...

Welsh Springer Spaniel

Welsh Springer Spaniel
4.5
(8)

Welsh Springer Spaniel – FCI Rasgroep 8

Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst
Wales
Huidige en oorspronkelijke taken
Opstotende en
apporterende jachthond.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen ongeveer 48 centimeter.
Teven ongeveer 46 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Welsh Springer heeft een licht gewelfd hoofd. De middellange snuit is recht en vierkant. De oren zijn matig laag aangezet en worden hangend gedragen. Ze hangen dicht tegen de wangen aan. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De borst is diep met schuin liggende schouders. De benen zijn recht en stevig van bot. De voeten zijn rond en gesloten. De hals is lang en gespierd.
Vacht
Halflange vacht met sluik haar. Het mag niet golven of krullen. Aan de oren, de staart, de broek en achterkant van de voorbenen is het haar langer.
Kleuren
Wit met dieprood.

Gedrag

Karakter
De Welsh Springer Spaniel is een zachtaardige en intelligente hond. Over het algemeen zijn ze gehoorzaam en meegaand. Al kunnen ze soms een beetje eigenzinnig zijn. Ze zijn erg aanhankelijk en zeer gehecht aan hun gezin. Het zijn honden die graag in de buurt zijn van hun mensen en mede daardoor ongeschikt als kennelhond.
Sociaal
Met kinderen zijn ze geduldig en vriendelijk. Wanneer de hond goed gesocialiseerd is, geeft hij geen problemen met andere huisdieren. Met honden kunnen ze het over het algemeen erg goed vinden. Tegenover mensen, bekend en onbekend zijn ze vriendelijk.

Omgang

Beweging
Ze hebben redelijk veel beweging nodig. Het zijn honden die graag bezig zijn. Naast de dagelijkse wandelingen moet u er geregeld met de hond op uit trekken. Laat hem zwemmen en apporteren, zodat hij zijn energie kwijt kan.
Opvoeding
Over het algemeen is de Welsh Springer Spaniel erg eenvoudig op te voeden. Ze kunnen hun eigenzinnige momenten hebben. Wees altijd consequent en beloon de hond voor goed gedrag. Het jachtinstinct is nog duidelijk aanwezig bij dit ras. Leer al op jonge leeftijd de hond het commando ‘hier komen’.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.5 / 5. Aantal beoordelingen: 8

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!