...

Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback of Pronkrug
3.6
(17)

Rhodesian Ridgeback of Pronkrug – FCI Rasgroep 6

Drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst
Afrika
Huidige en oorspronkelijke taken
Opdrijven van groot wild
en katachtigen.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 64 en 69 centimeter.
Teven tussen de 61 en 66 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen ongeveer 36 kilo.
Teven wegen ongeveer 32 kilo.
Hoofd
Ze hebben een lang hoofd met een brede en vlakke schedel. De oren zijn hoog aangezet en worden hangend gedragen. De ogen zijn rond van vorm.
Lichaam
Rhodesian Ridgebacks zijn symmetrisch en gespierd gebouwd. De borst is diep. De hond heeft zijn naam te danken aan de strook haar die op zijn rug groeit. Dit haar groeit in tegenovergestelde richting van de rest van het haar. Deze strook wordt ridge of pronk genoemd. De ridge is zo’n 5 centimeter lang. De achterhand is goed gehoekt. De voeten zijn compact met goed gebogen tenen.
Vacht
Korte, dichte en gladde vacht.
Kleuren
Licht- tot roodachtig tarwekleurig.

Gedrag

Karakter
Rhodesian Ridgebacks zijn intelligente en slimme honden. Ze zijn een beetje eigenzinnig. Voor zijn gezin is hij zeer trouw. Naar vreemden toe is de Rhodesian Ridgeback terughoudend. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen, zijn moedig en waken goed. In huis zijn ze rustig en blaffen niet veel.
Sociaal
Voor kinderen zijn ze vriendelijk en tolerant. De kinderen moeten de hond wel in zijn waarde laten. Met andere honden gaan ze redelijk goed om, al kunnen de reuen wat dominant zijn. Socialiseer de hond goed met andere huisdieren, om later problemen te voorkomen.

Omgang

Beweging
Het uithoudingsvermogen van deze honden is enorm. Ze hebben veel beweging nodig. Maak lange wandelingen of laat de hond naast de fiets lopen. Hij kan onaangelijnd lopen maar hou er rekening mee dat het jachtinstinct redelijk aanwezig is.
Opvoeding
Voed de hond zeer consequent op. Wanneer de hond inziet dat een commando opvolgen hem voordeel opleverd. Dan is hij intelligent genoeg om snel nieuwe commando’s te leren.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.6 / 5. Aantal beoordelingen: 17

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!