Australische Terrier

4
(1)

Australische Terrier – FCI Rasgroep 3

Terriers.

Land van herkomst
Australië
Huidige en oorspronkelijke taken
Ongedierteverdelger

Uiterlijk

Schouderhoogte
Ongeveer 25 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 5 tot 6 kilo.
Hoofd
Australische Terriers hebben een lange en vlakke schedel. De kleine oren worden rechtop gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Deze honden staan laag op hun benen en hebben een gedrongen lichaamsbouw. De romp is lang. De rug is recht en de ribben zijn goed ontwikkeld. Australische Terriers hebben rechte benen en goed gesloten voeten.
Vacht
Rechte harde structuur. Ongeveer 5 centimeter lang. Ronde de oren en op de voeten is het korter.
Kleuren
Blauwe romp met een diepe tangkleur.

Gedrag

Karakter
Australische Terriers zijn waaks en moedig. Het zijn levendig en zelfverzekerde honden. Over het algemeen zijn ze intelligent en erg speels. Ze blaffen graag.
Sociaal
Zo lang kinderen de hond niet plagen, kunnen ze het goed met elkaar vinden. Leer ze op jonge leeftijd omgaan met andere huisdieren. Anders geeft dit op latere leeftijd problemen. Ten opzichte van andere honden kunnen ze wat dominant zijn.

Omgang

Beweging
Het zijn beweeglijke werkhonden met een groot aanpassingsvermogen. Ze kunnen prima op een flat gehouden worden. Ze zijn graag buiten en vinden het leuk om een balspelletje te spelen.
Opvoeding
Als de opvoeding zeer consequent en strikt is, dan kan de hond erg vlot en veel leren. Heeft deze hond een wispelturige baas, dan gaat hij zijn eigen gang en trekt hij nergens iets van aan. Besteed veel aandacht aan het blafferige gedrag van deze honden.
Verzorging

Australische Terrier

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!