...

Kerry Blue Terrier

kerry blue terrier Depositphotos_33407753_S
5
(131)

Kerry Blue Terrier

De Kerry Blue Terrier is een krachtige terriër zijn met een scherpe blik en een alerte uitdrukking. Hij is een jacht-, waak- en gezinshond. Ondanks zijn koppige, stoere en eigenzinnige reputatie is hij eigenlijk intelligent, onstuimig, levendig, zelfverzekerd en moedig. Hij is dol op zijn familie en is goed met kinderen. Om hem te kunnen omgaan met katten en andere huisdieren, moet hij als puppy met deze dieren worden grootgebracht. Deze hond komt oorspronkelijk uit Ierland en is tot op heden een van de meest populaire hondenrassen in zijn land. Blue Kerry Terriers zien er gedistingeerd uit met een plukje haar in het midden van hun voorhoofd en los, zijdeachtig haar rond hun nek en borst.

Kerry Blue Terrier – FCI Rasgroep 3

De Kerry Blue Terrier behoort tot de rasgroep van de Terriers.

Land van herkomst: Ierland
Huidige en oorspronkelijke taken: Jachthond, ongedierteverdelger en waakhond.
Temperament: Levendig, Koppig, Zachtaardig, Aanhankelijk, Loyaal, Alert
Levensverwachting: 13 tot 15 jaar

Uiterlijk

Schouderhoogte: Ongeveer 45 tot 48 centimeter.
Gewicht: Reuen wegen tussen de 15 en 18 kg. – Teven wegen tussen de 13 en 15 kg.

Hoofd
Ze hebben een lichte stop en de voorsnuit is middelmatig lang. Ze hebben sterke gespierde kaken. De oren zijn niet groot. De ogen zijn middelmatig groot.
Lichaam
Stevig, goed gebouwde hond. De rug is middelmatig lang en recht. De borst is diep en middelmatig breed. De sprong bij de Kerry Blue Terrier is erg sterk. De voeten zijn rond en de tenen zijn goed aansluitend. De hals is matig lang.

Vacht: Zachte, golvende vacht.
Kleuren: Licht- tot donkerblauw.

Gedrag

De Kerry Blue is een actief ras dat veel mentale en fysieke stimulatie vereist. Hij verveelt zich als hij lange tijd onbeheerd wordt achtergelaten. Ongehoorzaamheid leidt tot onbeleefde gedrag. De Kerry Blue is niet alleen de schattigste hond ter wereld, hij wordt ook beschouwd als een leider onder andere hondensoorten. Hij heeft echter de neiging om kleine dieren te achtervolgen en andere honden te bevechten.

kerry blue terrier Depositphotos_7982408_S

Karakter

De Kerry Blue Terrier is een levendige hond met een eigen karakter. Ze zijn zelfverzekerd, hard en moedig. Ze zijn intelligent en onthouden goed. Het zijn honden die behoorlijk koppig en eigenzinnig kunnen zijn. Ze zijn waaks en soms luidruchtig. Ze hechten zich sterk aan het gezin.

Sociaal

Voor kinderen zijn ze vriendelijk en meegaand. Als de socialisatie goed is gegaan dan geeft hij geen problemen met andere huisdieren. Ten opzichte van andere honden zijn ze strijdvaardig. Tegenover vreemden nemen ze een afwachtende, waakzame houding aan.

Omgang

De Kerry Blue Terrier is een atletische en atletische hond met veel uithoudingsvermogen en energie. Hij is erg hardwerkend en onafhankelijk, en geneigd om te blaffen, te graven en insecten te achtervolgen. Velen beschouwen deze hond als een specifieke eigenschap waar sommigen misschien niet mee om kunnen gaan. Kerry Blue-puppy’s hebben een gekke houding.

Beweging

De Kerry Blue is een actief ras dat veel mentale en fysieke stimulatie nodig heeft. Als hij lange tijd onbeheerd wordt achtergelaten, zal hij zich vervelen. Ongehoorzaamheid leidt tot het hierboven genoemde slecht gemanierde gedrag. Het opbouwen van positieve associaties met training is essentieel. Niet alleen is de Kerry Blue de meest schattige hond ter wereld, hij wordt ook beschouwd als alfamannetje tussen de andere hoektanden in het gebied. Hij heeft echter de neiging om kleine dieren te achtervolgen en andere honden te bevechten. Het zijn sportieve honden die graag lange wandelingen maakt. De Kerry Blue Terrier vindt het prima om aangelijnd door de stad te lopen. Balspelletjes vinden ze bijna allemaal erg leuk om te doen. Als u een keer wat minder tijd heeft, past de hond zich uitstekend aan.

