...

Mastino Napoletano

Mastino Napoletano
1.8
(10)

Mastino Napoletano – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Italië
Huidige en oorspronkelijke taken
Waakhond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 65 tot 75 centimeter.
Teven tussen de 60 tot 68 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen tussen de 50 en 70 kilo.
Teven wegen tussen de 42 tot 60 kilo.
Hoofd
De Mastino Napoletano heeft een massief kort hoofd. De voorhoofdsgroef is duidelijk zichtbaar. De voorsnuit bedraagt ongeveer een derde van de totale lengte van de schedel. De in verhouding kleine oren zijn driehoekig en worden hangend gedragen. Ze hebben een schaar- of tanggebit.
Lichaam
Het is een krachtige gespierde hond. De brede rug is recht. De brede borst is erg gespierd en reikt tot de ellebogen. De gespierde benen zijn goed gehoekt en de voeten zijn ovaal.
Vacht
Kort, dicht en glad.
Kleuren
Blauwgrijs, grijs, zwart, vosrood en bruin.

Gedrag

Karakter
Een goed opgevoede Mastino Napoletano is een evenwichtige, vrij rustige bedaarde hond. Het is een hond die zich sterk aan het gezin hecht. Voor zijn eigen mensen is hij meegaand en aanhankelijk. Het is een moedige, dominante en zelfverzekerde hond. Leven in een kennel is niet aan hun besteedt.
Sociaal
Vooral de reuen kunnen dominant zijn tegenover soortgenoten. Tegenover kinderen zijn ze vriendelijk en goedmoedig mits ze de hond in zijn waarde laten. Onbekenden worden waakzaam tegemoet getreden.

Omgang

Beweging
De Mastino Napoletano heeft een gemiddelde bewegingsbehoefte. Een jonge Mastino Napoletano groeit erg snel en moet gedoseerd beweging krijgen. Voorkom ruwe spelletjes in deze fase en zorg dat de pup al zijn energie kan gebruiken om een goede bot en spiermassa op te bouwen.
Opvoeding
Deze hond heeft een goede socialisatie nodig. Voed de hond zeer consequent, harmonieus en eerlijk op. Plaag deze hond niet en hits hem niet op. Dit is geen hond voor beginners. Een rustige en consequente baas met een natuurlijk overwicht haalt het beste in de hond naar boven.
Verzorging
De Mastino Napoletano heeft geen moeilijke vacht om te verzorgen. Borstel de vacht ongeveer een keer per week met een zachte harenborstel. Wanneer de Mastino Napoletano in de verharingsperiode zit kan een rubberen borstel van pas komen, om de losse en dode haren te verwijderen. Vanwege de laaghangende en open mondhoeken zijn honden van dit ras eerder tot kwijlen geneigd. Kijk de oren en ogen goed na en indien nodig schoonmaken. Geef de Mastino Napoletano een tochtvrije en zachte ligplaats. Geeft u de hond geen zachte ligplaats, dan kan de hond blijvende eeltplekken op de drukplaatsen krijgen.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 1.8 / 5. Aantal beoordelingen: 10

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!