...

Havanezer

Havanezer
5
(160)

Havanezer

De Havanezer is een hondenras uit Cuba dat behoort tot de familie Bichon. Hun naam komt uit Havana, waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Het Havanezer ras is intelligent, zachtaardig, sociaal en opgewekt. Ze leren graag nieuwe dingen van hun baasjes en laten hun stem horen als ze in de problemen zitten. Havanezer honden zijn liever in de buurt van andere mensen dan alleen te zijn. Het Havanezer’s kunnen heel goed overweg met kinderen en andere leeftijdsgenoten. Ze zijn te zachtaardig om wraak te nemen op iemand die hen pest, dus kinderen pesten hen meestal niet. Ze leven ook harmonieus samen met andere huisdieren.

Havanezer – FCI Rasgroep 9

De Havanezer behoort tot de rasgroep van de Gezelschaps- en dwerghonden.

Land van herkomst: Cuba
Huidige en oorspronkelijke taken: Gezelschapshond.
Temperament: Speels, Aanhankelijk, Intelligent, Reactief, Gezellig, Zachtaardig
Levensverwachting: 15 jaar

Uiterlijk

Schouderhoogte: Tussen de 25 en 35 cm.
Gewicht: Ze wegen niet meer dan 6 kg.

Hoofd
De schedel van de Havanezer is vlak en breed. De oren zijn puntig en worden hangend gedragen. De ogen zijn redelijk groot en amandelvormig. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam is langer dan hoog. De staart wordt omhoog gekruld gedragen. De benen zijn recht met matig lange voeten. De tenen zijn aaneengesloten.

Vacht: Golvende, zachte vacht. Ze hebben geen ondervacht.
Kleuren: Wit, goudkleurig, havanabruin en creme kleurig.

Havanezer-Depositphotos_108557492_S

Gedrag

Het Havanezer ras houdt intens en enthousiast van hun familie. Ze zijn aanhankelijk, vriendelijk en vrolijk; ze zijn zelden graag alleen. De Havanezers genieten van knuffelen maar zijn ook intelligente honden die graag fysiek en mentaal worden uitgedaagd. Ze zijn ook erg wendbaar en houden van spelletjes spelen. Als een Havanezer echter onzekerheid voelt, kunnen ze proberen een spel van de situatie te maken. Wanneer dit gebeurt, kunnen ze blaffen, op spullen kauwen en het huis bevuilen. Havanezer honden hebben heel weinig instinct om te jagen of te bewaken. Hun eigenaren moeten hen beschermen tegen onaangename ervaringen. Nadat een Havanezer is gekocht, is het de taak van de eigenaar om de hond te beschermen tegen schadelijke situaties. Sommige dwerg Havanezer-lijnen vertonen bewakingskwaliteiten die potentiële kopers in overweging moeten nemen bij de aankoop van een Havanezer.

Karakter

Havanezers zijn vrolijke, gezellige en zachtaardige honden. Ze zijn erg intelligent en leren graag iets van hun baas. Bij onraad laten ze hun stem horen.

Sociaal

Van nature zijn het zeer sociale honden. Met soortgenoten en kinderen kunnen ze het uitstekend vinden. Hou er rekening mee dat kinderen de hond niet pesten. Het ras is te zachtaardig om iets terug te doen. Met andere huisdieren leven ze harmonieus samen.

Beweging

Driemaal daags een blokje om is in principe voldoende voor dit ras. Ze hechten zich sterk aan hun baas. Bij onaangelijnde wandelingen hebben ze dan ook niet de behoefte om ver bij hun baas uit de buurt te lopen.

Opvoeding

Ze zijn intelligent en leren snel nieuwe commando’s. Het beste resultaat bereikt u, door de honden op een vriendelijke en vrolijke manier toe te spreken. Beloon de hond uitbundig voor goed gedrag.

Verzorging

De vacht van de Havanezer heeft behoorlijk wat onderhoud nodig. Zijn zijdezachtheid maakt de hond vatbaar voor klitten, wat ongemak kan veroorzaken. De vacht van dit hondenras groeit snel en kan het beste regelmatig worden gewassen met aangepaste hondenshampoo. Deze Caribische honden zijn zeer geschikt voor warm weer; ze kunnen ook probleemloos gematigd zomerweer aan. Ze hebben een effectieve winterjas nodig om warm te blijven in natte en koude omstandigheden. Hun uiterlijk doet velen denken dat ze een dikke vacht hebben, maar ze voelen de kou snel aan en hebben een geschikte vacht nodig.

Puppy info

Het krijgen van een puppy is de eerste stap naar een nieuw huisdier.

Het kopen van een puppy vereist het overwegen van bepaalde feiten. Hierdoor ben je waarschijnlijk op deze pagina beland omdat je van plan was een puppy te kopen. Hieronder staan ​​enkele belangrijke overwegingen bij het kopen van een puppy.

  • Rashonden hebben hun eigen gezondheidsproblemen.
  • De Havanezer vereist een wijs besluit om te kopen.
  • Hoeveel geld zou zo’n puppy mij kosten?
  • De tijd en moeite die nodig is om een ​​puppy als deze op te voeden, is waar u rekening mee moet houden voordat u er een koopt.
  • Wordt de pup een jongen of een meisje?
  • Voordat u een puppy koopt, moet u overwegen waar u hem kunt kopen.
  • Lees ook over de genetica van je toekomstige hond.
  • Een boek kopen is eenvoudig.

Havanezer-Depositphotos_8900705_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 160

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!