...

Tosa Inu

Tosa Inu
3.5
(4)

Tosa Inu – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Japan
Huidige en oorspronkelijke taken
Vecht- en waakhond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen minimaal 61 centimeter.
Teven minimaal 55 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Tosa Inu heeft een brede schedel. De middelmatig lange voorsnuit maakt een vierkante indruk. De neusrug is recht. De hangende oren zijn hoog aangezet. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het is een grote gespierde hond die indrukwekkend overkomt. De staart is vrij hoog aangezet. De borst is diep. Ze hebben compacte voeten met goed gesloten tenen.
Vacht
Korte dichte vacht.
Kleuren
Roodachtige reekleur.

Gedrag

Karakter
De Tosa Inu is een intelligente, evenwichtige en rustige hond. Het is een goede waakhond die weinig blaft. Voor hun eigen mensen zijn ze aanhankelijk. Als kennelhond is hij dan ook niet geschikt. De hond kwijlt weinig.
Sociaal
Tegenover onbekenden stelt hij zich waakzaam en alert op. Met kinderen kunnen ze het normaal gesproken goed vinden. Naar andere honden toe kan de Tosa Inu dominant overkomen. Als de hond goed gesocialiseerd is dan geeft hij weinig tot geen problemen met andere huisdieren.

Omgang

Beweging
De Tosa Inu heeft een gemiddelde lichaamsbehoefte. In het beste geval heeft u een omheinde tuin, waar hij deels zelf zijn bewegingsbehoefte kan bepalen. Het is geen hondenras die gek is op apporteren of balspelletjes. In huis zijn ze rustig.
Opvoeding
Honden van dit ras hebben een consequente, evenwichtige en liefdevolle opvoeding nodig. Het is geen hond voor de beginnende honden eigenaar. Hij heeft een baas nodig die een mentaal overwicht heeft en sterk in zijn schoenen staat.
Verzorging
De vachtverzorging van de Tosa Inu is niet moeilijk. Geef de hond een wekelijske borstelbeurt met een harde harenborstel. In de verharingsperiode kunt u gebruik maken van een massagehandschoen. Hiermee kunt u de losse en dode haren eenvoudig uit de vacht van de Tosa Inu verwijderen. Om eeltplekken op de ellebogen te voorkomen kunt u de hond een zachte ligplaats geven.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.5 / 5. Aantal beoordelingen: 4

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!