Havanezer

4.2
(17)

Havanezer – FCI Rasgroep 9

Gezelschaps- en dwerghonden.

Land van herkomst
Cuba
Huidige en oorspronkelijke taken
Gezelschapshond.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 25 en 35 centimeter.
Gewicht
Ze wegen niet meer dan 6 kilo.
Hoofd
De schedel van de Havanezer is vlak en breed. De oren zijn puntig en worden hangend gedragen. De ogen zijn redelijk groot en amandelvormig. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam is langer dan hoog. De staart wordt omhoog gekruld gedragen. De benen zijn recht met matig lange voeten. De tenen zijn aaneengesloten.
Vacht
Golvende, zachte vacht. Ze hebben geen ondervacht.
Kleuren
Wit, goudkleurig, havanabruin en creme kleurig.

Gedrag

Karakter
Havanezers zijn vrolijke, gezellige en zachtaardige honden. Ze zijn erg intelligent en leren graag iets van hun baas. Bij onraad laten ze hun stem horen.
Sociaal
Van nature zijn het zeer sociale honden. Met soortgenoten en kinderen kunnen ze het uitstekend vinden. Hou er rekening mee dat kinderen de hond niet pesten. Het ras is te zachtaardig om iets terug te doen. Met andere huisdieren leven ze harmonieus samen.

Omgang

Beweging
Driemaal daags een blokje om is in principe voldoende voor dit ras. Ze hechten zich sterk aan hun baas. Bij onaangelijnde wandelingen hebben ze dan ook niet de behoefte om ver bij hun baas uit de buurt te lopen.
Opvoeding
Ze zijn intelligent en leren snel nieuwe commando’s. Het beste resultaat bereikt u, door de honden op een vriendelijke en vrolijke manier toe te spreken. Beloon de hond uitbundig voor goed gedrag.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

alles voor dieren bopets

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.2 / 5. Aantal beoordelingen: 17

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets