Ierse Waterspaniel

5
(2)

Ierse Waterspaniel – FCI Rasgroep 8

Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst
Ierland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 53 en 59 centimeter.
Teven tussen de 51 en 56 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Ierse Waterspaniel heeft een gewelfde, brede schedel. De voorsnuit is lang en vierkant. De oren zijn erg lang en lobvormig. Ze zijn laag aangezet en worden hangend gedragen.
Lichaam
Het lichaam maakt een vierkante indruk. De rug is kort en recht. De staart is vrij kort en dik. Hij moet bijna op rughoogte gedragen worden. De borst is diep met goed gewelfde ribben. De benen zijn recht met grote voeten.
Vacht
Krullende vacht. Het is erg dicht en mag niet wollig zijn.
Kleuren
Donker leverkleur.

Gedrag

Karakter
Ierse Waterspaniels zijn levendige en harde honden. Ze zijn intelligent en hebben een groot uithoudingsvermogen. Over het algemeen zwemmen ze erg graag. Doordat ze intelligent zijn leren ze vrij snel, maar ze hebben hun eigenzinnige kant.
Sociaal
Met kinderen kan de Ierse Waterspaniel het erg goed vinden. Als de socialisatie goed is verlopen zal deze hond harmonieus samenleven met andere huisdieren. Bezoek wordt aangekondigd. Tegenover onbekende visite is hij afwachtend.

Omgang

Beweging
Het uithoudingsvermogen is zeer groot. Ze zijn dol op zwemmen en apporteren. Wanneer u de hond voldoende beweging geeft, is hij in huis erg rustig. Hun jachtinstinct is nog duidelijk aanwezig. Zolang het contact met de baas goed is, zal hij niet heel snel de neiging hebben om de benen te nemen.
Opvoeding
Deze honden hebben een baas nodig die consequent en duidelijk is. Wissel de trainingen af met leuke oefeningen. Wees niet toegeeflijk, anders gaat de hond op den duur zijn eigen gang.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

het nieuwe puppyboek

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets