...

Bull Terrier

Bull Terrier
5
(232)

Bull Terriër

Bull Terriers zijn de meest speelse en ondeugende honden die er zijn, en zijn ook erg vertederend. Ze kunnen soms koppig zijn, maar ze hebben altijd een sterke toewijding aan hun baasjes. Deze vriendelijke, gespierde honden houden van spelen en krijgen veel genegenheid, en gedijen goed in een actieve omgeving.

Bull Terrier moeten al vroeg gesocialiseerd worden met mensen en andere honden, een stevige maar liefdevolle training krijgen, voldoende beweging krijgen en veel quality time hebben met hun geliefde mensen. Vachten zijn er in twee soorten: wit en elke andere kleur (gestroomde strepen). Het perfecte huisdier heeft behoeften aan vriendschap. Als aan deze vereisten wordt voldaan, zal het huisdier de meest vermakelijke, liefdevolle en loyale metgezel zijn die mogelijk is.

Bull Terriër – FCI Rasgroep 3

De Bull Terriër behoort tot de rasgroep van de Terriërs.

Land van herkomst: Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken: Vechthond, gezelschapshond

Uiterlijk

Bull Terriers zijn gespierde terriërs met grotere botten die een vrolijke gang hebben die laat zien dat ze zowel behendig als sterk kunnen zijn. Het meest onderscheidende kenmerk van de Bull Terrier is hun lange, eivormige kop, met puntige oren en ogen die lijken te glimlachen. Deze Bull is de belichaming van spierspanning en balans.

Schouderhoogte: Er zijn geen richtlijnen voor de schouderhoogte.
Gewicht: Ook voor het gewicht zijn er geen rasstandaarden.

Hoofd
De Bull Terrier heeft een sterk en diep hoofd. Van voren gezien is het eivormig. Tussen de oren is de schedel vlak. De oren zijn klein en dun en worden rechtop gedragen. De kleine ogen hebben een driehoekige vorm. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De rug is kort en sterk. Bull Terriers hebben goed gespierde lendenen. De staart is laag aangezet en dik. De benen zijn goed gehoekt en van zwaar bot. De voeten zijn rond en stevig.

Vacht: Kort, glanzend en voelt hard aan.
Kleuren: Effen wit en wit met aftekeningen op het hoofd. Brindle, black-brindle, rood, fawn en driekleur.

Bull Terrier Depositphotos_238722096_S

Gedrag en Karakter van de Bull Terrier

De Bull Terrier is een vriendelijke spontane hond. In hun jeugd zijn ze erg onstuimig en kunnen ze wel eens iets kapot maken. Ze zijn moedig en hard voor zichzelf. Voor pijn zijn ze ongevoelig. Hierdoor kan een ziekte pas in een laat stadium opgemerkt worden. In doorsnee zijn het gezonde honden. Ze kunnen eigenzinnig en erg koppig zijn. In de regel zijn ze erg aanhankelijk voor het gezin.

Sociaal

Met kinderen kunnen ze het uitstekend vinden. Het zijn honden die goed tegen een stootje kunnen. Als ze goed gesocialiseerd zijn, zullen ze geen problemen geven met andere katten en huisdieren. Tegenover andere honden kunnen sommige Bull Terriers dominant zijn. Het wordt dan ook zeer afgeraden om een reu van dit ras in huis te nemen als er al een reu aanwezig is – ongeacht van welk ras. De confrontatie komt een keer, al kan dat soms jaren duren. Van nature is de hond vriendelijk tegen mens en kind.

Omgang en Beweging

Bull Terriers werden gefokt voor sport en als gezelschapsdieren voor heren. Ze hebben een enorme behendigheid en kracht en profiteren van dagelijkse mentale en fysieke stimulatie, zoals lange wandelingen met hun gezin. Het ras is ontwikkeld om deel te nemen aan hondenactiviteiten, zoals behendigheid, gehoorzaamheid, speuren en coursing. Ze hebben redelijk veel lichaamsbeweging nodig. U kunt lange wandelingen door de stad of het bos maken, balspelletjes spelen in de tuin, zwemmen of naast de fiets lopen.

Bull Terrier Depositphotos_30212541_S

Opvoeding

Zorg er voor dat deze honden zo vroeg mogelijk goed gesocialiseerd worden. Het trekken aan de lijn is een aandachtspunt, omdat eenmaal volwassen ze erg sterk zijn. Heb veel geduld en wees consequent. Gebruik een afwisselende training. Een goede gehoorzaamheidscursus wordt aanbevolen.

Trainen van de Bull Terrier

Het Bulldog-ras toont vasthoudendheid en moed en maakt deel uit van de Terrier-groep. De hond is onafhankelijk en een vrijdenker, meer gericht op spelletjes en plezier dan op werk. Bull Terriers kunnen worden getraind om veel dingen te doen, waaronder bomdetectie, zoeken en redden, service-/hulphonden, gezondheidswaarschuwingshonden en zelfs therapiehonden. Ze kunnen ook uitblinken in veel hondensporten en -spellen, zoals flyball, freestyle, karting, gewichttrekken en behendigheid. Als ze goed worden getraind met geduld en humor, komt er geen einde aan wat een Bull Terrier kan bereiken.

Bull Terrier Depositphotos_112541410_S

Verzorging Bull Terrier

Bull Terriers hebben een korte, glanzende, platte vacht die weinig verzorging nodig heeft. Gebruik wekelijks een borstel of want met zachte haren om vuil en losse haren te verwijderen. De oren moeten regelmatig worden geïnspecteerd en indien nodig worden schoongemaakt. Nagels moeten vaak worden geknipt, omdat te lange nagels de hond ongemak kunnen bezorgen en zelfs de hond kunnen laten vallen.

Voeding

De voeding van Bull Terriers moet natuurlijk calcium bevatten, vooral als ze puppy zijn. Een deskundige fokker voegt yoghurt of volle melk toe aan hun ochtend- en nachtvoedingen en raadt aan om voedingsmiddelen die rijk zijn aan natuurlijk calcium aan hun dieet toe te voegen (bijvoorbeeld broccoli). Hun voedsel moet geschikt zijn voor hun leeftijd (puppy, volwassen of senior) op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of zelfgemaakt onder toezicht van uw dierenarts.

Het is belangrijk om te bepalen welke voedingsmiddelen goed zijn voor uw hond en welke voedingsmiddelen niet goed zijn voor uw hond. Sommige honden hebben het moeilijker om hun gewicht laag te houden, dus let op hoeveel calorieën uw hond eet en wat zijn gewicht is. Traktaties kunnen nuttig zijn tijdens de training, maar te veel geven kan ertoe leiden dat uw hond te zwaar wordt. Lees meer over welke voedingsmiddelen goed zijn voor uw hond en welke niet. Zorg ervoor dat uw hond altijd schoon, vers water heeft en laat het uw dierenarts weten als u zich zorgen maakt over hun gewicht of dieet.

Bull Terriër puppy

De gezondheid van het ras is een prioriteit voor toegewijde fokkers. Goede fokkers testen hun potentiële stieren en moeders op hart- en nierproblemen, en horen hun puppy’s te testen voordat ze naar huis gaan met een nieuw gezin.

Bull Terrier Depositphotos_139746520_S

 

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 232

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!