...

Lagotto Romagnolo

3.7
(14)

Lagotto Romagnolo – FCI Rasgroep 8

Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst
Italië
Huidige en oorspronkelijke taken
Truffelhond en
waterapporteur

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen ongeveer 46 centimeter.
Teven ongeveer 43 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Het hoofd van de Lagotto Romagnolo is breed. De snuit is korter dan de schedel. Ze hebben duidelijke wenkbrauwen en de stop is matig. De oren zijn driehoekig van vorm en worden hangend gedragen. Ze hebben een tang- of schaargebit.
Lichaam
De lichaamsbouw is vierkant. De rug is recht en de lendenen zijn breed. De buiklijn is iets opgetrokken. De staart reikt tot aan de sprongen en wordt hangend in een boog gedragen. Ze hebben rechte benen met compacte voeten.
Vacht
Dikke, krullende vacht. Het is waterafstotend en ruw.
Kleuren
Wit, wit met bruin of wit met oranje. Leverbruin en schimmel.

Gedrag

Karakter
Lagotto Romagnolo’s zijn vriendelijke, intelligente en zachtaardige honden. Ze zijn gehoorzaam, meegaand en hebben een vrolijk karakter. Het aanpassingsvermogen is groot. Deze honden zijn alert en waken goed. Het reukvermogen is goed ontwikkeld.
Sociaal
Honden van dit ras zijn sociaal ingesteld. Zowel met soortgenoten als met andere huisdieren kunnen ze goed samenleven. De omgang met kinderen is heel goed. Uw bezoek wordt aangekondigd en vervolgens vriendelijk begroet.

Omgang

Beweging
Het uithoudingsvermogen is groot. Ze zijn beweeglijk en snel. Maak geregeld lange wandelingen, waarbij ze onaangelijnd kunnen rennen en ravotten. Voor een balspelletje en zwemmen zijn ze altijd te porren. Kunt u een dag niet actief met de hond bezig zijn, dan past hij zich zeer goed aan.
Opvoeding
Lagotto Romagnolo’s zijn makkelijk op te voeden. Ze zijn intelligent en erg leergierig. Een harde aanpak heeft bij dit ras een averechts effect. Maak gebruik van de intonatie van uw stem en leg de nadruk op het belonen van goed gedrag.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.7 / 5. Aantal beoordelingen: 14

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!