Opvoeding

Kerry Blue Terriers kunnen moeilijk te trainen zijn. Vooral voor deze hond is het belangrijk om al op jonge leeftijd te beginnen met gehoorzaamheidstraining. Het is geen hond voor beginners. Ze zijn actief, zelfverzekerd en koppig. Een combinatie die vraagt om een doortastende baas die stevig in zijn of haar schoenen staat. Geeft de hond veel uitdagingen en houdt de trainingen afwisselend.

Verzorging

De vacht van de Kerry Blue Terrier verhaart niet. Dit betekent niet dat hij geen vachtverzorging nodig heeft. Integendeel zelfs. Borstel en kam de hond zeer regelmatig (ongeveer twee keer per week) om de losse haren uit de vacht te borstelen. Wilt u dat de Kerry Blue Terrier er piekfijn uitziet, dan is het aan te raden om eens per twee maanden een trimsalon te bezoeken. Hier zullen ze de hond netjes knippen en wassen. Uiteraard kunt u dit ook zelf leren. Koop altijd een stevige Fantail hondenmand voor deze grote jongen. Laat ze niet op de koude vloer slapen om artrose te voorkomen.

kerry blue terrier Depositphotos_60013465_S

De Kerry Blue Terriër met kinderen en huisdieren

Laat een hond nooit alleen met een kind. Alle hondenrassen zijn gevoelig voor jonge kinderen. Je moet kinderen altijd leren hoe ze honden moeten benaderen zonder intimidatie en hoe ze goed toezicht kunnen houden op interacties tussen twee honden. Het is absoluut noodzakelijk dat kinderen wordt geleerd om honden niet te benaderen terwijl ze eten of slapen, of voedsel van de hond proberen te verwijderen. Hoe vriendelijk een hond ook is, het is gevaarlijk voor een kind om zonder toezicht bij hem te zijn.

Wanneer ze getraind is, kan de Kerry Blue ook agressief of humeurig zijn met andere honden. Hoewel hun neiging om te socialiseren kan worden geminimaliseerd, is het nog steeds belangrijk om op te letten wanneer de Kerry Blue in de buurt van andere honden is. Dit is vooral het geval als de twee honden geen groeten hebben uitgewisseld.

De Kerry Blue heeft een sterke prooidrift. Hij weigert op kleine dieren te jagen, tenzij instincten hem daartoe dwingen. Aan de lijn jaagt hij waarschijnlijk niet op kleine dieren. Het is raadzaam ze zo vroeg mogelijk te laten wennen aan huisdieren. Bovendien wordt constant toezicht aanbevolen zodra hij is geadopteerd.

Aandachtspunten

– Terwijl sommige Kerry Blue Terrier-puppy’s snel leren, kunnen anderen zich koppig verzetten tegen training. Het vergt veel geduld, consistentie en gevoel voor humor om dit ras succesvol te trainen.

– Hoewel de Kerry Blue-hond vriendelijk is voor mensen, is hij soms agressief met andere honden. Het is absoluut noodzakelijk dat hondenbezitters de Kerry Blue op hun hoede houden. Hij kan ruzie maken met goed opgeleide en gesocialiseerde honden, hoewel het onwaarschijnlijk is dat hij dat zal doen. Honden herkennen dat hij geïrriteerd raakt als hij zich vernederd voelt, wat zijn gedrag negatief beïnvloedt.

– Een verzorgde Kerry Blue vacht onderhouden kan geld kosten. Als je het zelf wilt doen, is het moeilijk werk.

– Zoals alle Kerry Blue-terriërs heeft hij een pittig karakter. Hij graaft, jaagt, kauwt en blaft soms.

– Het is absoluut noodzakelijk dat dit ras elke dag veel beweegt. Ze moeten ook genieten van dagelijkse wandelingen in een tuin.

kerry blue terrier Depositphotos_7879491_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 131

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!