover honden die niet bij de roedel horen kunnen ze dominant overkomen. Ze hebben een sterk jachtinstinct wat hun minder geschikt maakt voor katten en andere huisdieren. Het is absoluut geen waakhond.

Omgang

Beweging
Groenlandse honden hebben erg veel beweging nodig. Geschikte vormen van lichaamsbeweging zijn trekken van een slee of kar. Van oorsprong zijn ze hiervoor getraind en gefokt en kunnen dit urenlang volhouden. Over het algemeen zijn ze te sterk om naast de fiets te laten lopen. Het wordt afgeraden om deze honden onaangelijnd te laten lopen, omdat ze sterk de neiging hebben om zelf op verkenning te gaan.
Opvoeding
Dit hondenras is moeilijk op te voeden. Ze zijn dominant en zelfstandig. Het is een hond die zijn eigen instinct volgt. Met veel geduld en inzicht kan hem de elementaire gehoorzaamheid worden bijgebracht. Het is een echte sledehond, gemaakt en gewend om hard te werken in een guur klimaat, en niet als gezinshond.
Verzorging
De groenlandse hond heeft buitenshuis minder vachtverzorging nodig dan wanneer hij binnen wordt gehouden. Borstel de vacht geregeld. In de verharingsperiode kunt u – om de losse vacht te verwijderen – een kam gebruiken met een dubbele rij stalen pennen.

Groenlandse hond puppies

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!