Bull Terrier

4.3
(3)

Bull Terrier – FCI Rasgroep 3

Terriërs.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Vechthond, gezelschapshond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Er zijn geen richtlijnen voor de schouderhoogte.
Gewicht
Ook voor het gewicht zijn er geen rasstandaarden.
Hoofd
De Bull Terrier heeft een sterk en diep hoofd. Van voren gezien is het eivormig. Tussen de oren is de schedel vlak. De oren zijn klein en dun en worden rechtop gedragen. De kleine ogen hebben een driehoekige vorm. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De rug is kort en sterk. Bull Terriers hebben goed gespierde lendenen. De staart is laag aangezet en dik. De benen zijn goed gehoekt en van zwaar bot. De voeten zijn rond en stevig.
Vacht
Kort, glanzend en voelt hard aan.
Kleuren
Effen wit en wit met aftekeningen op het hoofd. Brindle, black-brindle, rood, fawn en driekleur.

Gedrag

Karakter
De Bull Terrier is een vriendelijke spontane hond. In hun jeugd zijn ze erg onstuimig en kunnen ze wel eens iets kapot maken. Ze zijn moedig en hard voor zichzelf. Voor pijn zijn ze ongevoelig. Hierdoor kan een ziekte pas in een laat stadium opgemerkt worden. In doorsnee zijn het gezonde honden. Ze kunnen eigenzinnig en erg koppig zijn. In de regel zijn ze erg aanhankelijk voor het gezin.
Sociaal
Met kinderen kunnen ze het uitstekend vinden. Het zijn honden die goed tegen een stootje kunnen. Als ze goed gesocialiseerd zijn, zullen ze geen problemen geven met andere katten en huisdieren. Tegenover andere honden kunnen sommige Bull Terriers dominant zijn. Het wordt dan ook zeer afgeraden om een reu van dit ras in huis te nemen als er al een reu aanwezig is – ongeacht van welk ras. De confrontatie komt een keer, al kan dat soms jaren duren. Van nature is de hond vriendelijk tegen mens en kind.

Omgang

Beweging
Ze hebben redelijk veel lichaamsbeweging nodig. U kunt lange wandelingen door de stad of het bos maken, balspelletjes spelen in de tuin, zwemmen of naast de fiets lopen.
Opvoeding
Zorg er voor dat deze honden zo vroeg mogelijk goed gesocialiseerd worden. Het trekken aan de lijn is een aandachtspunt, omdat eenmaal volwassen ze erg sterk zijn. Heb veel geduld en wees consequent. Gebruik een afwisselende training. Een goede gehoorzaamheidscursus wordt aanbevolen.
Verzorging

Bull Terrier

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.3 / 5. Aantal beoordelingen: 3

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!