...

Kaukasische Owtcharka

5
(1)

Kaukasische Owtcharka – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Rusland
Huidige en oorspronkelijke taken
Waakhond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen minimaal 65 centimeter.
Teven minimaal 62 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Kaukasische Owtcharka heeft een massieve brede schedel. Ze hebben een lichte stop met een duidelijke voorhoofdsgroef. De voorsnuit en schedel zijn evenlang. De hangende oren zijn hoog aangezet. De hond heeft een schaargebit.
Lichaam
Kaukasische Owtcharka zijn grote honden. Het lichaam is langer dan hoog. De brede gespierde rug is recht. De staart wordt gekruld gedragen en reikt tot het spronggewricht. De voeten zijn ovaal van vorm.
Vacht
Rechte haren. In de varianten langhaar, korthaar en een type er tussenin.
Kleuren
Wolfsgrauw met witachtige tot roodachtige tekeningen.

Gedrag

Karakter
De Kaukasische Owtcharka is een moedige en zelfstandige hond. Het is een dominant ras met veel zelfvertrouwen. Ze zijn behoorlijk waaks en hebben dan ook een enorme verdedigingsdrag. Het is een hond die prima buitenshuis gehouden kan worden.
Sociaal
Alles wat bij uw gezin hoort inclusief andere huisdieren worden beschermd door deze hond. De Kaukasische Owtcharka zal het voor uw kinderen opnemen als er te ruw met vriendjes gespeeld wordt. Tegenover vreemden stellen ze zich waaks op. Dit ras is behoorlijk dominant tegen andere honden.

Omgang

Beweging
Dit hondenras heeft een gemiddelde bewegingsbehoefte. De Kaukasische Owtcharka komt het best tot zijn recht als hij de beschikking heeft over een grote omheinde tuin of terrein, waar hij zijn eigen bewegingsbehoefte kan bepalen.
Opvoeding
Deze hond heeft een baas nodig die zowel geestelijk als lichamelijk sterk in zijn schoenen staat. Het is een erg dominante hond die een toegeeflijke eigenaar niet als baas zal accepteren. Voed de hond niet met harde hand op. Als u de hond met wederzijds respect opvoedt zal u uit de strijd komen met een gehoorzame en zeer trouwe hond.
Verzorging
Er zijn twee vachtsoorten de langharige en de kortharige Kaukasische Owtcharka. Beide moeten geregeld geborsteld worden. De langharige variant heeft daarnaast meer vachtverzorging nodig. Vooral op plaatsen waar zich gemakkelijk klitten vormen. In de verharingsperiode kunt u de losgekomen ondervacht eenvoudig verwijderen met een grove metalen kam.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!