Kerry Blue Terrier

5
(1)

Kerry Blue Terrier – FCI Rasgroep 3

Terriers.

Land van herkomst
Ierland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond, ongedierte-
verdelger en waakhond.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Ongeveer 45 tot 48 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen tussen de 15 en 18 kilo.
Teven wegen tussen de 13 en 15 kilo.
Hoofd
Ze hebben een lichte stop en de voorsnuit is middelmatig lang. Ze hebben sterke gespierde kaken. De oren zijn niet groot. De ogen zijn middelmatig groot.
Lichaam
Stevig, goed gebouwde hond. De rug is middelmatig lang en recht. De borst is diep en middelmatig breed. De sprong bij de Kerry Blue Terrier is erg sterk. De voeten zijn rond en de tenen zijn goed aansluitend. De hals is matig lang.
Vacht
Zachte, golvende vacht.
Kleuren
Licht- tot donkerblauw.

Gedrag

Karakter
De Kerry Blue Terrier is een levendige hond met een eigen karakter. Ze zijn zelfverzekerd, hard en moedig. Ze zijn intelligent en onthouden goed. Het zijn honden die behoorlijk koppig en eigenzinnig kunnen zijn. Ze zijn waaks en soms luidruchtig. Ze hechten zich sterk aan het gezin.
Sociaal
Voor kinderen zijn ze vriendelijk en meegaand. Als de socialisatie goed is gegaan dan geeft hij geen probemen met andere huisdieren. Ten opzichte van andere honden zijn ze strijdvaardig. Tegenover vreemden nemen ze een afwachtende, waakzame houding aan.

Omgang

Beweging
Het zijn sportieve honden die graag lange wandelingen maakt. De Kerry Blue Terrier vindt het prima om aangelijnd door de stad te lopen. Balspelletjes vinden ze bijna allemaal erg leuk om te doen. Als u een keer wat minder tijd heeft, past de hond zich uitstekend aan.
Opvoeding
Het is geen hond voor beginners. Ze zijn actief, zelfverzekerd en koppig. Een combinatie die vraagt om een doortastende baas die stevig in zijn of haar schoenen staat. Geeft de hond veel uitdagingen en houdt de trainingen afwisselend.
Verzorging
De vacht van de Kerry Blue Terrier verhaart niet. Dit betekent niet dat hij geen vachtverzorging nodig heeft. Integendeel zelfs. Borstel en kam de hond zeer regelmatig (ongeveer twee keer per week) om de losse haren uit de vacht te borstelen. Wilt u dat de Kerry Blue Terrier er piekfijn uitziet, dan is het aan te raden om eens per twee maanden een trimsalon te bezoeken. Hier zullen ze de hond netjes knippen en wassen. Uiteraard kunt u dit ook zelf leren.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!