Duitse staande hond, langhaar

4
(1)

Duitse staande hond, langhaar – FCI Rasgroep 7

Staande honden.

Land van herkomst
Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken
Veelzijdige jachthond.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 63 en 66 centimeter.
Teven tussen de 60 en 63 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Duitse staande honden hebben een gestrekt hoofd. De schedel en voorsnuit zijn evenlang. De voorsnuit is iets gerond. De grote oren zijn hoog aangezet en worden hangend gedragen.
Lichaam
Ze hebben een vierkante lichaamsbouw. De rug is kort en recht. De borst reikt tot de ellebogen. De staart wordt horizontaal of iets omhoog gebogen gedragen. De benen zijn recht en de voeten zijn matig lang.
Vacht
Langharig.
Kleuren
Bruin met witte vlekken, Effen bruin en Schimmel met bruine platen.

Gedrag

Karakter
Duitse staande honden zijn intelligente, levendige en zachtaardige honden. Ze zijn leergierig, trouw en aanhankelijk naar hun eigen mensen. Het reukvermogen is goed ontwikkeld.
Sociaal
De meeste honden zijn erg geduldig en lief naar kinderen toe. Ze kunnen het prima vinden met andere honden. De omgang met andere huisdieren geeft geen problemen, mits de hond goed gesocialiseerd is van jongs af aan.

Omgang

Beweging
Ze hebben een groot uithoudingsvermogen. Deze honden zwemmen en apporteren graag. Hij past het beste in een sportief gezin die veel met de hond onderneemt. Bij voldoende beweging is de hond in huis doorgaans rustig.
Opvoeding
De Duitse staande hond is een leergierige en intelligente hond. De opvoeding is dan ook vrij eenvoudig. Beloon de hond voor goed gedrag. Hij reageert erg goed op de intonatie van uw stem. Maak hier dan ook goed gebruik van.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!