...

Otterhound

Otterhound
5
(1)

Otterhound – FCI Rasgroep 6

Drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst
Groot-Brittanie
Huidige en oorspronkelijke taken
Meutehond voor de jacht
op otters.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen ongeveer 67 centimeter.
Teven ongeveer 63 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Otterhound heeft een mooi gewelfde schedel. De neus is breed. De oren zijn lang en worden hangend gedragen. Ze reiken makkelijk tot de neus. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Otterhounds hebben een vierkante lichaamsbouw. De rus is recht en de borst is diep. De staart reikt tot aan de sprongen. De voeten zijn rond. Tussen de tenen bevinden zich zwemvliezen.
Vacht
Ruw, hard en dicht. Tussen de 4 tot 8 centimeter lang.
Kleuren
Eenkleurig grijs, blauw, rood en tarwekleurig.

Gedrag

Karakter
Het zijn vriendelijke, aanhankelijke honden. Ze zijn zeer onstuimig. Ze zijn zelfstandig en eigenzinnig. Maar daarnaast absoluut geen eenlingen. Ze kunnen in een buitenkennel gehouden worden.
Sociaal
Met soortgenoten kunnen ze het erg goed vinden. De omgang met kinderen is uitstekend te noemen. Doorgaans wordt elk bezoek vriendelijk verwelkomt. Het zijn dan ook geen geschikte waakhonden. De omgang met andere huisdieren hoeft geen problemen te geven, mits de hond van jongs af aan goed gesocialiseerd is.

Omgang

Beweging
Otterhounds hebben redelijk vele beweging nodig. Het jachtinstinct is duidelijk aanwezig. Laat hem dan ook alleen los lopen, wanneer hij geen kwaad kan doen. Zorg ervoor dat uw tuin goed omheind is.
Opvoeding
De beste resultaten bereikt u met een zachte maar zeer consequente opvoeding. U kunt van deze hond niet verwachten dat het de gehoorzaamste hond ter wereld wordt.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!