...

Pointer

pointer - de wijzer
4.7
(73)

De pointer

Als u op zoek bent naar geweldige hond om te jagen, zoek dan niet verder dan de Pointer. De Pointer is een vriendelijke en intelligente hond met een sterke structuur en een hoog energieniveau dat dol is op jagen. Deze honden zijn niet alleen in balans, maar kunnen ook goed om met kinderen. Ze tonen zelden agressie tegenover mensen of andere honden. Ze zijn ook nog liefdevol, vriendelijk, energiek en beschermend, wat kan je nog meer van en mooie hond verlangen ?

Pointer – FCI Rasgroep 7

De pointer valt onder de categorie: Staande honden.
Land van herkomst: Engeland

Huidige en oorspronkelijke taken van de Pointer: Jachthond, met name op vederwild.
Levensverwachting: De gemiddelde levensduur van het hondenras Pointer ligt tussen de 12 en 15 jaar.

Uiterlijk van de Pointer

Schouderhoogte: Reuen tussen de 63 en 69 centimeter en teven tussen de 61 en 66 centimeter.
Gewicht: Tussen de 20 en 25 kilo.

Hoofd: Pointers hebben een middelmatig brede schedel. De stop en achterhoofdsknobbel zijn duidelijk zichtbaar.
De oren bij een Pointer: zijn vrij hoog aangezet en zijn middellang. Ze worden hangend, tegen het hoofd aan gedragen. Ze hebben een schaargebit.

Lichaam: De Pointer is symmetrisch gebouwd. De borst reikt tot de ellebogen. De staart is middelmatig lang. De lange benen zijn recht, met ovale botten.
Vacht: Korte en glanzende vacht.
Kleuren van een Pointer: Wit met geel of oranje.

Omgang en gedrag van de Pointer

De Pointer is een actief en vriendelijk ras dat aanhankelijk is met het gezin. Deze honden brengen graag tijd door met hun gezin, en ze doen het meestal erg goed met kinderen als ze vanaf jonge leeftijd samen zijn grootgebracht. Het is echter belangrijk op te merken dat deze honden genadeloos kunnen zijn, dus toezicht op kinderen wordt aanbevolen. Dit ras is niet geschikt voor residentieel of stedelijk wonen, omdat ze veel dagelijkse oefening en veel tijd buitenshuis door brengen. Pointers kunnen meestal goed opschieten met andere honden en huisdieren wanneer ze samen leven, hoewel ze misschien iets te geïnteresseerd zijn in pluimvee. Het ras is het gelukkigst als ze centraal staan ​​in de actie

Het intelligente, niet-agressieve ras kan ook goed overweg met actieve en speelse honden. Het ras is het gelukkigst als ze centraal staan ​​in de actie – en altijd willen zijn waar hun familie is. Vanwege de noodzaak om altijd op zoek te zijn naar een grote tuin, kan Pointer ook dienst doen als een geweldige waakhond.

Trainin en beweging

Omdat de Pointer werd gefokt voor de jacht, is het een hond met natuurlijke energie die veel dagelijkse beweging vereist. Een eenvoudige wandeling is niet geschikt voor dit ras. Ze vereisen een dagelijkse zware inspanning, of ze worden destructief in huis. Andere gedragsproblemen kunnen het gevolg zijn van onvoldoende fysieke activiteit. Het ras is het gelukkigst als ze centraal staan tijdens de actie en nadien liggen ze graag bij hun baas op de bank. De pointer is een harde werker. Grote hondenrassen vragen veel en regelmatige lichaamsbeweging, wat lange wandelingen en joggen met je hond betekent. Dit is een geweldig ras voor actieve types, dus voel je vrij om je Pointer mee te nemen tijdens grote boswandelingen.

De Pointer kan ook eigenzinnig zijn, dus het is belangrijk om op jonge leeftijd aangepaste trainen op te starten. Pointers zijn slim, dus ze krijgen snel training, maar van tijd tot tijd kunnen ze uw beslissing in twijfel trekken. Het ras kan worden getraind om tijdens de jacht, het wild aan te wijzen maar ook om het wild op te halen.

In werkelijkheid kan de pointer van elke sport of spel genieten dat je hen leert. Dit ras heeft constant mentale en fysieke wedstrijd nodig. Achtervolgen, apporteren of verstoppertje spelen zijn favoriete spelletjes, evenals sporten zoals flashball, canicross, en deelnemen aan gehoorzaamheidswedstrijden.

Het ontstaan en de geschiedenis van de Pointer

De geschiedenis van het ras Pointer staat ter discussie, hoewel de gegevens van het ras teruggaan tot rond 1650. Sommige bronnen beweren dat Pointer-rassen zijn ontstaan in de 16e en 17e eeuw, toen andere specifieke rassen vanaf het vasteland naar Engeland werden gebracht. Hoewel de exacte details van de geschiedenis van het ras onbekend is, wordt algemeen aangenomen dat vier rassen een rol hebben gespeeld bij de ontwikkeling van het ras – Greyhound, Foxhound, Bull Terrier en Bloodhound.

Het Pointer-ras werd eind 1800 voor het eerst naar de Verenigde Staten gebracht. Op dat moment was de Engelse setter de uitverkoren hond van iedere jager, het was niet toegestaan ​​om andere hondenassen te gebruiken om deel te nemen aan veldproeven met de kolonisten. Tegen 1910 werden Poinder-rassen zo ontwikkeld dat ze kolonisten vervingen. Tijdens de jacht was het de taak van de Pointer om het neergeschoten gevogelte aan te wijzen en bij de jager te brengen. De vorm van de Pointer (of aanwijzer) is direct herkenbaar, zijn lange kop en dunne puntige staart helpen hen bij het jagen.

De Pointer verscheen voor het eerst op de Westminster Cynological Club Show in 1877 en wordt momenteel erkend als lid van de ACS-sportgroep. Dit is wat de American Kennel Club over het ras zegt: “Een stoere jachthond met uithoudingsvermogen, moed en een verlangen om te lopen, de Pointer is voornamelijk gefokt voor sport en ziet er zeker uit. Hij geeft de indruk van kracht en gratie, met een nobele bemanning, slimme uitdrukking en gespierd lichaam. ”

Voeding

Aangezien Pointers van nature een actief ras zijn, moet u overwegen hondenvoer te geven dat is ontworpen voor actieve honden, met name die met veel eiwitten bevatten. De voeding van het ras moet geschikt zijn voor hun leeftijd. U moet er voor zorgen dat het voedsel is samengesteld om te voldoen aan de behoeften van honden van grote hondenrassen. Als uw hond geen dagelijkse lichaamsbeweging krijgt, moet u oppassen dat u hem niet te veel voedt, ook moet er opgelet worden niet teveel lekkernijen (als beloning) te geven, omdat ze tot obesitas kunnen leiden.

Gezondheid

Hoewel het over het algemeen een gezond ras is , kan de Pointer gevoelig zijn voor verschillende en veel voorkomende ziekten, waaronder heupdysplasie, allergieën, epilepsie en sommige visuele beperkingen. Pointers kunnen ook een opgeblazen gevoel ervaren, een levensbedreigende aandoening. Deze honden zijn ook gevoelig voor allergieën en lichte verwondingen geassocieerd met jagen en traceren.

De vacht

De Pointer heeft een korte vacht die niet veel verzorging nodig heeft. Deze honden vertonen een breed scala aan kleuren, waaronder lever, wit, citroen, sinaasappel en zwart. Hoewel er effen gekleurde honden bestaan, komen tweekleurige honden vaker voor.

Pointer puppy’s

Met de opleiding en socialisatie van de pointer puppy’s is het belangrijk dat je hier heel vroeg mee begint. Van zeer jonge leeftijd (op de leeftijd van 8 weken) beginnen puppy’s reeds het aanwijsgedrag te vertonen. De pointer heeft een uitstekend reukvermogen en een meer dan gemiddeld jachtinstinct. Als je van plan bent om je hond te trainen voor de jacht, kan je best zo snel mogelijk beginnen met de opleiding van je puppy.

Bij het bepalen of een Pointer een geschikte hond voor u is, moet u alle aspecten van het ras bestuderen en overleggen met de andere huisgenoten of dit hondenras in het gezin past. Voor meer informatie over dit hondenras kan je ook steeds terecht bij erkende fokkers van de Pointer.

pointer hond pointer hond

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.7 / 5. Aantal beoordelingen: 73

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!