...

Duitse staande hond (langhaar)

Duitse staande hond (langhaar) Depositphotos_79971090_S
5
(250)

Duitse staande hond (langhaar)

De Duitse staande hond (langhaar) of Duitse Kortharige Pointer is een intelligente, geduldige, vriendelijke en sociale hond. Ze hebben een geweldig reukvermogen en zijn loyaal, aanhankelijk en leergierig. De meeste Duitse langhaar Pointers zijn zachtaardig en vriendelijk met kinderen. Een hond die als puppy goed gesocialiseerd is, kan zonder problemen met andere huisdieren omgaan. Ze kunnen ook goed overweg met andere honden.

Duitse Langharige Pointers werden meer dan een eeuw gefokt als jachthonden. Ze zijn in staat om te jagen in alle soorten omgevingen, van bossen tot prairies en zelfs meren en oceanen. Deze Duitse Langharige staande honden kunnen naar hooggelegen jachtvogels, watervogels of pelsdieren zoeken. Ze zijn ook in staat tijdens de jacht om het wild te volgen, aan te wijzen en op te halen. Deze prachtige jachthonden veranderen indien nodig van rustige huisdieren in gepassioneerde jagers.

Duitse staande hond, langhaar – FCI Rasgroep 7

De Duitse staande hond (langhaar) behoort tot de rasgroep van de Staande honden.

Land van herkomst: Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken: Veelzijdige jachthond.
Levensverwachting: 12 tot 14 jaar.
Temperament: Aardig, Zachtaardig, Familiaal, Aanhankelijk, Vriendelijk, Intelligent.

Uiterlijk

De Duitse Langharige Pointer lijkt op de Europese versie van een Setter. Ze hebben een staart, lange vacht en dichte dekharen met een onderliggende matige ondervacht. De Duitse staande hond is dol op zwemmen, wat hem ideaal maakt voor de jacht op watervogels. Het heeft markeringen die lijken op een Duitse kortharige staande hond.

Schouderhoogte: Reuen tussen de 63 en 66 cm. – Teven tussen de 60 en 63 cm.
Gewicht: Mannelijk: 27–32 kg, Vrouwelijk: 27–32 kg

Hoofd
Duitse staande honden hebben een gestrekt hoofd. De schedel en voorsnuit zijn even lang. De voorsnuit is iets gerond. De grote oren zijn hoog aangezet en worden hangend gedragen.
Lichaam
Ze hebben een vierkante lichaamsbouw. De rug is kort en recht. De borst reikt tot de ellebogen. De staart wordt horizontaal of iets omhoog gebogen gedragen. De benen zijn recht en de voeten zijn matig lang.

Vacht: Langharig.
Kleuren: Bruin met witte vlekken, Effen bruin en Schimmel met bruine platen.

Duitse staande hond (langhaar) Depositphotos_85020284_S

Karakter

Duitse staande honden zijn intelligente, levendige en zachtaardige honden. Ze zijn leergierig, trouw en aanhankelijk naar hun eigen mensen. Het reukvermogen is goed ontwikkeld.

Sociaal

De meeste honden zijn erg geduldig en lief naar kinderen toe. Ze kunnen het prima vinden met andere honden. De omgang met andere huisdieren geeft geen problemen, mits de hond goed gesocialiseerd is van jongs af aan.

Omgang en beweging

Ze hebben een groot uithoudingsvermogen. Deze honden zwemmen en apporteren graag. Hij past het beste in een sportief gezin die veel met de hond onderneemt. Bij voldoende beweging is de hond in huis doorgaans rustig. De Duitse staande hond (langhaar) is niet geschikt om in een appartement of klein huis te wonen.

Deze honden zijn energieke en geweldige jachtgenoten. Ze hebben veel aandacht en beweging nodig en kunnen worden uitgelaten binnen omheinde tuinen of met frequente wandelingen. Bovendien hebben ze een enorm verlangen om te jagen. Als u uw hond meeneemt op wandelingen of tijdens het zwemmen, kan hij extra energie verbranden. Bovendien kan je ze gemakkelijk trainen voor hondensporten zoals rally, gehoorzaamheid en behendigheid. Dit is een geweldige manier voor hen om meer beweging te krijgen.

Duitse staande hond (langhaar) opvoeden

De Duitse staande hond is een leergierige en intelligente hond. De opvoeding is dan ook vrij eenvoudig. Beloon de hond voor goed gedrag. Hij reageert erg goed op de intonatie van uw stem. Maak hier dan ook goed gebruik van. De Duitse langharige staande hond heeft elke dag veel lichaamsbeweging nodig. Ze hebben echter ook mentale stimulatie nodig door middel van training en sociale interactie. Ze worden beschouwd als gevoelige honden die met een zachte hand moeten worden gecorrigeerd. Bovendien hebben ze een gezaghebbende en standvastige leider nodig.

Verzorging

De Duitse langharige staande hond heeft een lange vacht die bij het jagen in verschillende omgevingen in de knoop raakt. Veel van deze klitten kunnen worden verwijderd door ze bij te knippen. De basis van de oren zijn echter gevoelig voor knopen die moeilijk kunnen worden verwijderd. Het regelmatig borstelen en wassen van de hond wordt beschouwd als basisonderhoud waardoor hij er op zijn best uitziet. Het is belangrijk om zijn oren regelmatig te controleren om te voorkomen dat vuil en was een infectie veroorzaken. Bovendien moeten zijn nagels regelmatig worden geknipt met een nagelknipper of slijper om splijten en barsten te voorkomen. Ten slotte moeten de tanden elke dag worden gepoetst.

Puppy info

Duitse Langharige Pointers hebben geen bekende aangeboren gezondheidsproblemen. Deze robuuste honden hebben echter vóór aankoop een opleiding van een betrouwbare fokker nodig. Een goede fokker zal genetische tests gebruiken om de kans op ziekte bij hun puppy’s te verkleinen.

Duitse staande hond (langhaar) Depositphotos_73803007_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 250

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!