Beagle

4.6
(22)

Beagle – FCI Rasgroep 6

Drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Meutehond

De naam Beagle is afkomstig van het woord Beag, Beg of Beigh, wat “klein” betekent in het Keltisch

het nieuwe puppyboek

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 32 en 41 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 10 en 14 kilo.
Hoofd
De Beagle heeft een lang hoofd met een duidelijke stop. De schedel is matig breed. Ze hebben grote oren die laag zijn aangezet. Ze worden hangend langs het hoofd gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Beagles zijn stevig gebouwd en hebben een rechte rug. De staart is hoog aangezet en niet te lang. De lendenen zijn krachtig en kort. De voeten zijn goed gesloten met goed gebogen tenen.
Vacht
Kort en dicht.
Kleuren
Alle brakkenkleuren zijn toegestaan, behalve leverkleur.

Gedrag

Karakter
Beagles zijn levendig en vrolijke honden. Ze zijn intelligent, moedig en kunnen ook eigenzinnig zijn. Ze hebben een goed reukvermogen.
Sociaal
Het zijn zeer sociale honden. Met soortgenoten kunnen ze het dan ook goed vinden. Normaal gesproken gaan ze uitstekend met kinderen om. Socialiseer de Beagle vroeg met andere huisdieren zoals katten, om later problemen te voorkomen. Tegenover bekenden en vreemden zijn ze vrolijk.

Omgang

Beweging
Ze hebben redelijk veel beweging nodig. Neem de Beagle regelmatig mee op lange wandelingen. Let erop dat ze weleens de benen kunnen nemen als ze onaangelijnd lopen. Laat u de hond geregeld spelen in de achtertuin, zorg er dan voor dat deze goed omheind is.
Opvoeding
Wanneer u de hond consequent en met geduld opvoedt, kunt u de hond redelijk wat bijbrengen. Doordat hij altijd gebruikt is als zelfstandige jachthond, zal hij nooit de gehoorzaamste hond worden. Geef tijdens de opvoeding extra aandacht aan het bij de baas komen op commando.
Verzorging

beagle_puppy

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.6 / 5. Aantal beoordelingen: 22

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets