Akita Inu

4.3
(19)

Akita Inu – FCI Rasgroep 5

Spitsen en honden van het oerhondtype.

Land van herkomst
Japan
Huidige en oorspronkelijke taken
Jacht- en waakhond,
gezelschapshond

Andere namen: Akita Inu, Akita Ken, Japanse Akita.

het nieuwe puppyboek

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen ongeveer 67 centimeter.
Teven ongeveer 61 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Akita Inu heeft een duidelijke stop. aan de voorkant is de schedel breed. De voorsnuit is matig lang. De oren zijn dik, klein en driehoekig van vorm. Ze worden rechtop gedragen. De ogen zijn klein en bijna driehoekig van vorm. De Akita Inu heeft een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam is iets langer dan hoog. De rug is kort en recht. De lendenen zijn breed. De borst is diep en goed ontwikkeld. De staart is hoog aangezet en wordt in een krul over de rug gedragen. De benen zijn recht en stevig. De voeten zijn rond met gesloten tenen.
Vacht
De bovenvacht is grof en recht. Het onderhaar is dicht en zacht.
Kleuren
Rood, wit, sesam en gestroomd.

Gedrag

Karakter
Akita Inu’s zijn vriendelijke en intelligente honden, maar kunnen enigszins onafhankelijk en soms ook dominant zijn. Het zijn goede waakhonden. Wanneer het nodig is zal hij het overtuigend voor zijn gezin opnemen. Een Akita Inu maakt zich niet snel druk en blaft weinig. Ze zijn zeer trouw aan het gezin en redelijk gehoorzaam.
Sociaal
Ze hebben geen boodschap aan mensen die ze niet kennen. Tegenover andere honden zijn ze niet erg sociaal. Ze kunnen zich dan ook dominant opstellen tegenover seksegenoten. Socialiseer de hond goed met katten en andere huisdieren, om later problemen te voorkomen. Het jachtinstinct is nog altijd aanwezig bij de Akita Inu. Ze kunnen het goed met kinderen vinden.

Omgang

Beweging
Ze hebben redelijk veel beweging nodig. Het uithoudingsvermogen is groot. Driemaal daags een blokje om is te weinig voor deze honden. Het zijn geen honden die erg dol zijn op balspelletjes of apporteren.
Opvoeding
Als de eingenaar stevig in zijn schoenen staat en zeer consequent is dan kan de Akita Inu redelijk veel leren. U dwingt bij dit ras geen respect af door te gaan slaan of te gaan schreeuwen. Gebruik veel afwisseling bij de trainingen. Wanneer ze de hond uitdaging bieden, leert hij het snelst.
Verzorging

Puppy-info

Fokker Akita Inu met stamboom

Akita Akita Inu Akita Inu puppy

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.3 / 5. Aantal beoordelingen: 19

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets