...

Beagle

Beagle Depositphotos_6603470_S
4.9
(242)

Beagle

Een Beagle is een geweldige keuze voor iemand die op zoek is naar een trouwe metgezel. De beagle kan goed overweg met hun baasje, sterker nog, ze zullen hun baasje opvrolijken als ze verdrietig zijn. Deze lieve honden worden meestal niet als goede beschermers beschouwd, maar ze kunnen begrijpen wat er aan de hand is en ervoor zorgen dat hun baasje gelukkig is.

Dit hondenras kan gelukkig leven in een klein appartement, maar ook in een groot huis of een stad. Sterker nog, ze doen het overal goed. Het verzorgen van dit ras in een appartement wordt bemoeilijkt door het feit dat ze elke dag vaak en lang moeten worden uitgelaten en ook getraind in hun vaardigheden. Het is belangrijk om tijdens die wandelingen ook buiten speeltijd op te nemen.

Beagles zijn een ras dat van nature een actieve levensstijl heeft en niet lang inactief kan zijn. Als de hond niet de beweging krijgt die hij nodig heeft, kan hij schade aanrichten in je huis, kauwen op dingen en meubels. Ze moeten regelmatig getraind worden om niet te zwaar te worden.

Beagle – FCI Rasgroep 6

De Beagle behoort tot de rasgroep van drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst: Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken: Meutehond

De naam Beagle is afkomstig van het woord Beag, Beg of Beigh, wat “klein” betekent in het Keltisch.

Vergelijkbare rassen: Hoewel er enkele verschillen tussen hen zijn, zijn honden die op beagles lijken eigenlijk Estse honden. De Beagle en andere soortgelijke rassen lijken erg op elkaar, maar elk ras heeft zijn eigen persoonlijkheid en uiterlijk. De Estse windhond is bijvoorbeeld groter dan een beagle en heeft een meer ontspannen karakter. Ook wordt de Beagle vaak vergeleken met het ras Jack Russell Terrier en met het ras Basset Hound .

Uiterlijk

Beagles staan ​​bekend om hun kracht, uithoudingsvermogen, behendigheid en liefde om onderweg te zijn. De rasstandaard omvat een lange nek, sterke benen, een compact lichaam, een lange kop en staart, grote ogen (donkerbruin of hazelnoot) en slappe oren.

Schouderhoogte: Tussen de 32 en 41 centimeter.
Gewicht: Ze wegen tussen de 10 en 14 kilo.
Gemiddelde levensverwachting van Beagles is 12-15 jaar.

Hoofd
De Beagle heeft een lang hoofd met een duidelijke stop. De schedel is matig breed. Ze hebben grote oren die laag zijn aangezet. Ze worden hangend langs het hoofd gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Beagles zijn stevig gebouwd en hebben een rechte rug. De staart is hoog aangezet en niet te lang. De lendenen zijn krachtig en kort. De voeten zijn goed gesloten met goed gebogen tenen.
Vacht: Kort en dicht.
Kleuren: Alle brakkenkleuren zijn toegestaan, behalve leverkleur.

Geschiedenis en afkomst van de Beagle

In de tijd van Edward II zijn de jachthonden van Beagles enorm populair geworden. Oorspronkelijk waren ze kleiner dan de Beagles die we tegenwoordig kennen. In de loop van de tijd werd het ras gefokt en gevormd tot de huidige versie, en sindsdien heeft het veel fans over de hele wereld. Beagles zijn geliefd bij mensen die van dieren houden en geweldige gezelschapshonden zijn. Ze worden ook gebruikt bij de jacht en bij speciale diensten.

Dit hondenras is al jaren een populaire huisdierkeuze. De oudste keer dat het ras in de geschiedenis wordt genoemd, is in het oude Griekenland, waar kleine, snelle jachthonden werden gewaardeerd om hun uitstekende geur en snelheid. Het ras dat we tegenwoordig kennen, is ontstaan ​​als jachthonden.

Men denkt dat het ras lang geleden door de Romeinen naar Groot-Brittannië is gebracht. Er zijn andere theorieën over de oorsprong van het ras, maar dit is de meest voorkomende. Men denkt dat het hondenras is ontstaan ​​​​in Rome, nadat de Romeinen hadden waargenomen wat voor grote jagers de oude Grieken waren, en een eigen jachthond wilden maken. Volgens dit idee zou de Beagle ook door de Noormannen naar Engeland kunnen zijn gebracht.

Het Beagle-ras is verdeeld in twee groepen: de Amerikaanse Beagle en de Europese Beagle. De Amerikaanse Beagle is groter, groter, gespierder en zwaarder gebouwd dan de Europese variëteit. Binnen de Europese groep zijn er Franse Harrier Beagles, Engelse Beagles en Ierse Kerry Beagles.

Beagle opvoeding Depositphotos_62860359_S

Gedrag en karakter

Het zijn levendig en vrolijke honden. Ze zijn intelligent, moedig en kunnen ook eigenzinnig zijn. Ze hebben een goed reukvermogen.

Beagles staan ​​bekend om hun vrolijke, vrolijke karakter. Het ras moet veel bewegen, omdat ze erg mobiel zijn. De hond van dit ras kan na een succesvolle jacht hun geleider vrolijk begroeten. Ze staan bekend om hun uithoudingsvermogen en hun jachtvermogen. Een beagle zou een plezier zijn voor de eigenaar om mee te jagen, omdat ze een uitzonderlijke jager zijn. De hond heeft een sterke nieuwsgierigheid, vooral naar nieuwe dingen om te ruiken.

Deze prachtige honden zijn geweldige metgezellen voor mensen, zijn goedhartig, loyaal, vriendelijk en begrijpen wanneer er iets mis gaat met hun baasje. ze proberen hun baasje op te vrolijken. Deze geweldige honden zijn misschien niet in staat om de eigenaar te beschermen, maar ze doen het goed met mensen in het algemeen.

Sociaal

Het zijn zeer sociale honden. Met soortgenoten kunnen ze het dan ook goed vinden. Normaal gesproken gaan ze uitstekend met kinderen om. Socialiseer de Beagle vroeg met andere huisdieren zoals katten, om later problemen te voorkomen. Tegenover bekenden en vreemden zijn ze vrolijk.

Omgang en beweging

Ze hebben redelijk veel beweging nodig. Neem de Beagle regelmatig mee op lange wandelingen. Let erop dat ze weleens de benen kunnen nemen als ze onaangelijnd lopen. Laat u de hond geregeld spelen in de achtertuin, zorg er dan voor dat deze goed omheind is.

Beagle karakter Depositphotos_408883626_S

Opvoeding en training

Beagles staan ​​bekend om hun intelligentie, en het kan een grote uitdaging zijn voor beginners om er thuis een te bezitten.

Training voor een Beagle?

Welnu, ze zijn een hondenras dat van nature erg koppig, intelligent is en over veel humor en intelligentie beschikt. Het belangrijkste voor een beagle-eigenaar om te onthouden, is dat hij de hond moet laten weten dat hij de leiding heeft over het huis. Een beagles-eigenaar moet geduld hebben en doorzettingsvermogen hebben. Als een hond zijn baasje niet respecteert, is het onwaarschijnlijk dat hij zijn instructies opvolgt.

Beagles moeten worden opgevoed zodra ze een huis binnenkomen, anders weten ze niet hoe ze zich moeten gedragen. Een grote, ongemanierde beagle kan zelfs door deskundige kynologen niet worden gedisciplineerd. Begin uw mini-beagle puppy meteen te laten wennen aan zijn nieuwe gezin en huis. Laat de beagle begrijpen dat zijn leven een schema moet volgen. De hond moet eerst de eenvoudigste commando’s leren, en tijdens de training plezier hebben en verschillende dingen ervaren. De hond zal van streek raken als hij te snel als gelijk wordt behandeld.

Wanneer u de hond consequent en met geduld opvoedt, kunt u de hond redelijk wat bijbrengen. Doordat hij altijd gebruikt is als zelfstandige jachthond, zal hij nooit de gehoorzaamste hond worden. Geef tijdens de opvoeding extra aandacht aan het bij de baas komen op commando.

Voeding

Deze honden zijn vatbaar voor dik worden, dus wat ze eten heeft een directe invloed op hun gezondheid en levensverwachting. Hun dieet moet in evenwicht zijn, en u kunt uw huisdier niet overvoeren. Ze moeten ook altijd schoon, vers water tot hun beschikking hebben. Ze moeten 5-6 keer per dag eten als ze 3 maanden oud zijn. Naarmate ze ouder worden, wordt hun maaltijdportie groter. Volwassen honden moeten twee keer per dag eten en zouden elke dag ongeveer 1 pond voedsel moeten krijgen.

Mocht u ervoor kiezen om deze hond natuurlijke voeding te voeren, dan zijn er nog enkele overwegingen die u moet maken. De belangrijkste vraag is, wat voor soort voedsel moet worden gegeven aan een puppy en een volwassen hond? De beste keuze is een premium droog hondenvoer dat kant-en-klaar is en alle vitamines en mineralen bevat die een hond nodig heeft.

beagle_puppy

Hoe een Beagle verzorgen ?

Zelfs voor beginners is het niet moeilijk om thuis voor een beagle te zorgen. De beschermende vacht van de hond heeft geen speciale aandacht nodig en het is goed als de puppy al vroeg gewend is aan badwater, oog- en ooronderzoeken en het knippen van de nagels, zodat hij niet bang of koppig is.

Ze verliezen hun vacht twee keer per jaar, in de lente en de herfst. Tijdens de seizoensrui is dagelijks borstelen nodig en de rest van het jaar is twee keer per week borstelen voldoende. Beschermende eigenschappen in de hondenvacht kunnen verloren gaan als ze te vaak worden gewassen, dus  deze honden hoeven slechts af en toe te worden gewassen.

Controleer de ogen en oren op tekenen van afscheiding. Als die er is, verwijder deze dan zonder uw hond pijn te doen. Ogen en oren moeten zeer zorgvuldig worden behandeld. Zoals bij alle hondenrassen moeten hun klauwen af ​​en toe knippen met speciale hondennagelknippers, als ze groeien.

Een Beagle puppy kopen?

Het kiezen van een betrouwbare, gerenommeerde kwekerij is een belangrijke stap bij het bepalen van het geslacht van de Beagle. Wil je een vrouwelijke of mannelijke hond?

Een Beagle-puppy moet schone ogen en oren, een natte koude neus, een glanzende vacht en goed gedrag hebben. Ze moeten actief zijn, geïnteresseerd zijn in leren en niet lui zijn.

Een goede fokker is bereid om al uw zorgen te bespreken. Informeer naar de ouders van de puppy, kijk naar hun gezondheidsgeschiedenis en ontvang alle benodigde papieren, zoals een stamboomkaart, een veterinair paspoort met alle vaccinaties die de puppy heeft gehad (indien aanwezig), en wanneer en hoe de puppy moet worden overgezet naar een nieuwe voeding. Vraag de fokker ook hoeveel puppy’s er in het nest zaten en wat u de puppy moet voeren.

Beagle Depositphotos_3529003_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.9 / 5. Aantal beoordelingen: 242

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!