Cane Corso

4.4
(9)

Cane Corso – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Italië
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond op grof wild,
kudde- en erfbewaker

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 64 en 68 centimeter.
Teven tussen de 60 en 64 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen tussen de 45 tot 50 kilo.
Teven wegen tussen de 40 tot 45 kilo.
Hoofd
Tussen de oren is de schedel wijd. De stop is duidelijk. De forse lippen hangen wat over. De ogen zijn middelgroot. De driehoekige oren worden hangend gedragen. De Cane Corso heeft een licht ondervoorbijtend gebit.
Lichaam
Ze zijn middelgroot tot groot en krachtig gebouwd. De rug is recht, breed en gespierd. De borstkas is breed en heeft een duidelijke voorborst. De benen zijn recht en goed gehoekt. Ze hebben kattenvoeten.
Vacht
Kort, glanzend en dicht.
Kleuren
Zwart, geel. rood en verschillende grijstinten.

Gedrag

Karakter
Dit hondenras is moedig, intelligent en actief (ook wel onstuimig). De Cane Corso is aanhankelijk en trouw en is niet geschikt voor het kennelleven. Ze zijn erg waaks en beschermend.
Sociaal
Met kinderen gaan ze goed om. Tegenover vreemden nemen ze een waakzame houding aan. Als de hond goed gesocialiseerd is dan geeft hij geen problemen met andere huisdieren. Ten opzichte van andere honden kan hij strijd vaardig zijn.

Omgang

Beweging
Dit is een hond die veel lichaamsbeweging nodig heeft. Ze zijn onvermoeibaar en kunnen uren wandelen of naast de fiets lopen. Balspelletjes en apporteren vinden ze ook leuk. Wanneer deze hond genoeg beweging buiten krijgt, is hij in huis vrij rustig.
Opvoeding
Deze hond is niet zo geschikt voor de beginnende hondenliefhebber. Een Cane Corso past uitstekend bij rustige mensen met een natuurlijk overwicht. Laat hem als pup kennismaken met veel verschillende situaties, mensen en dieren. Extra aandachtpunt in de puppytijd moet uitgaan naar het socialiseren met andere honden.
Verzorging
De vacht van de Cane Corso heeft erg weinig verzorging nodig. Wanneer de Cane Corso in de verharingsperiode zit biedt een rubberen massagehandschoen uitkomst om de losse en dode haren effectief uit de vacht te verwijderen. Houd de nagels kort.

Cane Corso puppy

alles voor dieren bopets

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.4 / 5. Aantal beoordelingen: 9

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets